Смяна на осветлението на таблото
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на осветлението на таблото
добре е станало 

- D'oh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

ето и от преди как едно клипче

- BRASNA4A
- Автомобил: VW GOLF3 GTI
- Двигател: ABF
Това успях да постигна след промяна на стандартното осветление на уредите и замяната му с SMD диодно осветление.Не отне много време и бюджет от 10лв.Не съм сменил фабрично зеленият цвят,защото по принцип винаги се придържам към замисъла на конструктурите
- Прикачени файлове
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
Колеги, някой може ли да ми даде някаква примерна схема за това какво трябва да си измайсторя за да може осветлението в километража и по бутоните да се намаля когато съм с диоди по начина по който се намалят когато са обикновенните оригиналкни крушчици.....
Май -малко объркано се изразих - сега ще поясня: В момента на копчетата за задното стъкло, аварийни, мъгла, баланс говорители, реглаж фарове.... сичко е с оригиналните си крушки, а на самия километраж над спидомера и над оборотомера са ми диоди , като зад часовника съм си с крушчицата. Когато реша да намяаля силата на светлината обикновенните крушки си се намалят (всеки знае как) обаче двата диода дето са ми на километража почти не реагират..... та въпроса ми е може ли някой да ми даде примерна схема какво трябва да си направя и евентуално какво по нея трябва да сменя в зависимост от тва кви точно са диодите (колко милиампера). Като цяло идеята ми е да направя всичко да е диоди....
Май -малко объркано се изразих - сега ще поясня: В момента на копчетата за задното стъкло, аварийни, мъгла, баланс говорители, реглаж фарове.... сичко е с оригиналните си крушки, а на самия километраж над спидомера и над оборотомера са ми диоди , като зад часовника съм си с крушчицата. Когато реша да намяаля силата на светлината обикновенните крушки си се намалят (всеки знае как) обаче двата диода дето са ми на километража почти не реагират..... та въпроса ми е може ли някой да ми даде примерна схема какво трябва да си направя и евентуално какво по нея трябва да сменя в зависимост от тва кви точно са диодите (колко милиампера). Като цяло идеята ми е да направя всичко да е диоди....
- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Търсиш схема на регулатор на ток т.е. за да намаляваш светенето на LED - променяш тока, така се влияят те, а не по напрежение. И преди съм го казвал и е казвано тук.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Моите намалят без схеми, вярно слабо се усеща но намаля...
- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
при мен на врътките на парното намаляват тези които са по 3 светодиода с резистор 270 Ома а самотният със съпротивление преди него почти не си променя светенето.
Научно все още немога да си го обясня.
- dj_beat_boxer
- Автомобил: GOLF MK4 2.3 V5
- Двигател: AGZ
колеги кажете кои може да ми смени осветлението на климатроника без да го изгори...... благодаря предварително
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
RANOPILE написа:при мен на врътките на парното намаляват тези които са по 3 светодиода с резистор 270 Ома а самотният със съпротивление преди него почти не си променя светенето.
диодите светят по ток. 5мм червен дърпа ~20мА
сега смятай.
обясни ли си го?

Здравейте колеги, ето моят на б3 как стана
и часовника съм сменил със бял лед.

- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
Аз всичко сам съм си смятал, когато съм сменял осветлението в купето(на врътките за парното, запалката, плафона и в краката) и знам че 5мм максималният ток, който трябва да минава през него е 20mA иначе му идва в повече и изгаря. Имам информация за светодиодите(пад на напрежението 3,2-3,4v), но въпроса е защо когато са 3 последователно с резистор когато се намалява осветлението на таблото си намаляват нормално, а когато е само един отново със съпротивление почти не си променя светенето. Като е ясно, че когато са 3 светодиода искат 3х3,4v=10,2v и останалите 4,2v(от максималните 14,4v от акумулатора се изваждат 10,2) се делят на 20mA, за да получим стойността на съпротивлението. R=U/I=4,2/0,02=210 Ohm И в случая взимаме по-голяма стойност от получената, при единия светодиод се получава съпротивление над 560 Ома, а аз съм използвал 1килоОм, което си е доста презапасяване и според сметките при 14,4v от акумулатора свети на 11,2mA, а на практика видимо няма разлика, както ми каза и човека, който ми ги продаваше:"При увеличаване на тока 2пъти силата на светене ще се увеличи с 10-15%".
И при завъртяно копчето да свети най-слабо явно при единия светодиод, въпреки по-голямото съпротивление минава по-голям ток, но въпроса тук е защо?
И при завъртяно копчето да свети най-слабо явно при единия светодиод, въпреки по-голямото съпротивление минава по-голям ток, но въпроса тук е защо?
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
...
Последна промяна от stefarata на Нед 29 май 2011 20:31, променено общо 1 път.
колеги някаква идея защо ми гори крушката при врътката на парното 2ри път за 2дни ?
За пасат б3 става въпрос
За пасат б3 става въпрос

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Колеги,днеска установих че нямам ток до диодите на бутоните за стъклата-както отпред,така и по вратите,какво може да не е наред и къде да гледам
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
виж в маншона между вратата и купето
имат навика там да се закъсват кабелчетата
а как установи че нямаш ток
ии нещо недоразбрах

имат навика там да се закъсват кабелчетата
а как установи че нямаш ток
ии нещо недоразбрах
stefarata написа:.....-както отпред,така и по вратите,.....