Магазин за гумички (о-пръстенчета)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Магазин за гумички (о-пръстенчета)

Мнениеот zfa159 » Нед 08 апр 2007 8:53

Здравейте,интересува ме къде мога да намеря една гумичка.Случая се касае до спирачната система на колата на брат ми (един джип румънски).Та проблема се оказа в спирачната помпа.Има една велика рационализация за датчика за лампата на спирачките.Вътре има две малки буталца,които управляват контактора и при него едната се оказа скъсана и дефакто колкото и да обезвъздушаваш там си остава един мехур въздух който не можеш да изкараш понеже трябва да обезвъдушаваш датчика (нещо което няма как да стане).Та мисълта ми е че говорих с човек,дето ги рециклира ама за такова място няма гумичка и да си търся да я сменя.
Като цяло след като я сменя този датчик ще му.....майката (понеже от 2 години го търсим проблема къде е) и ще напълня пространаството между двете пространства с течен метал за да не прави подобно нещо никога вече.
Цилиндърчето е с диаметър 6.5мм вътрешен и 9.7мм външен т.е. гумичката трябва да е с размери съответно вътрешен 6/6.5мм и външен 10мм.Отделно е широка 2.5мм ама това мисля че е стандартен размер.
Ако някой има идея къде се продават гумички (в някои магазини имат едни сини кутии с един тон гуми вътре с различни размери).
Благодаря!

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Пон 09 апр 2007 11:24

значи в пресечка на ул. Симеон има една фирма "Настеф" и там специално ремонтира спирачни помпи и тн. Ако не можеш да ги намериш ми пиши, за да питам мой човек за точния адрес.
Иначе влизай в всеки магазин по Симеон и питай за въпросната гумичка...

Потребителски аватар
dar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dar » Вто 10 апр 2007 12:44

"СКОРПИОН 13" - вносители са на такива комплекти, както и на части за американски коли. Единият магазин е на бул. "Стамболийски" в блока до Двореца на децата

Върни се в “Направи си сам!”