Колеги здравейте.Нещата седят така, преди година си купих голфа, търсих 4-ка с ЕСП задължително и попаднах на тази с която съм сега, обаче с времето почвах все по бързо да и свиквам и да я подавам в завоите докато един ден колата така се хлъзна, че се завъртя на 180 градуса.И от тук започна моето терзание дали системата работи нормално и дали въобще имам ЕСП монтирано на колата.Защо съм живял в заблуда - лампата за АСР и ЕСП на голф 4 е една и съща, казах си да взема да разглобя кората под волана и педалите и да прегледам всички сензори за ЕСП нали седят там да видя дали ги има и дали няма проблем с някой, щом на диагностика с VAGCom нищо не излиза.Махнах кората и какво установих, няма никакви сензори около кормилната колона, свалих и пластмасите около волана и там го нямаше сензора за положението на волана, и така мъчно установих, че най-вероятно ЕСП то в моята кола липсва.После реших да проверя помпата и контролера на АБС-а са (Antiblocking brake system (ABS) Mark 60 ABS/EDS/ASR/ESP - Mark 60), което след доста четене установих, че е с вграден ЕСП контролер и по номерата на помпата и контролера излза, че управлява ЕСП.
Големият ми въпрос е следния ако си набавя тези сензори: Steering magnitude sender -G202- and transversal acceleration sensor -G200, ESP sensor unit -G419 и Steering angle sender -G85 може ли да се направи да работи системата или ще е прекалено сложно.Всеки съвет ще ми е полезен, както и човек който може да извърши интервенцията.Благодаря ви предварително.