Идеята е следната.
На Бронята имам въздухоотвори, под местата за халогените.
От там явно влиза въздух в двигателния отсек с цел охлаждане.
Проблемът е следния - при Г3 филтъра за въздуха в купето знаете къде е. Като се напече колата (а и дори да не се напече) влиза въздух, който е застоял. Искам да прокарам топлоустойчива тръба, в която да се вдухва при движение на колата "околен" въздух, който да бъде отвеждан до филтъра и така реално да смуче малко по свеж въздух, та да не се душа в купето. За през зимата ще си направя клапа да я затварям контролирам, но проблемът за мене си е всесезонен, защото там не знам как се смуче въздух, но в купето духа нещо, но е и въздух.
Идеи, мнения, предложения?
Охлаждане
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
Това с локвата - има много резон в него, но смятам, че след като се качва водата толкова нагоре гравитацията трябва да си каже думата. Въпреки това ще помисля върху това.
Иначе първоначалната идея е през лятото да вдъхва живот, а през зимата ще прекарам разклонение, която няма да е топлоизолирано и ще минава през двигателя да топли в купето, като пак въздухът се взима отвън.
За филтъра още не смея да мисля, тъй като там проблема е по сериозен. Но ако вкарвам въдух ще бъде в кутията под филтъра, или ще го насоча, от където филтъра смуче въздух.
Ще приема, че одобрявате идеята и ще започва с проекта
.
Да видим дали ще проработи.
Иначе първоначалната идея е през лятото да вдъхва живот, а през зимата ще прекарам разклонение, която няма да е топлоизолирано и ще минава през двигателя да топли в купето, като пак въздухът се взима отвън.
За филтъра още не смея да мисля, тъй като там проблема е по сериозен. Но ако вкарвам въдух ще бъде в кутията под филтъра, или ще го насоча, от където филтъра смуче въздух.
Ще приема, че одобрявате идеята и ще започва с проекта

Да видим дали ще проработи.
maistora_1 написа:saa27 написа:Колега що не пробваш да дръпнеш въздух от тръбата за въздушния филтър, той дърпа въздух отпред , пък и ако ти работи клапата за топлия въздух зимата ще затопля въздуха в купето по-бързо
и може да се надрусаш от изгорелите газове
Изгорели газове могат да влезнат само от някой автомобил отпред.
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
Да разбирам ли тогава, че е толкова забит филтъра, за да не влизат изгорели газове... и поради това пак не може да се диша...
Дори ако го изкарам отстрани на калника пак някой камион ако е наблизо ще се обгазя, т.е. независимо къде е. За това си мисля, че ще бъде най-добре ако запазя идеята и намеря някакъв начин да фирлтрирам въздуха, без да спирам потока му към купето. Иначе аз се обгазявам дори и сега по принцип.
Освен това на мене идеята е тръбата с въздуха да бъде до филтъра т.е. тя да пуска чистия въздух в пространството до филтъра на купето, това мисля, ще е достатъчно.
Споделете как според вас може още да се пречисти въздуха... защото иначе сме си обречен винаги да недоодухан
.
Дори ако го изкарам отстрани на калника пак някой камион ако е наблизо ще се обгазя, т.е. независимо къде е. За това си мисля, че ще бъде най-добре ако запазя идеята и намеря някакъв начин да фирлтрирам въздуха, без да спирам потока му към купето. Иначе аз се обгазявам дори и сега по принцип.
Освен това на мене идеята е тръбата с въздуха да бъде до филтъра т.е. тя да пуска чистия въздух в пространството до филтъра на купето, това мисля, ще е достатъчно.
Споделете как според вас може още да се пречисти въздуха... защото иначе сме си обречен винаги да недоодухан

- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
- CyberBlade
- Автомобил:
- Двигател: