Бутилката на компресор - колко литра?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
б-ИВАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот б-ИВАН » Сря 11 апр 2007 21:43

За качествено боядисване на кола - налягане 4-6 бара,за да се разпръсква боята и да се лепи с мъгла,а не да се полива с едри капки.Веднъж започнато боядисва се без прекъсване цялата кола за да няма после облаци по гланца.Затова се иска компресор с голям дебит и възможно голяма бутилка над 500 литра,за да може въздуха да се "успокои".Това намаля температурата на въздуха и сътветно конденза на водата.Допълнително се слагат филтри и дренажи и т.н.т.
Всеки според възможностите си и желанието решава какво да прави,стига да е доволен след това от резултата.

STOIAN ANDREEV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STOIAN ANDREEV » Чет 19 апр 2007 23:09

Благодаря ви за отзивите! Просто не бях влизал доста време в нета и затова чак сега пиша. Ако смятате ,че е необходимо може да заключвате. Разбрах това което ме интересуваше.

sek.1
Автомобил:
Двигател:

Re: Бутилката на компресор - колко литра?

Мнениеот sek.1 » Пон 20 окт 2014 5:33

От дългогодишния ми опит с производството и поддръжката на различни компресори мога да кажа само едно : Не си правете експерименти с ресиверите (бутилките) . Това са съдове работещи под налягане и подлежат на контрол . Не съветвам никой да слага ресивери от камион . В следствие на дългогодишната работа от конденза вътре те са силно корозирали . Най евтиния и надежден вариант е стара автогазова бутилка . Газта не я е корозирала и реално е изпитана и с резерв в дебелината на материала за 3 пъти по високо работно налягане .

Върни се в “Направи си сам!”