Показател на натоварването....

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Symptom
Автомобил:
Двигател:

Показател на натоварването....

Мнениеот Symptom » Пон 13 авг 2007 13:19

8) Колеги имам такваз идейка, искам да си сложа уред дето да показва % отворен дросел.
Иде ми на идея да е с сензор за вакум, ама вапроса е каде да го бодна, колектора не ми се пробива... а и над дросела ли да е или под него, Вътре или по цифров начин или със стрелка, да показва натоварването. ?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 13 авг 2007 18:32

ти си моно..
при теб има ТПС.
дава от 1-5 волта..
успех

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 13 авг 2007 18:40

Става с ТПС-а, обаче до колкото си спомням вътре бяха 2 отделни потенциометъра, така че ще трябва да се комбинира сигнала им.

Иначе на времето се продаваха "иконометри", мерещи вакуума, даже на някой коли бяха фабрично монтирани на таблото. Ако се намери такъв - също става, при това мисля че ако целта е да се мери натоварването ще е по-удачен, защото ТПС-то само мери угъл на отваряне, а вакуума може да е различен при еднакъв ъгъл, но различно натоварване.

Поне при мен има 2 или три неизползвани отвора на маркуча за вакуум дето отива към сервото, запушени с капачки. Та и без разпробиване би трябвало да стане. Ако има вакуумна клапа за топъл/студен въздух, вероятно и оттам с някакъв тройник може да се вземе без да се дупчи нищо.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пон 13 авг 2007 18:51

8) ,даммм по долу колегата е прав, даже след като сложих чипа, колата върви добре с по-малко натиснат педал тоест притворена клапа таи ,че от тпс-а не е добре :) да се свалят данни , вакум некъв ще мъча :arrow:

Ivandp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivandp » Пон 13 авг 2007 21:09

Нямаш ли МАР сензор :lol: аз оттам си го хващам

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Вто 14 авг 2007 7:01

8) Нямам МАР , другия номер който ми идва на акъла е сензор на рамото дето отваря самия дросел. Имам познат електронкаджия ,да видим какво ще каже и той.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Показател на натоварването....

Мнениеот wili98 » Вто 14 авг 2007 11:04

Symptom написа:8) Колеги имам такваз идейка, искам да си сложа уред дето да показва % отворен дросел.

така си питал, така е отговорено... ;)
другият вариант е да туенеш дебитомер ;)

Върни се в “Направи си сам!”