Фолио за стъклата но ...!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Фолио за стъклата но ...!

Мнениеот Vento » Пет 13 май 2011 12:03

Какви права ще си търсиш (конкретно в тоя случай), ако си неизряден спрямо обществото и държавата? В цял свят е забранено да се тонират предни стъкла, просто в БГ има лека дупка в закона, която използваме. Но няма да е за дълго, ще го променят скоро предполагам.

Потребителски аватар
bheart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bheart » Пет 13 май 2011 12:24

Колегата,Vento "много" добре си знае правата за това и може да се оправи!А колкото до полицаите,аз нямам проблем с тях а когато ме спрат ми казват,че е добре да го махна казвайки ми "ще те спре някое селянче по Перник,Дупница и няма да се оправиш" (не искам да обидя никого,казвам какво са ми казвали полицаите) и те така при мен стоят нещата :drunk

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 13 май 2011 13:16

Vento написа:Какви права ще си търсиш (конкретно в тоя случай), ако си неизряден спрямо обществото и държавата? В цял свят е забранено да се тонират предни стъкла, просто в БГ има лека дупка в закона, която използваме. Но няма да е за дълго, ще го променят скоро предполагам.

Оп-тука те хванах неподготвен! :banana
Леля ми кара в Германия кола с толкова тъмни стъкла, че не може да се разбере има ли вътре някой ако е спряла. При това я кара поне 10 години. За щатите пък да не говорим.... Така че не си прав че "в цял свят" е забранено. :wink:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 13 май 2011 13:18

В Германия също е забранено, убеден съм в това, защото съм живял там. И съм карал най-различни коли.
Ако кара с БГ-номера, почти всичко е разрешено. Ако е с немски, предполагам има документ защо е с тъмни стъкла.
В Щатите също е забранено за предните (доколкото знам), само че там са либерална държава.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 13 май 2011 14:41

Не! Кара я с немски номера от 92-ра година. Начи стават 20 години. Преди около 5-6 години бях там и ми се приплака като видях на какво е заприличало фолиото - нищо не се виждаше и отвътре. Не знам как минава TUV тази кола?!

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Пет 13 май 2011 14:54

Vento написа:Какви права ще си търсиш (конкретно в тоя случай), ако си неизряден спрямо обществото и държавата? В цял свят е забранено да се тонират предни стъкла, просто в БГ има лека дупка в закона, която използваме. Но няма да е за дълго, ще го променят скоро предполагам.

Говоря относно случката за задното стъкло на колегата преди 2 години. След като няма за какво да се хване и да му бутнеш пари, започват да се заяждат за някои неща, и да ти пишат акт или фиш. Аз ао бях щях да пусна възражение на акта и евентуално съд.

Потребителски аватар
estariol_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот estariol_ » Пет 13 май 2011 22:31

bulaki написа:Е въз основа на кой член ти написаха АКТ и за какво и защо не го оспори?

Колега не помня по кои член беше акта не знам и защо явно на общо основание [заради голямата ми усмивка]а не го обжалвах защото до колкото знам нямам право, мисля че под 50 лева не се обжалват.Ако не го бях подписал щяха да спрат някои , да го пишат за свидетел и да се подпишат те.А дори да имам право да го обжалвам не си заслужа загубеното време и нерви.До сега съм обжалвал 2 акта от КАТ и поне 5-6 от ДАИ и съм ги печелил но при тях си заслужаваше.

Vento написа: Колкото до ходенето по съдилища (а то е 1 или 2 пъти)

Колега не сам напълно съгласен с теб 1-2 пъти е в идеалния случай.Имаме двама полицаи и един юрист консулт от КАТ в които и да е произволен случай ,и ако тия хубавци нещо не са те харесали и решат по един път да не дойдат на делото стават 3 разхождания е за тоя дето духа.Отделно че си имат и основателни причини да не дойдат я някои от полицаите е болен я юрист консултът е зает с друго дело.И така стават поне 4-5 разхождания което мен лично много ме дразни за дело което трае не повече от 20-30 мин. но такава ни е съдебната система.

Моля не ме разбирайте погрешно,това не значи че не трябва да си обжалвате актовете ако наистина са неправомерно съставени.Христо Стоичков казваше "Който не играй той не печели" сиреч "Които не е обжалвал акт от КАТ той не го е спечелил".

Омазахме яко темата на колегата с тия членове алинеи и тем подобни за което му се извинявам. Е това си е българския синдром от мравката слон правим,от цвета на фолиото стигнахме до съда mhihi mhihi

venho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venho » Сря 29 юни 2011 23:55

Petko_91 написа:аз предния мисля да го прая вие още за предните странични се притеснявате mhihi

хах Петко да не сложиш и ти като Пафката фишче в жабката за намалена видимост на предните стъкла

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Чет 30 юни 2011 21:37

Не успях да изчета цялата тема, така че може инфото, което давам да го има вече.
Честа практика е затъмняване на предните стъкла с тъмно фолио, като където се гледат огледалата се оставя отрязък. Т.е. част от стъклото остава незатъмнена. На мен изобщо не ми харесва, но все пак е вариант.

Върни се в “Направи си сам!”