Захванах се с монтиране на халогени в бронята на Голф 4, но изникнаха няколко въпроса. Колата си има халогени във фаровете, но идеята ми е монтираните в бронята да се включват от отделно копче. Схемата която използвах е тази:
Малко разяснение кое как съм навързал. Плюса, който на схемата е взех от акумулатора аз съм го свързал към последния пин(кабел) на буксата за фаровете. Замерих и видях, че так се подават 12В при контакт. Това го направих с цел, халогените в бронята да се включват само при контакт. После имам свързан бушон 20А и от там към пин 30 от релето. От 87-ми пин на релето съм пуснал един кабел, който стига първо до едната крушка и после до другата. Масите на двете крушки ги вързах на един болт в двигателния кош. Пин 86 го вързах на едно болт на кормилната рейка. Дилемата ми е с 85-ти пин. За ключ използвам бутон за подгряване на задния прозорец (втори такъв бутон в колата). От този вид:
Той има 6 крачета. От 1 до 6, като 4 е свободно.
1- синьо-сив кабел се свързва към същия от копчето за нагревателя на задния прозорец.
2- кафяв кабел се свързва към същия от копчето за нагревателя на задния прозорец.
3- свободен
4- свободен
5- жълто-бял кабел - към бушона, който отговаря за вътрешното осветление (плафоните), като смених и бушона от 10А на 15А (Нарочно е вързан към този бушон, защото ако изгори няма да ми светят плафоните. Не го свързвайте към бушони за фарове стопове и други по-важни бушони.)
6- бял - свързал съм го като ОН от схемата и отива на 85 пин от релето.
След това свързване положението е следното: За да светнат халогените, първо трябва да дам на контакт и после да натисна копчето. Когато дам на габарит, светлината на копчето свети в червено. Когато копчето е натиснато свети в жълто.
В процеса на работа открих, че има няколко вида копчета:
1j0 959 621 c , което аз използвах и изглежда така:
Разликата му двата вида копчета които аз имах са:
- второто е малко по-дълго (но се монтира без проблем
- второто използва смд светодиод, докато това което аз използвах е с обикновен
- има разлики в захващането на самото капачето (тази част с картинката)
- според мен има разлика и в схемата на копчето
Това са надписите върху второто копче:
Ако искате да придобие по-оригинален вид, вземете още едно копче, но от ЕСП или АСР и сменете капачето. Понеже една от разликите е в това капаче, си вземете със същото захващане като на вашето. Не можете директно да използвате копче са ЕСП ( за АСР не знам), защото не задържа. т.е. когато го натиснете, халогените ще светят, но когато го пуснете ще изгасват. Получава се нещо като премигването с дългите. Докато копчето за нагревателя е с две позиции и задържа включената позиция.
Схема на копче за нагревател: източник http://vwts.ru/forum/109369
В книгата за ремонт и поддръжка на Голф 4 има подобно схема, с малки разлики. На извод 4 вместо диод има кондензатор, а на извод 3 няма нищо.
Това е свързването в общи линии. Надявам се да съм полезен на някого.

Малко информация за това какви копчета има http://www.passatplus.de/sonstiges/vw_golf_4/schalter/
Възможно е да има различия в инсталациите или в схемите на копчетата, които да доведат до повреди по автомобила Ви!
Ако не сте сигурни в това, което правите по-добре се обърнете към специалист!
Не поемам отговорност за причинени щети в следствие на повреда при свързването на схемата!
Действията които предприемате са на собствен риск!