Раздвижване на стъклата на вратите на В3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Раздвижване на стъклата на вратите на В3

Мнениеот zfa159 » Съб 17 мар 2007 18:18

Като цяло препдолагам че много от вас имат проблем със свалянето/вдигането на стъклата на вратите на В3.При мен десния не можеше да се сваля почти (всъщност аз си го свалях ама приятелката ми нещо се мъчеше 8) ).Та в крайна сметка днес реших че е време да се ремонтира.
Купих си от Бриколаж тефлонова грес (Wit Spuitvet) във флакон.Свалих прозореца надолу (от врътката вътре без да разглобявам каквото и да е) и понапръсках с греста самия канал,където се движи прозореца (то е една доста гадна материя като гума ама не точно).След което 10-тина пъти нагоре-надолу с прозореца и напръсках пак и пак няколко пъти нагоре-надолу с прозореца и сега се движи повече от идеално.Същото упражнение и с задните прозорци и сега всичките са в ред.
Дано съм бил полезен на някого!

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Нед 18 мар 2007 13:34

определено.мога да каже че доста хора имат такъв проблем

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Нед 18 мар 2007 18:25

При мен на 2ката едното задно стъкло много трудно се движеше. Оправих го като "наблъсках" яко грес в механизма с ролката и смазах жилото :) Сега дръжката се върти без никакво усилие.

Потребителски аватар
yuurgen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yuurgen » Сря 21 мар 2007 0:03

същия шибан проблем имам ! мерси . утре ще ходя да купувам

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 21 мар 2007 0:12

Е аз с цел да не разглобявам тапицериите гледах да смажа каквото успея отгоре а и специално при мен забелязах че самите гуми отстрани които са в ролята на водачи са износени и реших като за начало да ги смажа тях.Вече колата мина първата автомивка и интеренсото е че греста не се изми и стъклата все още си се движат нормално (то по принцип на самата нея пише че не се мие от вода и не се разтопява от слънце ама знае ли човек).
Между другото тази грес доста добре се отрази и на някой други чаркове по Пасат-а (водачите на шибидах-а,пантите на вратите,дръжките на вратите и самите механизми които отключват/заключват).
Успех и се радвам че съм ви бил полезен с нещо!

Потребителски аватар
kalcho_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalcho_ » Съб 31 мар 2007 19:09

Мерси много колега. Много ме улесни с този препарат

Върни се в “Направи си сам!”