Аларма за гараж - идея и реализация! (ъпдейт...)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Вто 04 дек 2007 20:18

сега само да не забравиш да разкараш дебилното светодиодче от сензора, та ако влезне някой да не разбере дори, че има аларма :wink:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 05 дек 2007 20:59

psstv18rp написа:А за какво е изобщо контактора? PIR датчика не е ли с изход реле, който може директно да се върже към "бутона"?

Мисля, че не е, доста е лек, на схемата му нищо не разбрах, какво трябва да представлява изход релето и ще върши ли въобще работата на контактора?

Cyberloner написа:сега само да не забравиш да разкараш дебилното светодиодче от сензора, та ако влезне някой да не разбере дори, че има аларма :wink:

Нямам дебилно светодиодче на сензора :twisted: , мое щото е китайски :) , обаче по добре да разбере крадеца за алармата, че не е добре и за 2-мата да се срещаме там :gay: ... :wink:

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 06 дек 2007 9:00

Изображение
Изображение
9,50 от TCM :)
Пир датчика е водоустойчив с 4 батерии, които дават че изкарват за около година. обхвата му е около 100 метра. Аз го ползвам да ми писукне когато кученцето иска пиш на терасата :) гледам че ги имаше в еbay по 10-на евро.
Без кабели , без релета, без допълнително захранване!!!! Хвърляш си го дето искаш, кеф в колата, кеф в гаража, кеф във мазата :)
Ама в колата вместо да вържеш това,по добре вържи един GSM и ще си мобилен :)

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 06 дек 2007 14:49

"какво трябва да представлява изход релето"

Ами, почти сигурен съм, че в датчика има малко реле, което се включва когато се задейства сензора. Поне аналогичните датчици за аларми са така - с релета. Малки разбира се. Ако от датчика имаш два извода, които се окъсяват когато се задейства, и които нямат връзка със захранването на датчика, значи е с реле.

Контактора вероятно си го вързал именно към това реле.

Т.е. - мисълта ми е че вероятно може звънеца да го командваш директно с датчика, без контактор.

Върни се в “Направи си сам!”