Охлаждане

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Охлаждане

Мнениеот sebastianz55 » Вто 26 юни 2007 17:15

Идеята е следната.

На Бронята имам въздухоотвори, под местата за халогените.
От там явно влиза въздух в двигателния отсек с цел охлаждане.

Проблемът е следния - при Г3 филтъра за въздуха в купето знаете къде е. Като се напече колата (а и дори да не се напече) влиза въздух, който е застоял. Искам да прокарам топлоустойчива тръба, в която да се вдухва при движение на колата "околен" въздух, който да бъде отвеждан до филтъра и така реално да смуче малко по свеж въздух, та да не се душа в купето. За през зимата ще си направя клапа да я затварям контролирам, но проблемът за мене си е всесезонен, защото там не знам как се смуче въздух, но в купето духа нещо, но е и въздух.

Идеи, мнения, предложения?

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Вто 26 юни 2007 20:35

Като идея е добра, но се опасявам от това че ако скочиш в голяма локва може да направиш хидравличен удар в мотора. Помисли за друго реяение за студен въздух, например от подкалника.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 26 юни 2007 20:40

Glove написа:Като идея е добра, но се опасявам от това че ако скочиш в голяма локва може да направиш хидравличен удар в мотора. Помисли за друго реяение за студен въздух, например от подкалника.

пича иска въздух за купето а не за мотора!

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Вто 26 юни 2007 21:01

Колега що не пробваш да дръпнеш въздух от тръбата за въздушния филтър, той дърпа въздух отпред , пък и ако ти работи клапата за топлия въздух зимата ще затопля въздуха в купето по-бързо :wink:

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 26 юни 2007 22:47

saa27 написа:Колега що не пробваш да дръпнеш въздух от тръбата за въздушния филтър, той дърпа въздух отпред , пък и ако ти работи клапата за топлия въздух зимата ще затопля въздуха в купето по-бързо :wink:

и може да се надрусаш от изгорелите газове :!:

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Сря 27 юни 2007 0:18

Това с локвата - има много резон в него, но смятам, че след като се качва водата толкова нагоре гравитацията трябва да си каже думата. Въпреки това ще помисля върху това.

Иначе първоначалната идея е през лятото да вдъхва живот, а през зимата ще прекарам разклонение, която няма да е топлоизолирано и ще минава през двигателя да топли в купето, като пак въздухът се взима отвън.

За филтъра още не смея да мисля, тъй като там проблема е по сериозен. Но ако вкарвам въдух ще бъде в кутията под филтъра, или ще го насоча, от където филтъра смуче въздух.

Ще приема, че одобрявате идеята и ще започва с проекта :).

Да видим дали ще проработи.

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Сря 27 юни 2007 7:56

maistora_1 написа:
saa27 написа:Колега що не пробваш да дръпнеш въздух от тръбата за въздушния филтър, той дърпа въздух отпред , пък и ако ти работи клапата за топлия въздух зимата ще затопля въздуха в купето по-бързо :wink:

и може да се надрусаш от изгорелите газове :!:

Изгорели газове могат да влезнат само от някой автомобил отпред.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 27 юни 2007 8:18

"Изгорели газове могат да влезнат само от някой автомобил отпред."

Ако вземе въздух след въздушния филтър, може и собствените да си диша - подгряването на въздуха става като се вземе въздух около изпускателния колектор, а ако там има неплътност, дори малка.... :-)

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Сря 27 юни 2007 10:18

Да разбирам ли тогава, че е толкова забит филтъра, за да не влизат изгорели газове... и поради това пак не може да се диша...

Дори ако го изкарам отстрани на калника пак някой камион ако е наблизо ще се обгазя, т.е. независимо къде е. За това си мисля, че ще бъде най-добре ако запазя идеята и намеря някакъв начин да фирлтрирам въздуха, без да спирам потока му към купето. Иначе аз се обгазявам дори и сега по принцип.

Освен това на мене идеята е тръбата с въздуха да бъде до филтъра т.е. тя да пуска чистия въздух в пространството до филтъра на купето, това мисля, ще е достатъчно.

Споделете как според вас може още да се пречисти въздуха... защото иначе сме си обречен винаги да недоодухан :).

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Чет 05 юли 2007 23:53

според мен си вземи климатик вярно че и на мен ми е тегаво когато напече (щот нямам)ама търпя някак си :BBQ

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 08 юли 2007 21:29

решението е смяна на колата с такава с климатик или ..троник
Като цяло тези с климатика са по -опростени надеждни - става въпрос за VW

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Пон 09 юли 2007 11:34

На предния капак имаш решетчица. Просто си вземи тунинг заборник стил Лада ... да ти тъпче свеж въздух в отсега от където ти смуче въздуха за купето.

gushtera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gushtera » Вто 21 авг 2007 16:02

Би ли пояснил за какво по точно става въпрос....относно този заборник за Ладата?

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Вто 21 авг 2007 19:04

gushtera написа:Би ли пояснил за какво по точно става въпрос....относно този заборник за Ладата?

Ей това е заборник, отгоре на капака под чистачките :lol:

Изображение

Върни се в “Направи си сам!”