Голф 2 готов АБФ тракат повдигачи Готово :)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Голф 2 почти готов АБФ
Не можеш да си намериш табло с оборотомер ли, колега? Погледни по-добре из форума и моргите. Намират се вече евтино. Моето предложение е да си вземеш направо МФА с двата датчика и да си го навържеш 

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Упех колега сега видях темата. Ще следя дано скоро успееш да оправиш всичко. Аз преди 3 месеца имах подобни грижи с ел инсталацията на едно рено обаче бях се хванал за главата от кабели и схеми 

- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
Аз таблото го имам от тройка до 260км... даже е с МФА има ги и датчиците по двигателя
ам си оставам в купето със двойкововия салон така да го нарека
Сега съм заседнал с уреда и прозвънявам и намирам мн големи разлики в подредбата на кабелите от към буксите който влизат в бушнониерата
а от към киометража подребата е една и съща. Говоря едното снопче от дойката спрямо снопчето от тройката
и някой колега ако може да даде схема на двойката за снопчето за киометража че аз немога да открия

- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Виж тук...
http://www.a2resource.com/electrical/CE2cluster.html

Ще се радвам ако успееш да пренаредиш кабелите ,и си ползваш двойковото табло!
http://www.a2resource.com/electrical/CE2cluster.html

Ще се радвам ако успееш да пренаредиш кабелите ,и си ползваш двойковото табло!

- _NqKoI_
Колега идеята е да ползвам таблото от тройката
аз съм все още със двойковата бушониера

- _NqKoI_
Работата е оправена
.... Просто преместих кабелчето за + след контакт както е на двойковия сноп и работата се оправи
има си всичко вече

- _NqKoI_
Колеги нещо двигателя трепери на празен ход... От моторчето за празния ход ли да търся проблема... пробвах с две три разликата беше към по зле
Давам малко газ и двигателя е стабилен. Съмнява ме може ли да е също от регулатора на налягане за бензина, Откачам вакумчето работата би трябва да стане по зле то разлика няма никва 
Едит.. Сега се сетих и още нещо когато е в движение си я разкарвам да позагрее по бързо... и като смачкам газта и има едно паат... не винаги качели има детонация в изпускателния колектор

Едит.. Сега се сетих и още нещо когато е в движение си я разкарвам да позагрее по бързо... и като смачкам газта и има едно паат... не винаги качели има детонация в изпускателния колектор
- _NqKoI_
Така колеги остана ми само буксата за диагностика.... остава едно жълто кабелче което незнам на къде отива
..
Едит то от буксата за диагностика заедно със жълтия кабел върви в една букса със сиво бял.. там се мушка в нещо като куплонг за разклонение намерих сиво белия закачих го... и както казвам търся тоя жълтия на къде отива

Едит то от буксата за диагностика заедно със жълтия кабел върви в една букса със сиво бял.. там се мушка в нещо като куплонг за разклонение намерих сиво белия закачих го... и както казвам търся тоя жълтия на къде отива

- _NqKoI_
Така обикновенно на въпросите си ... сам си отговарям жълтия кабел е за диагностика на АБС ако колата има такъв.. Остана ми да мина стенд предница и да сложа летните гуми покарах неска колата ... но спирачки няма почти никви обезвъздуших .. При запален двигател промяна няма... И както по на горе бях питал серво уселвателя е за АБС но не съм го поткарал него това може ли да ми бърка работата на спирачките

_NqKoI_ написа:Така обикновенно на въпросите си ... сам си отговарям жълтия кабел е за диагностика на АБС ако колата има такъв.. Остана ми да мина стенд предница и да сложа летните гуми покарах неска колата ... но спирачки няма почти никви обезвъздуших .. При запален двигател промяна няма... И както по на горе бях питал серво уселвателя е за АБС но не съм го поткарал него това може ли да ми бърка работата на спирачките![]()
кви са ти симптомите пропада педала твърд педал ?
Толко много неща да си направил и една елеметнарна спирачна система да не знаеш как действа..
- _NqKoI_
Педала си е нормален.... не е мек нито твърд средна работа
трябваше да обера жилата на ръчната но това още в началото го направих ръчната хваща на първия зъб. Тормозат ме тия спирачки и колата така не става за каране без да спира

- _NqKoI_
Най големия ми проблем останаха спирачките... все още съм със старите дискове и отдзад барабани. Утре ще отворя барабаните някое цилиндърче да не е изпуснало ако не слагам старото серво поне да спира малко от малко. Питането е следното ще мога ли да сложа 15ска джанта без рязане и раздуване на калниците. И възможно ли е да набутам 288мм дискове и отпред и отдзад или да не се мъча и да слагам 280мм
288 според джантата,това с цилиндърчето трееше да е първото което да проверишшшш сиг някъде там ти е проблема особено ако губи течност,а пък ако не си махнал и кантара то от там сиг пропуска толко малко колко да изгуби налягане и да не спира като хората.. и за това да не може да го усетиш от каде е
- _NqKoI_
Нямам кантар колега

- _NqKoI_
Така днеска размених тръбичките за задно ляво и задно дясно... работата горе доло се по оправи...
обевъздушаване на ново от най далечното колело послед следващотот и така.. Колата взе горе доло да има някви спирачки. Като ги забия до дъно един път засуркат левите един път десните гуми... както си пойска

Едит.. Правих преходен щуцер че едната пишка на сервото беше 12 по 1 а другите са си 10 по 1 и това със каква цел е така да не се бъркат лявата и дясната тръбичка, за задните спирачки

Едит.. Правих преходен щуцер че едната пишка на сервото беше 12 по 1 а другите са си 10 по 1 и това със каква цел е така да не се бъркат лявата и дясната тръбичка, за задните спирачки