Как се отстраняват драскотини?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
tsdimitrov1
Автомобил: Polo 6kv5 Variant
Двигател: 1.9TDI AHU 90hp.

Re: Как се отстраняват драскотини?

Мнениеот tsdimitrov1 » Пон 24 окт 2011 19:12

Колеги,отивате в някой магазин за бои и купувате колкото се може по-малко количество боя по номер (номера на боята е написан някъде на купето на колата :) ),смесвате я с втвърдител и лак,в магазина ще ви кажат в какво съотношение,ако не -попитайте ги ! След това измивате внимателно драскотината и с клечка за уши топвате в съда с боя и внимателно нанасяте прецененото от вас количество боя върху драскотината. Изчаквате 24 часа и с водна шкурка 2000 (много търкане пада,да знаете :lol: ) заглаждате новата боя на нивото на старата,след това купувате полир паста "3М" номер 3 (мисля,че 100гр. струваше 5лв.) и я нанасяте върху надрасканото място от шкурката (тук също пада много търкане :lol: ).За допълнение може да сложите и вакса! И това е,вярно е,че за една драскотина отиват около 30лв.,но пък останалата част боя,паста и вакса може да използвате за заличаването на други дребни драскотини по колата и най-важното няма да ги забелязвате и няма да ви побъркват при всеки поглед към колата.Успех ! :да:

Поздрави !

Потребителски аватар
Like a bLizZaRd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Like a bLizZaRd » Пон 31 окт 2011 15:22

Днес слизам от колата след като паркирам за работа и какво да видя :banghead: :banghead: :banghead: една доста масивна драскотина на задната броня.Защо Господи позволяваш на некадърниците да се качват по колите facepalm има и след от търкане броня в броня черни това заличава ли се с някой от горепосочените методи или трябва боядисване scare ще кача днес снимка като се прибера.Направо съм потресен facepalm

tanq_sf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanq_sf » Чет 17 ное 2011 10:28

Тези маркери, които рекламират по телевизията никаква работа не вършат..само си дадох парите ей така :x

Потребителски аватар
golfmaniak666
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHL

Мнениеот golfmaniak666 » Съб 19 ное 2011 12:56

така е и аз пробвах с тях но нищо.

Потребителски аватар
tsdimitrov1
Автомобил: Polo 6kv5 Variant
Двигател: 1.9TDI AHU 90hp.

Мнениеот tsdimitrov1 » Пон 21 ное 2011 21:09

Тези маркери,не са нищо друго освен вакса,която 250гр. струва макс. 7лв.,а те продават маркера с 50-100гр. за много повече !

Потребителски аватар
golfmaniak666
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHL

Мнениеот golfmaniak666 » Пет 25 ное 2011 16:43

С две думи колеги не се лъжете с тези маркери :да:

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 13 ное 2015 15:28

tsdimitrov1 написа:Колеги,отивате в някой магазин за бои и купувате колкото се може по-малко количество боя по номер (номера на боята е написан някъде на купето на колата :) ),смесвате я с втвърдител и лак,в магазина ще ви кажат в какво съотношение,ако не -попитайте ги ! След това измивате внимателно драскотината и с клечка за уши топвате в съда с боя и внимателно нанасяте прецененото от вас количество боя върху драскотината. Изчаквате 24 часа и с водна шкурка 2000 (много търкане пада,да знаете :lol: ) заглаждате новата боя на нивото на старата,след това купувате полир паста "3М" номер 3 (мисля,че 100гр. струваше 5лв.) и я нанасяте върху надрасканото място от шкурката (тук също пада много търкане :lol: ).За допълнение може да сложите и вакса! И това е,вярно е,че за една драскотина отиват около 30лв.,но пък останалата част боя,паста и вакса може да използвате за заличаването на други дребни драскотини по колата и най-важното няма да ги забелязвате и няма да ви побъркват при всеки поглед към колата.Успех ! :да:

Поздрави !

Ето това е верният отговор !

Сега запълних няколко деруги от преди -става идеално с четчица от лак за нокти- няма как да не стане с покривче. После е хватката дали с Водна шкурка да се заравни на ръка и/или само с полир машина и паста на 3М.

Но за да се скрие деругата се иска запълване на същата, което неминуемо води до по високи участъци както в самата деруга, така и отстрани.
Боята ми я направиха на ул. Козлоидуй и я уцелиха момичетата. Бързо изсъхва и е супер. Само шлайфанката иска после и ще видя какъв ще е крайният ефект.Понеже заради няколко деруги по предният капак лакирах още доста точици.
Полир-Райдъра ще е на ход сега. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Пет 13 ное 2015 17:24

А на това -просто да му се ненечуди човек.Не знам как може да се поръча.Мисля ,че ще има заинтересовани доста хора. https://www.youtube.com/watch?v=u-SIdZQbheY. Иначе за боя тук мисля,че има избор. http://www.perocar.com/avto-boi/korektori

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Нед 15 ное 2015 18:08

Майни ги тия вакси от клипа.
Е сега запилих с 2000 боята дето я нацапах със четката от лак за нокти. Пилих с вода докато не изчезна слоят над боята. Остана само по тъмно в самият канал. Явно има лек нюанс -по тъмен в новата боя- който сега видях при изравняването. А и лак отгоре няма вече.
Та отстрани се матира естествено лака. Взех тук машината и на около 900 об. С 3М паста-1 започнах да полирам, после с 3М-3 и накрая с памучното кече. Ефекта е супер-малко по тъмни линии -неразличими почти.

Като отида на вилата ще я подкарам и на другите места които вече намацах с боя. Днеска заради на Брато ми хидравликата и едни тъпи маркучи не ми стигна времето за моята кошница. Но поне му спасих и на него хидро помпата и сега я кара и се изучих на занаят по полиране и правене на деруги. Иска много вода тая работа.

===============

Някой да ме насочи за тема свързана със странично огледало с подгрев и датчик в него- само пускаемо.

Пак за брат ми- сменихме му неговото с ново с такъв датчки и реотан. Обаче е по различно като работа от дясното работещо. Онова при 13 градуса днес загря и спря след 5 минути. А това новото почти не усетих да топли. Горе го слагахме в фризера и мерихме съпротивление но нямаше никой ??? Имам чувството че не е в час. Монтирах му го така да пробва.

На изводите има 12 волта напрежение долу на колата в огледало конзолата.

Даже му пусках и от траф -10 волта директно както е във фризера :Mr Green Fun , но трафа е до 5 ампера и с тия 10 волта през грец схема не е работа. Иска си право 14 волта и яко ампераж.

Къв е тоя термистор или термодвойка и тоя реотан ??? Не чух да цъка въобще.

Върни се в “Направи си сам!”