Здарвейте колеги,
Карам Голф 6, който е с фабрични дневни светлини, за мен е голямо удобство, не го мислиш, няма да забравиш фаровете. На дъщеря ми Бора-та няма DRL, а конфорт модула не винаги сигнализира при забравени фарове (случва се, стига се до сваляне на акумулатор за зареждане), затова искам да монтирам DRL и на Бора-та. Продажба на такъв модул намирам само в OLX, 25-30 лв, което е ок, монтаж предлагат само на 2 места, 50-80 лв., което малко не е ок, но това е на пазара. Моля за съвет и съдействие за купуване и монтаж на модул за дневни светлини н Бора 2002, за което предварително благодаря.
По този въпрос има стара тема, но последно е влизано в нея през 2018 и се съмнявам, че някой е преглежда. Затова си позволявам да отворя нова тема.
DRL модул дневни светлини VW Bora
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: DRL модул дневни светлини VW Bora
От къде сте?
- boichopavlov
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSX 2006
https://elimex.bg/product/65276-ustroys ... omobil-drl
Монтирал съм няколко такива и всичко е ОК
Монтирал съм няколко такива и всичко е ОК
Здравко Занков: от София съм.
бойчопавлов: не търся модула, а някой да може да ми го монтира, нямам условия да го правя сам.
бойчопавлов: не търся модула, а някой да може да ми го монтира, нямам условия да го правя сам.
-
- Автомобил: VW Passat B4
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Търсиш някой да ти го монтира без пари??jti56 написа:Здравко Занков: от София съм.
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Можеш да си вземеш едно нормално отворено реле което да ти управлява късите, при запалване да ги светва, при изгасяне да ги гаси и бутонът ти винаги да стои на позиция пуснати фарове.
Инсталацията е изключително проста и не виждам какви условия ти трябват, освен един мултицет за 10лв(в случай, че не знаеш по кой кабел върви 12в след запалване), малко изолирбанд и макетно ножче.
Инсталацията е изключително проста и не виждам какви условия ти трябват, освен един мултицет за 10лв(в случай, че не знаеш по кой кабел върви 12в след запалване), малко изолирбанд и макетно ножче.
-
- VW експерт
Автора да ми прати телефонен номер лично съобщение. Ще му обясня кое, как, и снимки ще пратя. Стига да не е купил модул.
-
- VW експерт
FEN_NA_TDI написа:Търсиш някой да ти го монтира без пари??jti56 написа:Здравко Занков: от София съм.
С удоволствие ще го направя.
Здравейте колеги, благодаря на всички проявили интерес към моя въпрос.
fen_na_tdi - не търся някой да ми го монтира без пари, напротив, просто смятам, че за 2-3 ч работа (поне така пише, че отнема) 80лв за труд ми се вижда множко. Макар, че бях готов да ги дам. Обадих се на двама майстори, които ми дадоха че монтират drl модул. Единият искаше да знае дали нещо е пипано по инсалацията, ако е така не искаше да работи, сигурно с право. Вторият беше готов да го прави ако не вали, явно работи на открито, казах ок, нека се чуем и му дадох телефона си. Дотам беше. Междувременно купих модула с идея някой да ми помогне да го монтирам, но... след като отворихме някои панели се оказа, че наистина някой някога нещо е правил по инсталацията и то точно около фаровете, имаше някакви нови кабели, които неясно за какво и къде отиват.
nikolay_ss - сигурно си прав за елементарно реле, но вече съм купил модула и ми се искаше да го монтирам.
zdravko_zankov - благодаря ти човек за искреното желание да помогнеш, лошото е че не сме от един и същи град. За сега спрях с този проект, нещо ми писна толкова главоболие за едно дребно нещо. Но още един път ти благодаря за предложенаа помощ.
fen_na_tdi - не търся някой да ми го монтира без пари, напротив, просто смятам, че за 2-3 ч работа (поне така пише, че отнема) 80лв за труд ми се вижда множко. Макар, че бях готов да ги дам. Обадих се на двама майстори, които ми дадоха че монтират drl модул. Единият искаше да знае дали нещо е пипано по инсалацията, ако е така не искаше да работи, сигурно с право. Вторият беше готов да го прави ако не вали, явно работи на открито, казах ок, нека се чуем и му дадох телефона си. Дотам беше. Междувременно купих модула с идея някой да ми помогне да го монтирам, но... след като отворихме някои панели се оказа, че наистина някой някога нещо е правил по инсталацията и то точно около фаровете, имаше някакви нови кабели, които неясно за какво и къде отиват.
nikolay_ss - сигурно си прав за елементарно реле, но вече съм купил модула и ми се искаше да го монтирам.
zdravko_zankov - благодаря ти човек за искреното желание да помогнеш, лошото е че не сме от един и същи град. За сега спрях с този проект, нещо ми писна толкова главоболие за едно дребно нещо. Но още един път ти благодаря за предложенаа помощ.
Да приключа с темата: благодарение на Здравко монтирах сам модула и всичко заспа. Имаме DRL, опция "изпрати ме до в къщи", и сигнализация за забравени фарове, все полезни екстри, и всичко работи :)
След като имах инструкциите на Здравко къде какво да правя успях сам да монтирам модула за около 30-40 минути. Така че много благодарности на Здравко, истински съфоруменц!
След като имах инструкциите на Здравко къде какво да правя успях сам да монтирам модула за около 30-40 минути. Така че много благодарности на Здравко, истински съфоруменц!
-
- VW експерт
Първо да благодаря за оказаното доверие. Колега, за мен беше удоволствие да помогна. Държа да отбележа, че колегата ме изслуша внимателно, и задаваше точни и смислени въпроси. На такива хора помагам с удоволствие.
Живи и здрави, и безаварийни километри.
Живи и здрави, и безаварийни километри.
Zdravko Zankov написа:Автора да ми прати телефонен номер лично съобщение. Ще му обясня кое, как, и снимки ще пратя. Стига да не е купил модул.
Възможно ли да опишеш в темата как става, защото и аз съм в ситуацията на автора(почти няма кой да монтира или са много заети тези дни/месец)?
-
- VW експерт
За каква кола иде реч?
-
- VW експерт
Добре би било да дадеш снимка на модула. При Фиат по + или по - се управлява?
За Фоклсваген и сродните е по +.
За Фоклсваген и сродните е по +.