Голф II: от тясна към широка предна броня.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Голф II: от тясна към широка предна броня.

Мнениеот rojo » Пет 29 сеп 2006 16:50

Всичко започна от една моя тема в купувам. Но с колегите Ivcho и B_O_S_S_S пообсъдихме вариянт за "безболезнено" минаване от тясна на широка предна броня. И ACCELERATOR е наясно с процеса :) .

rojo написа:Значи сега имам широка броня, щипки за тясна и водачи за щипките за тясна броня. Гредата не я знам каква е :? . Ще има краен резултат като се видя следващия път с Милен в Плевен. Ще има и снимки :P .

Ivcho написа:Да ти покажа ако искаш и аз съм така и майстора е същия :wink: :wink: :064:

rojo написа:
B_O_S_S_S написа:значи ти какво направи на широката броня просто си смени водачите на самата броня и тези дето са на калниците с тези за тясната броня така ли ?

Да, точно.
Значи работата е такава:
водачите на широката броня ги няма, но те са и за големите щипки. От ACCELERATOR купих неговите водачи за щипките за тясна броня. По принцип е много трудно да ги намериш отделно, защото са занитени за бронята, но той си е играл и ги е демонтирал за да може да направи този номер със своята широка броня. Сега трябва да захвана водачите с рапидки за бронята на мястотото на старите и да сложа щипките на мястото им. Имам притеснения относно гредата, но ACCELERATOR каза, че няма значение широка или тясна греда - решението е коларски болтове през бронята и в гредата (както е и при мен сега). Просто не искам да правя повече дупки и затова искам да пробвам по този начин.
Ивчо може да даде още детайли по операцията.

Ще обновя темата след като имам и краен резултат :wink: .

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Пон 23 окт 2006 17:11

Бронята е готова. 8) Не стана точно както го мислех, но пак е решение без болтове и рапидки през калника. Наложи се да се монтират водачите за щипките от тясната броня върху оригиналните на широката, защото иначе нямаше как да се направи направо върху бронята. Това е разликата от първоначалния план. Иначе щипките си легнаха на калника и всичко си дойде на мястото. Бронята малко стръчи встрани заради налагането на едните водачи върху другите. Ще пусна и снимки, ама да измия колата, че сега не изглежда много добре :wink: .

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Пон 23 окт 2006 17:44

чакаме да видим що за творение стана :) :P

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Сря 04 апр 2007 14:39

B_O_S_S_S написа:чакаме да видим що за творение стана :) :P

С голямо закъснение :) и неизмита кола :oops: :

http://snimka.bg/album.php?album_id=120796

Както казах и преди, предната броня стърчи, заради това, че водачите на бронята за тесните щипки са наложени върху изпочупените стари водачи за широките щипки. Така се получи, че на калниците имам щипки за тясната броня, и на самата широка броня бяха монтирани щипки за тясната.
Друг вариант, ако ми бяха здрави водачите, беше да се дупчат калниците, за да се сложат големите щипки. Но трябва да си намеря здрави водачи, а принципно те вървят с бронята... занитени :).
Между временно останах и без задна броня. Купих нова (втора ръка оригинална немска) с гредата и я монтирах. Тя е със широките водачи, но легна идеално на калниците с тесните щипки (за тясната броня).
Сега поне няма видии или болтове да минават през бронята и калника :).

Върни се в “Направи си сам!”