Голф 4 1.9 TDI може ли да се монтира ESP при наличие на ASR

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
gsisport
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 1.9 TDI може ли да се монтира ESP при наличие на ASR

Мнениеот gsisport » Вто 16 окт 2012 23:19

Колеги здравейте.Нещата седят така, преди година си купих голфа, търсих 4-ка с ЕСП задължително и попаднах на тази с която съм сега, обаче с времето почвах все по бързо да и свиквам и да я подавам в завоите докато един ден колата така се хлъзна, че се завъртя на 180 градуса.И от тук започна моето терзание дали системата работи нормално и дали въобще имам ЕСП монтирано на колата.Защо съм живял в заблуда - лампата за АСР и ЕСП на голф 4 е една и съща, казах си да взема да разглобя кората под волана и педалите и да прегледам всички сензори за ЕСП нали седят там да видя дали ги има и дали няма проблем с някой, щом на диагностика с VAGCom нищо не излиза.Махнах кората и какво установих, няма никакви сензори около кормилната колона, свалих и пластмасите около волана и там го нямаше сензора за положението на волана, и така мъчно установих, че най-вероятно ЕСП то в моята кола липсва.После реших да проверя помпата и контролера на АБС-а са (Antiblocking brake system (ABS) Mark 60 ABS/EDS/ASR/ESP - Mark 60), което след доста четене установих, че е с вграден ЕСП контролер и по номерата на помпата и контролера излза, че управлява ЕСП.

Големият ми въпрос е следния ако си набавя тези сензори: Steering magnitude sender -G202- and transversal acceleration sensor -G200, ESP sensor unit -G419 и Steering angle sender -G85 може ли да се направи да работи системата или ще е прекалено сложно.Всеки съвет ще ми е полезен, както и човек който може да извърши интервенцията.Благодаря ви предварително. :)

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.9 TDI може ли да се монтира ESP при наличие на ASR

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 21 окт 2012 19:20

Всичко може стига да си склонен да се разделиш със съответната сума От ЕСП голяма файда няма за да се набутваш

Потребителски аватар
gsisport
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gsisport » Пон 22 окт 2012 8:40

Не съм съгласен за файдата...

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пон 22 окт 2012 12:11

Провери буксата на АБС-а дали е опроводена за тези датчици:
-някои е надграждал до ESP но не са му стигнали парите и е прекодирал на ASR-(залагам на това ако няма инсталация).
-имало е проблема с ESP и е прекодирано на ASR.
Ако намериш правилните датчици(според номера на ESPто) и ги опроводиш няма причина да не тръгне.

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Пет 30 ное 2012 3:20

gsisport написа:Колеги здравейте.Нещата седят така, преди година си купих голфа, търсих 4-ка с ЕСП задължително и попаднах на тази с която съм сега, обаче с времето почвах все по бързо да и свиквам и да я подавам в завоите докато един ден колата така се хлъзна, че се завъртя на 180 градуса.И от тук започна моето терзание дали системата работи нормално и дали въобще имам ЕСП монтирано на колата.Защо съм живял в заблуда - лампата за АСР и ЕСП на голф 4 е една и съща, казах си да взема да разглобя кората под волана и педалите и да прегледам всички сензори за ЕСП нали седят там да видя дали ги има и дали няма проблем с някой, щом на диагностика с VAGCom нищо не излиза.Махнах кората и какво установих, няма никакви сензори около кормилната колона, свалих и пластмасите около волана и там го нямаше сензора за положението на волана, и така мъчно установих, че най-вероятно ЕСП то в моята кола липсва.После реших да проверя помпата и контролера на АБС-а са (Antiblocking brake system (ABS) Mark 60 ABS/EDS/ASR/ESP - Mark 60), което след доста четене установих, че е с вграден ЕСП контролер и по номерата на помпата и контролера излза, че управлява ЕСП.

Големият ми въпрос е следния ако си набавя тези сензори: Steering magnitude sender -G202- and transversal acceleration sensor -G200, ESP sensor unit -G419 и Steering angle sender -G85 може ли да се направи да работи системата или ще е прекалено сложно.Всеки съвет ще ми е полезен, както и човек който може да извърши интервенцията.Благодаря ви предварително. :)

ДА ще тръгне всичко без проблеми. Модулът е от най-висок клас и позволява софтуерно прекодиране в различни режими:
ABS/EDS/ASR/ESP Трябва само да си пуснеш 10-тина 20 кабела и си готов. Проблема е на едно друго място (но несъм сигурен) на Сервото на спирачките както и на спирачната помпа има едни датчици за позиция на педала на спирачките и налягане на спирачната система. ТЕ при теб има вероятност също да липсват. НО Не се отчайвай..... не е мисията невъзможна. Имам един приятел който ги има всичките тези части и ги продава.
Аз имам малко по-голям проблем от твоя защото ще слагам такова чудо на Голф 3 (моят голф) :screwy :screwy :screwy Но там ф8илма е (Дързост и Красота)

Файда голяма може и да няма, но аз съм за идеята. :beer

dj_motaba
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.9 TDI може ли да се монтира ESP при наличие на

Мнениеот dj_motaba » Съб 30 мар 2013 2:48

Вече имаш ли ESP ?

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Съб 30 мар 2013 11:55

dj_motaba написа:Вече имаш ли ESP ?

Ако питаш мен, не още не съм го сложил защото е много студено тук във Видин даже има 15см сняг. Като се постопли малко ще почна....

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Пон 24 фев 2014 19:08

да изтупам и аз темата малко, колеги докъде стигнахте със ESР-то или ви дойде в повече филма

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Вто 25 фев 2014 11:33

hvp800 написа:да изтупам и аз темата малко, колеги докъде стигнахте със ESР-то или ви дойде в повече филма

Моят филм в момента се снима, до няколко седмици (месец/два) трябва да съм готов, че доста проектиране ми се събра. :gruebel :death

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Вто 25 фев 2014 23:47

дай малко инфо какво се наложи да вземеш, кое не стана от първия път ( сигурен съм че има такива подводни камъни), питам за конкретните проблеми при теб иначе знам как се използва търсачката :icon_lol

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Вто 07 окт 2014 16:07

policevidin написа:
hvp800 написа:да изтупам и аз темата малко, колеги докъде стигнахте със ESР-то или ви дойде в повече филма

Моят филм в момента се снима, до няколко седмици (месец/два) трябва да съм готов, че доста проектиране ми се събра. :gruebel :death

Колеги приключиха последните снимки на филма който снимах за ЕСП то :mhihi :icon_lol :icon_lol
Ето и темата.
ТУК

Върни се в “Направи си сам!”