Мнениеот suba » Вто 15 юни 2010 18:05
И аз да изразя мнение.
Само за инфо:
Имал съм достъп до Lancer EVO 9 модифициран за рали в клас N4 на един от няй-добрите ни рали пилоти.
Та при него допълнителното охлаждане на кулера ставаше точно ,както някои колеги споменаха, с впръскване на вода.Самоче за по-добър ефект човека надумкваше в казанчето скреж и после сипваше ледена вода вътре.Лошото е ,че едно казанче отиваше за 50 км.И след това трябваше доливане от някоя бензиностанция или крайпътна чешма.
По негови думи колата върви изключително по добре с ледена вода от колкото с нормална стайна температура.
Та искам да кажя,че в случая имаше голям ефект.но да не забравяме,че говоря за рали автомобил с кулер 3-4 пъти по голям от стандартните на АУДИ ,VW.А при стандартното ЕВО 9 я има същата система.Там можеш да си го превключиш на автоматичен (чрез термодатчик в кулера) и ръчен (от бутон) режим.
Иначе според мен за нормален автомобил наи-добрият вариянт е с обтичяне на въздух,чрез вентилатор.Само да не забравяме,че вентилатора трябва да върти към задницата и да е зад кулера.Иначе ефекта ще е обратен.