Обучаване нa ключове с VAG-COM
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Обучаване нa ключове с VAG-COM
Здравейте колеги взех си едно кабелче vag commander 1.4 искам да си купя един ключ от морга и да си го обуча с него,та въпросът ми е как точно се вади пин кода на таблото с него,километрите как се сменят ако някой знае благодаря предварително!!
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
И аз да се включа.
Митко е запознат с историята ми - накратко да обясня и на другите, ако може някой да помогне.
Колата ми е по КАН, имам лъжец на имобилайзера. Смених километража - новия Имо 3, стария мисля, че е Имо 2.
Когато прочета имобилайзера ми изписва, че има 2 ключа - дотук добре. Проблемът обаче е, че не мога да ги изтрия - всеки път когато се опитам да тест-вам 0 ми изписва грешка, пробвах и с минутите от сайта на Рос-тех - не помага. Някой някаква идея ?
Митко е запознат с историята ми - накратко да обясня и на другите, ако може някой да помогне.
Колата ми е по КАН, имам лъжец на имобилайзера. Смених километража - новия Имо 3, стария мисля, че е Имо 2.
Когато прочета имобилайзера ми изписва, че има 2 ключа - дотук добре. Проблемът обаче е, че не мога да ги изтрия - всеки път когато се опитам да тест-вам 0 ми изписва грешка, пробвах и с минутите от сайта на Рос-тех - не помага. Някой някаква идея ?

- Th3_ghost
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: 1.6 AKL
phantom_ написа:Здравейте колеги взех си едно кабелче vag commander 1.4 искам да си купя един ключ от морга и да си го обуча с него,та въпросът ми е как точно се вади пин кода на таблото с него,километрите как се сменят ако някой знае благодаря предварително!!
Ако софтуера на командера е като 3.6 стъпките са следните.Отваряш канал 7 Kombi,оттам влизате в Instrument/Immobilezer,като при мен не става като дам Read Security Code и като вляза в Read/Write Immo Data (нещо такова беше) и оттам вече трябва да видите пин кода на имобилайзера ви.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Благодаря колега,аз като му дам read то ми го прочита.Кода на таблото във полето login ли изписва?
- Th3_ghost
- Двигател: 1.6 AKL
Доколкото си спомням при мен,откъдето извадих пина пишеше PIN и в полета кода ми беше 5 цифрен,но може и да бъде само с 3 или 4,както обяснява Aprilia в началото на темата.
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
четох темата но маи не намерих как се вади пин кода с вак-командера ? ако някои има видео как се ползва тази програма да постне линкче имам кабела ама така си седи неизползван даже не знам къде му е софтуера
- plamski3
- Двигател: AKL
plamski3 написа:С Ваг тахо или Ваг командер.
Днес ми пристигна кабелът VAG K+ CAN commander 1.4
Обаче дискът който дойде с нея е прецакан.Мога ли да помоля някой да ми прати програмата с драйверите и да ми обясни накратко как да взема въпросния пин код?
Бтв съм с Уиндоус 7 ще тръгне ли или ми трябва някаква виртуална машина за XP?
Благодаря предварително :)
Обаче дискът който дойде с нея е прецакан.Мога ли да помоля някой да ми прати програмата с драйверите и да ми обясни накратко как да взема въпросния пин код?
-
- Автомобил: OCT1
- Двигател: AHF
cmoko написа:Днес ми пристигна кабелът VAG K+ CAN commander 1.4
Остави някакви координати ,....Скайп. меил.
-
- Автомобил:
- Двигател:
как стоят нещата с по старите а4 при мен като вкарам пин кода и ми дава че няма връзка с контролера
- Amateur_R
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: AVF 2004
Здравейте Колеги! Имам запитване относно появилия ми се проблем. Понякога започва да ми мига индикатора за имобилайзера , и няма палене. След определен период от време(15-30 мин) например, мигането на индикатора(имобилайзера) изчезва и стартирам. Въпроса ми е възможно ли е да се препрограмира ключа с HEX-USB+CAN VAG-COM 12.10.5. или 11.11.5 Имам 3 ключа на брой ,незнам дали ми е нужен пин от табло, тъй като няма да го сменям(таблото).Колата е Seat Leon FR(ARL)2002г Благодаря ви!
- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
тези дни ще пробвам да обуча новия ключ и аз
Много полезна тема!

- plamski3
- Двигател: AKL
Amateur_R написа:Здравейте Колеги! Имам запитване относно появилия ми се проблем. Понякога започва да ми мига индикатора за имобилайзера , и няма палене. След определен период от време(15-30 мин) например, мигането на индикатора(имобилайзера) изчезва и стартирам. Въпроса ми е възможно ли е да се препрограмира ключа с HEX-USB+CAN VAG-COM 12.10.5. или 11.11.5 Имам 3 ключа на брой ,незнам дали ми е нужен пин от табло, тъй като няма да го сменям(таблото).Колата е Seat Leon FR(ARL)2002г Благодаря ви!
ПИН-а е нужен за да влезнеш в кодирането на имобилайзера и да си го прекодираш (т.е. да си обучиш ключа). Без този код не можеш да променяш запаметените ключове.