СВАЛЯНЕ на стара боя от броня

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
STOIAN ANDREEV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STOIAN ANDREEV » Нед 13 авг 2006 20:47

Благодаря ви колеги за мненията. Реших си проблема със смивка ТЕРМИНАТОР - български препарат. Маже се обилно и след 10 минути старата боя започва да ври и се избърсва с парцал, всичко пада до основи. Няма никакви деформации по пластмасата -оказа се много здрава и след това по вече известния начин с боядисването се продължава напред. Може да заключвате темата.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Сря 16 май 2007 17:34

STOIAN ANDREEV написа:Благодаря ви колеги за мненията. Реших си проблема със смивка ТЕРМИНАТОР - български препарат. Маже се обилно и след 10 минути старата боя започва да ври и се избърсва с парцал, всичко пада до основи. Няма никакви деформации по пластмасата -оказа се много здрава и след това по вече известния начин с боядисването се продължава напред. Може да заключвате темата.

Това ли е препарата, който е използвал колегата, защото продавача е мой човек и ми каза, че не бил особено добър :?:
Изображение
Другия, който намерих беше този. Ако някой е работил с тези препарати да каже прецакват ли пластмасата?
Изображение

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Сря 16 май 2007 17:39

това е ама е голяма хуйня........аз моите мисля с шкурка да ги мина чво малко по-едра после на водна.....П.С.а тази основа за пластмаса.......от къде и колко

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Сря 16 май 2007 17:53

jaba7a написа:това е ама е голяма хуйня........аз моите мисля с шкурка да ги мина чво малко по-едра после на водна.....П.С.а тази основа за пластмаса.......от къде и колко

Тази основа не се ли казваше пластификатор? Утре ще ида до един магазин дето смесват авто бои и ще проуча за кви пари става на въпрос.
П.С. някой има ли представа колко боя ще иде за пръсването на широките брони на Г2 по този начин - само средната част + задната броня по същия начин, защото като ида да купувам боя 100% ще ме набримчат да взема повече, от колкото ми трябва?
Изображение

Потребителски аватар
zMeeV
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zMeeV » Сря 16 май 2007 20:24

blue_shadow написа:Тази основа не се ли казваше пластификатор? Утре ще ида до един магазин дето смесват авто бои и ще проуча за кви пари става на въпрос.
П.С. някой има ли представа колко боя ще иде за пръсването на широките брони на Г2 по този начин - само средната част + задната броня по същия начин, защото като ида да купувам боя 100% ще ме набримчат да взема повече, от колкото ми трябва?
Изображение

От този така наречен "пластификатор" съм използвал на BODY - PlastiFix. Цената му е ~10лв. Обаче имай предвид, че не трябва да се прекалява с него защото при обилно пръскане се разтича и след боядисването си личи. Пръскай от по-голямо разстояние по-равномерно. Относно това колко боя ти трябва за броните трябва да ми кажеш дали са гладки или грапави отдолу и какъв тип е боята.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Сря 16 май 2007 20:45

zMeeV написа:От този така наречен "пластификатор" съм използвал на BODY - PlastiFix. Цената му е ~10лв. Обаче имай предвид, че не трябва да се прекалява с него защото при обилно пръскане се разтича и след боядисването си личи. Пръскай от по-голямо разстояние по-равномерно. Относно това колко боя ти трябва за броните трябва да ми кажеш дали са гладки или грапави отдолу и какъв тип е боята.

ми броните, там където ще се боядисват са напълно гладки, а за боята - е тя е голямата неизвестна - ще видя каква ще ми предложат :roll:

Върни се в “Направи си сам!”