Жак-микрофон

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Жак-микрофон

Мнениеот sebastianz55 » Вто 20 фев 2007 0:11

Привет,
понеже се оказа, ча нямам вграден микрофон в лаптопа реших да си спретна мой, малък и лесно пресонисим за навсякъде. За целта взех един метален жак и фи5 микрофон. Останалото бяха няколко спойки и донамествания.

Изображение

Изображение

Изображение

Резултатът е хубав, само че има един кусур... микрофонът не е достатъчно чувствителен. Трябва да се говори точно пред него, за да улавя добре звука. По принцип в опциите за настройка на микрофона под Win има Boost на микрофона, но той не действа добре, и прави микрофония заради жака.

Въпросът ми към спецалистите тук е има ли възможност, начин да се увеличи чувствителността на микрофона без да се създаде микрофония от металния жак, както и компонентите да се съберат в този жак, за да се запази компактността?

Ако пък има и софтуерен начин не бих отказал.

P.S. Ами модовете да я метнат където решат, че е удачно.... ама да кажат после къде е ;).

Последна промяна от sebastianz55 на Вто 20 фев 2007 0:35, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 20 фев 2007 0:32

Мисля че темата определено не е за тук... :?
Аз имам същия и е доста чуствителен нзн може и от Саунд Бластера да е......

Потребителски аватар
Bojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bojo » Пет 23 фев 2007 23:01

Тоя микрофон май не е "насочен". Ако си намериш такъв който е "насочен" т.е. да хваща звука само от една посока <отпред> може би няма да има такъв проблем.

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Нед 25 фев 2007 0:51

Аз защо имам спомен че на кондензаторните микрофони се свързваше последователно на тях една 9-волтова батерия :?: :roll:

Nisko
Автомобил:
Двигател:

жак-микрофон

Мнениеот Nisko » Пон 26 фев 2007 17:43

струва ми се че няма да е зле да пробиеш няколко отвора в горната част/при микрофона/ цилиндричната капачка

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Пон 26 фев 2007 20:18

Постави малко парченце дунапрен например за да уплътниш пространството зад микрофона, там където са спойките и микрофонията трябва да изчезне :wink: тва се отнася и за "паразитните" шумове - кухата метална букса мултиплицира страничните шумове

Върни се в “Направи си сам!”