Лупи и DLR във фарове на Пасат Б3-ЗАВЪРШЕНО

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
bagera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Лупи и DLR във фарове на Пасат Б3-ЗАВЪРШЕНО

Мнениеот bagera » Нед 05 юни 2011 15:26

sa6o46 написа:абе на голфаджиите си ви харесват такива "тунинги" , мен не ме кефат , чисто естетически ме дразнат като видя такава кола и ми се иска да не съм я поглеждал... това както и да е, ще го преглътна, но нека не си пречим на пътя.
немога да преценя по снимките какво ще е заслепяването, действително си направил някакво насочване, нее като на някои други ксенони и щом казваш че не ти присветват значи са ти добре късите :да:

то голфаджиите сме много безвкусен народ... но както и да е
относно насочването... няма как да прецениш насочването на око( ти на око ли си регулираш фаровете???) еле пък на снимка, хората за тази цел са измислили машини за регулиране mhihi

Потребителски аватар
skydiver_pd
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 1z 95

Re: Лупи и DLR във фарове на Пасат Б3-ЗАВЪРШЕНО

Мнениеот skydiver_pd » Пет 04 дек 2015 12:38

относно насочването... няма как да прецениш насочването на око( ти на око ли си регулираш фаровете???) еле пък на снимка, хората за тази цел са измислили машини за регулиране

Ами след като на око преценяваш,че нечии фарове срещу теб те дразнят и не са регулирани - явно има начин.

Ъгла по верикалата хоризонталата е мерен безпроблемно и преди хиляди години без помоща на машинки, доказателство за това са Египедските пирамиди и много др.

Машините за регулиране мерят ъгла на светене по верикалата и по хоризонталата, самата машина не регулира фара-пак на ръка трябва да си го врътнеш.

Като си премериш разстоянията от колата до стената, на нея по височина и широчина си поставиш маркери, след това само въртиш врътките на фаровете докато си паснат с белезите.
С малко математика учена в училище си пресмяташ ъгъла на наклона изписан върху фаровете и го използваш за вертикалните белези.

"Машините са измислени с цел: улеснение и заместител на човешкия труд, когато се гони да се спести време или труд, но понастоящем се ползват особено при мързел или поради незнанйе,че работа може да се свърши и без машина." :mhihi

Върни се в “Направи си сам!”