Голф 2 готов АБФ тракат повдигачи Готово :)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Голф 2 почти готов АБФ

Мнениеот stefan4o » Сря 20 апр 2011 9:46

Не можеш да си намериш табло с оборотомер ли, колега? Погледни по-добре из форума и моргите. Намират се вече евтино. Моето предложение е да си вземеш направо МФА с двата датчика и да си го навържеш :beer

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Сря 20 апр 2011 15:23

Упех колега сега видях темата. Ще следя дано скоро успееш да оправиш всичко. Аз преди 3 месеца имах подобни грижи с ел инсталацията на едно рено обаче бях се хванал за главата от кабели и схеми :beer

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Сря 20 апр 2011 20:33

Аз таблото го имам от тройка до 260км... даже е с МФА има ги и датчиците по двигателя :) :beer ам си оставам в купето със двойкововия салон така да го нарека :) Сега съм заседнал с уреда и прозвънявам и намирам мн големи разлики в подредбата на кабелите от към буксите който влизат в бушнониерата :beat_butt2 а от към киометража подребата е една и съща. Говоря едното снопче от дойката спрямо снопчето от тройката :) и някой колега ако може да даде схема на двойката за снопчето за киометража че аз немога да открия

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Сря 20 апр 2011 20:39

Виж тук...
http://www.a2resource.com/electrical/CE2cluster.html
:wink:
Ще се радвам ако успееш да пренаредиш кабелите ,и си ползваш двойковото табло! :beer

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Сря 20 апр 2011 20:54

Колега идеята е да ползвам таблото от тройката :) :beer аз съм все още със двойковата бушониера

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Чет 21 апр 2011 18:54

Работата е оправена :) .... Просто преместих кабелчето за + след контакт както е на двойковия сноп и работата се оправи :beer има си всичко вече

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 23 апр 2011 18:08

Колеги нещо двигателя трепери на празен ход... От моторчето за празния ход ли да търся проблема... пробвах с две три разликата беше към по зле :banghead: Давам малко газ и двигателя е стабилен. Съмнява ме може ли да е също от регулатора на налягане за бензина, Откачам вакумчето работата би трябва да стане по зле то разлика няма никва :screwy
Едит.. Сега се сетих и още нещо когато е в движение си я разкарвам да позагрее по бързо... и като смачкам газта и има едно паат... не винаги качели има детонация в изпускателния колектор

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Пон 25 апр 2011 17:40

Така колеги остана ми само буксата за диагностика.... остава едно жълто кабелче което незнам на къде отива :beer :beer..
Едит то от буксата за диагностика заедно със жълтия кабел върви в една букса със сиво бял.. там се мушка в нещо като куплонг за разклонение намерих сиво белия закачих го... и както казвам търся тоя жълтия на къде отива :screwy

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Сря 27 апр 2011 17:41

Така обикновенно на въпросите си ... сам си отговарям жълтия кабел е за диагностика на АБС ако колата има такъв.. Остана ми да мина стенд предница и да сложа летните гуми покарах неска колата ... но спирачки няма почти никви обезвъздуших .. При запален двигател промяна няма... И както по на горе бях питал серво уселвателя е за АБС но не съм го поткарал него това може ли да ми бърка работата на спирачките :beat_butt2 :beat_butt2

berta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berta » Чет 28 апр 2011 8:54

_NqKoI_ написа:Така обикновенно на въпросите си ... сам си отговарям жълтия кабел е за диагностика на АБС ако колата има такъв.. Остана ми да мина стенд предница и да сложа летните гуми покарах неска колата ... но спирачки няма почти никви обезвъздуших .. При запален двигател промяна няма... И както по на горе бях питал серво уселвателя е за АБС но не съм го поткарал него това може ли да ми бърка работата на спирачките :beat_butt2 :beat_butt2

кви са ти симптомите пропада педала твърд педал ?
Толко много неща да си направил и една елеметнарна спирачна система да не знаеш как действа..

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Чет 28 апр 2011 16:02

Педала си е нормален.... не е мек нито твърд средна работа :) трябваше да обера жилата на ръчната но това още в началото го направих ръчната хваща на първия зъб. Тормозат ме тия спирачки и колата така не става за каране без да спира :talk: :talk:

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 30 апр 2011 20:49

Най големия ми проблем останаха спирачките... все още съм със старите дискове и отдзад барабани. Утре ще отворя барабаните някое цилиндърче да не е изпуснало ако не слагам старото серво поне да спира малко от малко. Питането е следното ще мога ли да сложа 15ска джанта без рязане и раздуване на калниците. И възможно ли е да набутам 288мм дискове и отпред и отдзад или да не се мъча и да слагам 280мм

berta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berta » Съб 30 апр 2011 22:09

288 според джантата,това с цилиндърчето трееше да е първото което да проверишшшш сиг някъде там ти е проблема особено ако губи течност,а пък ако не си махнал и кантара то от там сиг пропуска толко малко колко да изгуби налягане и да не спира като хората.. и за това да не може да го усетиш от каде е

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 30 апр 2011 22:38

Нямам кантар колега :) :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 01 май 2011 19:13

Така днеска размених тръбичките за задно ляво и задно дясно... работата горе доло се по оправи... :banghead: обевъздушаване на ново от най далечното колело послед следващотот и така.. Колата взе горе доло да има някви спирачки. Като ги забия до дъно един път засуркат левите един път десните гуми... както си пойска :banghead: :banghead:
Едит.. Правих преходен щуцер че едната пишка на сервото беше 12 по 1 а другите са си 10 по 1 и това със каква цел е така да не се бъркат лявата и дясната тръбичка, за задните спирачки

Върни се в “Направи си сам!”