5 Предавка, скоростна кутия ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: 5 Предавка, скоростна кутия ?
какви са тия глупости за налягане, смазване и водни помпи, т.е. какво общо имат със скоростната кутия ? аз имам г2, ез мотор , със 125 км/ч съм на 3000 оборота, просто има по дълги скорости ! Тромав си е , няма достигане на максималния въртящ момент на 5 предавка, но за сметка на това, двигателя има по малко износване !
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Аз лично отдавна (от когато не карам Москвич) не мисля по въпроса за износването
. Кола с ресурс 500+ хил.км. пробег я вземаме на 350 все пак в движение
, имаме идея да и навъртим още 50-60 хил.км и се притесняваме да не се изтърка, това не го разбирам. С Москвича спусках баирите на свободна, дори гасях мотора, да не му се износят буталцата, защото действително рядко изтикваха над 60-70 хил.км
.

nedei da sravnqva6 nemskite s ruskite vozila ! haide kaji kolko kilimetra na nemska i ruska kola si nav1rtal nai mnoooo ? az s1m karal samara i s1m nav1rtal na samara 200 000 hil km i nes1m imal problem s motora i to na gas !!! tvoq moskvi4 da ne e bil model 403 ili 4o7 ?
Последна промяна от IvanMan на Сря 26 авг 2015 19:54, променено общо 1 път.
Причина: Кирилицата е задължителна!
Причина: Кирилицата е задължителна!
- milmar
Аз вчера се научих да карам кола, имам-нямам 5-6 хил. км., но пиша на български от доста години. Научи се и ти!
Освен това, почти няма база за сравнение на руските коли с други, аз не го правя, точно обратното!
Карал съм и 407, и 403, и 408, че и Самара дори
, по 1000км всяка!
Освен това, почти няма база за сравнение на руските коли с други, аз не го правя, точно обратното!
Карал съм и 407, и 403, и 408, че и Самара дори

- radostin.1977
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател:
Здравейте колеги карам Голф 2 1300кубика със пет степенна скоростна кутия от тройка същите кубици преди време петата скорост ми отказа в смисъл че като я включа не задържа а излиза каква може да е причината някъде из интернет бях чел че може причината да е ако няма достатъчно масло
- milmar
Заради самата липса на масло не може да изключва предавка, но заради липса на масло и износвания на механизма може да не се премества достатъчно втулката за включване на предавката, или фиксиращия механизъм да е повреден, или пък счупен синхронизатор да пречи на правилното зацепване.