Смяна на предни амортисьори - Пасат Б3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Смяна на предни амортисьори - Пасат Б3

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 16 окт 2014 22:35

Баси пък размислите :banghead След като може да се сменят тампоните без да се разваля реглажа на предницата защо пък не!?
Или пасата моя тия тампони ги мачка на 2-3 месеца без значение от марката която ще монтирам, всеки път ли на стенд предница да ходя и да не я направят като хората!?
Сега е ясно че в случая темата е със смяна на амортисьорите и няма начин, но ако са само тампоните никакъв проблем, разликата е в отвиването на още 3-4 болта на спирачния апарат, супорта и гайката на карето

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Чет 16 окт 2014 22:46

Какви тампони слагаш, че ги сменяш през 2-3 месеца? :rolleyes

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 16 окт 2014 23:11

Moog, Swag, Lemforder и още ред знайни и незнайни марки. Като ги сложиш стоят ниско капачките, след 2-3 месеца почват да стърчат нагоре и може спокойно да се гледа под пластмасовата декоративна капачка. Едни люти ментата дори слагах е така щото нямаше други в магазина тука, след два дни почти опираше в предния капак. :mhihi

П.С Слагах и от малките тампони, че оригинално пасата ми е с големите, същата история, сега пак съм с големия тампон и е навремил за смяна, обаче взе да ми писва и няма да ги пипам докато не вземат да чукат по предния капак

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Чет 16 окт 2014 23:33

Може да пробваш с боге, ако не си.
Също така, въпреки че съм предубеден към марката, мейле предлагат усилена версия на малкия вариант, който е с по-дебела периферия.

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пон 20 окт 2014 12:46

mitko85 написа:Баси и циганиите мислите, за да спестите 20 лева за реглаж. Ма те затова половината пасати и голфове по пътищата вървят на една страна. С тая купчина желязо возиш себе си и семейството си, разглоби си, сглоби си, мини си стенд да ти е мирна главата.

Така е, по нашите пътища осеяни с дупки е добре да се ходи поне веднъж годишно на преден мост
А тва че вървят на една страна е щото са блъскани, голяма част от колите идват от автоморги от италия, и тук се правят да мязат на нещо :th_up

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Пон 20 окт 2014 13:04

К.Одаджийски написа:Баси пък размислите :banghead След като може да се сменят тампоните без да се разваля реглажа на предницата защо пък не!?
Или пасата моя тия тампони ги мачка на 2-3 месеца без значение от марката която ще монтирам, всеки път ли на стенд предница да ходя и да не я направят като хората!?
Сега е ясно че в случая темата е със смяна на амортисьорите и няма начин, но ако са само тампоните никакъв проблем, разликата е в отвиването на още 3-4 болта на спирачния апарат, супорта и гайката на карето

Колега пробвай с Лемфьордер от Ауто +, те май са най-'не менте' :Mr Green Fun
а и някъде по-назад бях писал че тампона може да се сменя без да се сваля мекферсона от колата
ако ти се подбива около сантиметър, тва е нормално
другото което съм виждал, някой обират луфта на заминал тампон със маркуч за гориво в който е вкарана тен. Май върши работа

Потребителски аватар
brazy
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.9TD AAZ 1993
Контакти:

Мнениеот brazy » Пон 20 окт 2014 15:08

Колега а колко теН треа да се вкара и какъв цвят по светъл или по мургав :mhihi :Mr Green Fun и да не съм офф бях чел някъде как се усилва тампона със част от стария

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Пон 10 ное 2014 10:09

Малко съм заблудил. Гайтата от 4-та снимка която е завита върху капачката, реално се завива под нея, т.е директно върху тампона (5-та снимка). Тя тази гайка не случайно е такава, за да може да влезне там, ама кой да ти гледа. Тва го установих, понеже се беше развила :scare3 на единия амортисьор и почна яко да тропа и тогава се размислих как трябва да е. Явно от въртенето наляво надясно и се е развила. Странно е как до сега е било така, а сега точно се е развила :gruebel

Върни се в “Направи си сам!”