Здравейте пичове!
Имам едно питане.Дали е възможно да се монтира камера в автомобила,която да записва например докато ме няма вътре.Питам,защото ми омръзна от некадърници,които ти блъскат колата докато си на работа и изчезват безнаказано.Ако някой има идея нека сподели ще съм много благодарен.
камера в колата???
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Кормиш един 3G GSM и слагаш камерата кадето искаш, микрофона също
Връзваш алармата към бутона на hands free-то . Кто те чукнат изхода на пейджъра на алармата "натиска" бутона на handsfree-to (може и бутона за камерата на видеоклип) и телефона набира последно набраният номер(или записва). Това тябва да е твоят. Честито-вече имаш online информация. Слагаш настройката на автоматично отговаряне, жена ти взима колата, ти звъниш и киризиш каде ходи и с кой и какво говори. Честито, вече имаш предпоставка за развод 

- STAMENOV
- Автомобил:
- Двигател:
Dobromirski супер е твоята идея
особено това за развода
ще го имам впредвид.
а що се отнася до първия отговор на колегата bluefen:
колега аз не съм пояснил,че колата я спирам винаги така,че е възможен удар само от пред поне докато съм на работа,а най често там са тези удари.
Благодаря ви за отговорите.
Ако има още предложения по-добре.

а що се отнася до първия отговор на колегата bluefen:
колега аз не съм пояснил,че колата я спирам винаги така,че е възможен удар само от пред поне докато съм на работа,а най често там са тези удари.
Благодаря ви за отговорите.

Ако има още предложения по-добре.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Служебните камери дето ги ползвам са захранени на 12 волта.Сигнала го дават чрез коаксиален кабел към компютър.Можеш да ги настроиш да записват постоянно, на движение в определена зона или при промяна на светлината.Около 30 евро им е цената, а инощно време гледат сравнително добре.
Ако има записващо устройство на 12 волта никакъв проблем, но дали има не съм съвсем сигурен.
Ако има записващо устройство на 12 волта никакъв проблем, но дали има не съм съвсем сигурен.
Това с камерата е хитро, но какво ще постигнеш след като имаш заснет някой си който ти удря колата и бяга?
Ще го съдиш и ще искаш да ти възстанови щетите? Може, но не в България. Такъв запис няма доказателствен характер в съда.
В съд могат да се ползват записи направени със специални разузнавателни средства, които са използвани по надлежен ред. Има закон, който урежда използването им.
Ще го съдиш и ще искаш да ти възстанови щетите? Може, но не в България. Такъв запис няма доказателствен характер в съда.
В съд могат да се ползват записи направени със специални разузнавателни средства, които са използвани по надлежен ред. Има закон, който урежда използването им.
- -Maxxx-
- Автомобил:
- Двигател:
DAXC написа:Това с камерата е хитро, но какво ще постигнеш след като имаш заснет някой си който ти удря колата и бяга?
Може да не му помогне по правен път но винаги има Отмъщение

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
STAMENOV написа:Проблемът,е че и аз търся такова записващо устройство,което да работи на 12v и да може да записва поне 7-8 часа или да се включва при удар и тогава да започва да записва.Дали е вазможно?
Чак пък 7-8 часа.... не ти трябва. Достатъчно е да вържеш "устройството" към алармата , или да си сложиш един вибрационен(шоков) датчик от аларма за да му включва REC. Иначе "устройството" може да е и MP4 плейар от по 150 кинта който има вградена камера и памет от по 2Гб.
- STAMENOV
- Автомобил:
- Двигател:
-Maxxx- написа:DAXC написа:Това с камерата е хитро, но какво ще постигнеш след като имаш заснет някой си който ти удря колата и бяга?
Може да не му помогне по правен път но винаги има Отмъщение
това ми хареса

всички сте прави но нали дискутираме как ще стане най-рационално.Понеже аз не съм много на ясно със електрониките затова се обръщам към вас за помощ.А що се отнася до записа в съда....Точно този ден когато ми удариха колата се обадих в КАТ и ми казаха,че ако на камерата (на паркинга) се вижда кой ме е ударил ще му търсят отговорност и ще признаят записа.