Пресвързване на трифазен ел. мотор на монофазен?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Нед 04 мар 2007 14:21

Колега от професионалис съм слушал, че над 3kw. 3-фазен не става за тая система. След като изгоря монофазния 1,1kw. мотор на Ифовия ми компресор не намерих 2-2,2kw монофазен и сложих 3-фазен 3kw. малко по-мощен стана от 1,1 защото няма обороти и му сложих по-голяма щайба, иначе следкато изгорихме с техниката на един уш разбирач 1 мотор, с 2-рия направо при човек, който пренавива мотори, даде ми 3 кондензатора и ми ги върза за 15лв. Проблема при системата е, че става сложно монтирането на пресостат, който да включва и изключва на зададено налядане и се налага постоянно да си нащтрек и да излключваш щепсела за да не стане фал... Моя съвет е да синамериш монофазен мотор и да си го направиш как си требе, твоя мотор ще струва 2-ра ръка поне колото 2-ра ръка 2,2kw. ,ако не и нов... :wink:

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пон 05 мар 2007 7:39

Колеги, нали не забравите че с понижаване на напрежението на трифазна асинхронна машина , въртящият момент намалява на квадрат :!:

Върни се в “Направи си сам!”