камера в колата???

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
STAMENOV
Автомобил:
Двигател:

камера в колата???

Мнениеот STAMENOV » Съб 06 окт 2007 16:20

Здравейте пичове!
Имам едно питане.Дали е възможно да се монтира камера в автомобила,която да записва например докато ме няма вътре.Питам,защото ми омръзна от некадърници,които ти блъскат колата докато си на работа и изчезват безнаказано.Ако някой има идея нека сподели ще съм много благодарен.

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Съб 06 окт 2007 17:52

Няколко въпроса:
Каква камера ще изпозваш и къде ще я сложиш да виждаш цялата кола
после на какво искаш да записваш
ако е на пц 12в=>220в

после големия проблем акумулатора ще го сваля бъзичко

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 06 окт 2007 18:31

Кормиш един 3G GSM и слагаш камерата кадето искаш, микрофона също :wink: Връзваш алармата към бутона на hands free-то . Кто те чукнат изхода на пейджъра на алармата "натиска" бутона на handsfree-to (може и бутона за камерата на видеоклип) и телефона набира последно набраният номер(или записва). Това тябва да е твоят. Честито-вече имаш online информация. Слагаш настройката на автоматично отговаряне, жена ти взима колата, ти звъниш и киризиш каде ходи и с кой и какво говори. Честито, вече имаш предпоставка за развод :P

Потребителски аватар
STAMENOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STAMENOV » Съб 06 окт 2007 20:04

Dobromirski супер е твоята идея :wink: особено това за развода :lol: ще го имам впредвид.

а що се отнася до първия отговор на колегата bluefen:
колега аз не съм пояснил,че колата я спирам винаги така,че е възможен удар само от пред поне докато съм на работа,а най често там са тези удари.

Благодаря ви за отговорите. :wink:
Ако има още предложения по-добре.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 07 окт 2007 17:45

Служебните камери дето ги ползвам са захранени на 12 волта.Сигнала го дават чрез коаксиален кабел към компютър.Можеш да ги настроиш да записват постоянно, на движение в определена зона или при промяна на светлината.Около 30 евро им е цената, а инощно време гледат сравнително добре.
Ако има записващо устройство на 12 волта никакъв проблем, но дали има не съм съвсем сигурен.

Потребителски аватар
STAMENOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STAMENOV » Нед 07 окт 2007 21:40

Проблемът,е че и аз търся такова записващо устройство,което да работи на 12v и да може да записва поне 7-8 часа или да се включва при удар и тогава да започва да записва.Дали е вазможно?

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Нед 07 окт 2007 21:55

Това с камерата е хитро, но какво ще постигнеш след като имаш заснет някой си който ти удря колата и бяга?
Ще го съдиш и ще искаш да ти възстанови щетите? Може, но не в България. Такъв запис няма доказателствен характер в съда.
В съд могат да се ползват записи направени със специални разузнавателни средства, които са използвани по надлежен ред. Има закон, който урежда използването им.

Потребителски аватар
-Maxxx-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот -Maxxx- » Нед 07 окт 2007 23:06

DAXC написа:Това с камерата е хитро, но какво ще постигнеш след като имаш заснет някой си който ти удря колата и бяга?
Ще го съдиш и ще искаш да ти възстанови щетите? Може, но не в България. Такъв запис няма доказателствен характер в съда.
В съд могат да се ползват записи направени със специални разузнавателни средства, които са използвани по надлежен ред. Има закон, който урежда използването им.

Може да не му помогне по правен път но винаги има Отмъщение :twisted:

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 08 окт 2007 7:18

STAMENOV написа:Проблемът,е че и аз търся такова записващо устройство,което да работи на 12v и да може да записва поне 7-8 часа или да се включва при удар и тогава да започва да записва.Дали е вазможно?

Чак пък 7-8 часа.... не ти трябва. Достатъчно е да вържеш "устройството" към алармата , или да си сложиш един вибрационен(шоков) датчик от аларма за да му включва REC. Иначе "устройството" може да е и MP4 плейар от по 150 кинта който има вградена камера и памет от по 2Гб.

Потребителски аватар
STAMENOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STAMENOV » Пон 08 окт 2007 18:22

-Maxxx- написа:
DAXC написа:Това с камерата е хитро, но какво ще постигнеш след като имаш заснет някой си който ти удря колата и бяга?

Може да не му помогне по правен път но винаги има Отмъщение :twisted:

това ми хареса :D
всички сте прави но нали дискутираме как ще стане най-рационално.Понеже аз не съм много на ясно със електрониките затова се обръщам към вас за помощ.А що се отнася до записа в съда....Точно този ден когато ми удариха колата се обадих в КАТ и ми казаха,че ако на камерата (на паркинга) се вижда кой ме е ударил ще му търсят отговорност и ще признаят записа.

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Съб 13 окт 2007 18:28

ако ти е само за паркинг - слагаш една вирелесс ип камера на 12 волта и през вирелесс на пц-то се закачаш на нея. от там нататук правиш каквото си искаш ...
проблеме е как да я монтираш в колата така че да не се забелязва много.

Върни се в “Направи си сам!”