Почистване на задни дискови спирачни апарати Golf 2
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kiko26
- Автомобил: VW
- Двигател: Passat B8
Re: Почистване на задни дискови спирачни апарати Golf 2
FRENKIT 236001 този ремонтен к-т от Елиткар мисля има търсена гумичка.
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
Здравейте. Някой може ли да ми напише размера на O пръстена който е в комплекта на Frenkit 236 001? Този за ръчната спирачка. Интересува ме вътрешния размер и дебелината на пръстена.
- kiko26
- Автомобил: VW
- Двигател: Passat B8
А защо не намериш близак за теб магазин на Елиткар и си купиш просто комплекта 20лв мисля беше?
- moreg
- Контакти:
kiko26 написа:А защо не намериш близак за теб магазин на Елиткар и си купиш просто комплекта 20лв мисля беше?
Колеги размера на O пръстена е 3x20 mm. Благодаря на всички, които се включиха с мнения и най вече на колегата който ми написа за този комплект на FRANKIT 236001 колега наистина ме спаси само в този комплект го има този О пръстен. Нека размера е полезен за тези, които ще правят ремонт на задните Girling 36. А за колегата който ми писа да сложа Girling 38 да му кажа , че съм пробвал стават но не могат да се обезвъздушат. С две думи стават само за бройка но не и да вършат работа.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Могат. Моите успях да ги обезвъздуша. Не помня дали не бяхме с колегата golfmk1 ;) Разбира се - не бяха в обичайната си позиция на шенкела, когато ги обезвъздушихме.
След което минах ГТП и спирачките бяха перфектни.
След което минах ГТП и спирачките бяха перфектни.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Всичко може да се обезвъздуши . Сега нали говорим за здрави апарати.
По мотоциклети експериментираме и слагаме разни ( по-големи или от друга марка, или предназнаени да стоят в друга позиция) и цивката не винаги се случва да е правилно "отгоре" .
Еми смъква се апарата , наместваме едно желязо м/у накладките с правилната дебелина и се завърта така, че цивката да се случи където трябва. И се обезвъздушава. Драма няма.
След това внимателно наместваме апарата на шенкела му и спи света.
Така е и за колите . Има често и други начини за такива кофти места, с кофти "сложени" цивки. Понякога става , понякога-само описания от мен вариант.
По-гадното при такива е ръчната, там си е проблем вече.... ако не не се получава желаното.
По мотоциклети експериментираме и слагаме разни ( по-големи или от друга марка, или предназнаени да стоят в друга позиция) и цивката не винаги се случва да е правилно "отгоре" .
Еми смъква се апарата , наместваме едно желязо м/у накладките с правилната дебелина и се завърта така, че цивката да се случи където трябва. И се обезвъздушава. Драма няма.
След това внимателно наместваме апарата на шенкела му и спи света.
Така е и за колите . Има често и други начини за такива кофти места, с кофти "сложени" цивки. Понякога става , понякога-само описания от мен вариант.
По-гадното при такива е ръчната, там си е проблем вече.... ако не не се получава желаното.
- moreg
- Контакти:
Може и да станат с преправяне Girling 38 но какъв е смисълът да се нарушава оригиналното направено във фабриката от инжинерите....... Има си апарати Girling 36 с които Golf 2 GTI 16V си излиза от завода напълно работещи и нищо не трябва да се разваля и да се преправя. Ръчната си държи и всичко е така както е проектирано и така трябва и да бъде.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз не успях да намеря ремонтен комплект. Иначе щях да си ги рециклирам.