ЗУМЕР

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

ЗУМЕР

Мнениеот tskostov » Съб 28 юли 2007 12:19

здравейте колеги...мисля че моята тема е за тоя раздел..... значи искам да питам как мога да си сложа зумер за фаровете.......(дето пищи като си отворя вратата ако са вклчени фаровете ) купих си самото зумерче,само ще незнам къде да го вържа!!! ако можете ми помогнете!!!!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 28 юли 2007 12:24

колега почваме да помагаме:
Пробва ли с търсачката?много има написано за зумери.
най-простия метод е + към габарита - към копчето на вратата

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Съб 28 юли 2007 12:35

леле извинявам се ако се повтаря темата.....хич не се и замислих за търсачката.....шото дойдех и набързо драснах темата сега ще видя в търсачката,но све пак приемам всякаква помощ :) и по точни обяснения :)

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Съб 28 юли 2007 14:40

въпрос : казаха ми че под километража имало място където да го мушна тоя зумер (зумера който си купих е с 3 крачета-1+ и 2-).....та някой знае ли по лесен начин,щото разбирам от жички,ама до сега по жички на коли не съм пипал и не съм хич подготвен......а и одеве отворих копчето за фаровете и там има адски много жички......посмъртно няма да разбера къде точно да го вържа тоя зумер,та ако има и по лесен начин (там под километража) да ми го кажете,щото в търсачката намерих само една подходяща тема,но там е обяснено за зумери само с 1+ и 1-........ моля за помощ!!!!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 28 юли 2007 15:16

а с търсачката кво стана?
всичко го има описано подробно-а понапъни се първо!

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Съб 28 юли 2007 15:48

май ще е най добре да отида при някой който си разбира от жичкаджийска работа по коли....... или при vaskoto1,или при niksi (той ми е и по близичко) :) ..................... търкайте темата!!!!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Съб 28 юли 2007 16:00

tskostov написа:май ще е най добре да отида при някой който си разбира от жичкаджийска работа по коли....... или при vaskoto1,или при niksi (той ми е и по близичко) :) ..................... търкайте темата!!!!

така е най-добре и лесно, но ако си мераклия - ето ти 3 страници четиво :wink:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 3%EC%E5%F0

минута и нещо с търсачката :wink: 8)

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Съб 28 юли 2007 16:07

batmilko написа:
tskostov написа:май ще е най добре да отида при някой който си разбира от жичкаджийска работа по коли....... или при vaskoto1,или при niksi (той ми е и по близичко) :) ..................... търкайте темата!!!!

така е най-добре и лесно, но ако си мераклия - ето ти 3 страници четиво :wink:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 3%EC%E5%F0

минута и нещо с търсачката :wink: 8)

видях я тая тема,ама ми е много сложно....а ми казаха че някъде си има място зад километража,където спокойно си се слага зумера и това ме интересуваше....дали е вярно,но вече реших да си отида при некой дет му се занимава :) мерси все пак ще черпя :) :beer

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

зумер

Мнениеот shotik » Съб 28 юли 2007 17:20

Щом имаш зумер,за всеки случай си намери и един диод/аз ползвам Д7Ж/запои ги последователно така ,че при свързване с + и - да свири.Намери кабел,който се захранва само при "контакт" /това може да е + който отива на бобина,електронно запалване,+ на вентил за газ,предпазител или др./,намери и кабел на къси светлини или предпазители на тези позизиции за които пиша и свържи зумера/като са удължени с кабели краищата/ така ,че - да е на веригата на "контакт" ,а + на веригата на къси светлини.Когато няма "контакт",зумера не свири,когато има "контакт",но не светят лампи не свири,когато има "контакт" и са включени лампи не свири,когато светят лампи,но няма "контакт" СВИРИ.
По този начин се избягва свиренето на зумера ,когато светят габарити и няма "контакт" ,което е неприятно ако слизат или се качват пътници,или ако се прави проверка по колата и мотора,ако се товари и др. ,каквито предложения за свързване има.
Ако се върже още един диод успоредно на този и неговия край се върже към кабел на дълги светлини ,ще има сигнал и при забравени да светят дълги светлини.
Ако все още не си разбрал ,пиши ми л.с.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 28 юли 2007 23:04

Д7Ж

?????? Oще ли има такива диоди ?????????
Този е от 1974 година:
Изображение

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

диоди

Мнениеот shotik » Нед 29 юли 2007 7:34

Имам няколко транз.радиоприемници VEF от които ползвам каквото ми трябва,а и в много руски сайтове все още има схеми в които се ползват.Не съм много запознат с електрониката и незнам какво има в момента по магазините и ако може да напише някой заместител на този диод ,за да може който желае да си направи тази известителна система.

Потребителски аватар
jooorooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jooorooo » Нед 29 юли 2007 13:24

Д7Ж Вов, това не беше ли 20А? един от 1 А стига.

По темата: Няма ли описание за този зумер? как да се върже че с тези 3 кабела, не ми се вярва да е 1 + и 2 -... по скоро да са 2 + и 1 -. 2-та плюса са за към габарити и клонтактния ключ за да не свири при отворена врата а третия който е - е за бутона на шофьорската врата за масата.

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Нед 29 юли 2007 13:55

Vasseto написа:Д7Ж

?????? Oще ли има такива диоди ?????????
Този е от 1974 година:
Изображение

Има има и още как особенно в армията, почти всеки ден се мъча със такива.

Върни се в “Направи си сам!”