Аларма за гараж - идея и реализация! (ъпдейт...)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
psstv18rp написа:А за какво е изобщо контактора? PIR датчика не е ли с изход реле, който може директно да се върже към "бутона"?
Мисля, че не е, доста е лек, на схемата му нищо не разбрах, какво трябва да представлява изход релето и ще върши ли въобще работата на контактора?
Cyberloner написа:сега само да не забравиш да разкараш дебилното светодиодче от сензора, та ако влезне някой да не разбере дори, че има аларма
Нямам дебилно светодиодче на сензора

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
9,50 от TCM

Пир датчика е водоустойчив с 4 батерии, които дават че изкарват за около година. обхвата му е около 100 метра. Аз го ползвам да ми писукне когато кученцето иска пиш на терасата

Без кабели , без релета, без допълнително захранване!!!! Хвърляш си го дето искаш, кеф в колата, кеф в гаража, кеф във мазата

Ама в колата вместо да вържеш това,по добре вържи един GSM и ще си мобилен

-
- Автомобил:
- Двигател:
"какво трябва да представлява изход релето"
Ами, почти сигурен съм, че в датчика има малко реле, което се включва когато се задейства сензора. Поне аналогичните датчици за аларми са така - с релета. Малки разбира се. Ако от датчика имаш два извода, които се окъсяват когато се задейства, и които нямат връзка със захранването на датчика, значи е с реле.
Контактора вероятно си го вързал именно към това реле.
Т.е. - мисълта ми е че вероятно може звънеца да го командваш директно с датчика, без контактор.
Ами, почти сигурен съм, че в датчика има малко реле, което се включва когато се задейства сензора. Поне аналогичните датчици за аларми са така - с релета. Малки разбира се. Ако от датчика имаш два извода, които се окъсяват когато се задейства, и които нямат връзка със захранването на датчика, значи е с реле.
Контактора вероятно си го вързал именно към това реле.
Т.е. - мисълта ми е че вероятно може звънеца да го командваш директно с датчика, без контактор.