Смяна на осветлението на таблото

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
blacklider
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на осветлението на таблото

Мнениеот blacklider » Нед 02 окт 2011 15:42

колега нали ти казвам че съм почел цялата тема и в нея няма такива каквито ми трябват!писах ЛС на двама колеги да ми пратят техните файлове но без резултат.колата(моята) е г3 1.6,75к.с.,93г,ABU

zuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zuboo » Съб 15 окт 2011 15:22

Намират ми се 10 диода от този вид http://uk.farnell.com/kingbright/l-934m ... /dp/233481 и 10 резистора от тези http://www.comet.bg/shop/datasheet1.htm ... 5CF%20470R . Ще може ли да ги сложа за парното без да изгорят? След като използвах калкулатора като приех, че захранването ще е 13v , през диода ще минават 4,5 v и 20 мА показа, че резисторите ми трябва да са 470 Ohm. Да слагам ли така или по добре да си търся резистори с по-висока стойност?

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Нед 16 окт 2011 23:46

zuboo написа:Намират ми се 10 диода от този вид http://uk.farnell.com/kingbright/l-934m ... /dp/233481 и 10 резистора от тези http://www.comet.bg/shop/datasheet1.htm ... 5CF%20470R . Ще може ли да ги сложа за парното без да изгорят? След като използвах калкулатора като приех, че захранването ще е 13v , през диода ще минават 4,5 v и 20 мА показа, че резисторите ми трябва да са 470 Ohm. Да слагам ли така или по добре да си търся резистори с по-висока стойност?

със сигурност не мога да ти кажа дали няма да изгорят, но да не вземат да светят прекалено силно ;) от магазина от който пазарувам като вземам 3 или 5 мм диоди и им кажа, че ще ги ползвам за колата ми дават 900 ли 910 ома ли, да не те излъжа (не съм сигурен). Но аз слагам или 1 килоом или 2. Според баща ми за по-сигурно резисторите трябва да са 2 килоома :beer

pavkata_131
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavkata_131 » Пон 31 окт 2011 17:59

колеги,искам да сменя гадните светлини на копчето за фаровете на голф 3, разглобих и видях какво е,но едно ме вълнува най-много,другото сам измислил, искам да си сложа по готин зелен цвят,но не знам какъв резистор ми трябва за там,защото то си е платка,и гледам там си има разни съпротивления и тн.Ще сам много радостен ако получа това инфо :)

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот Gazaro_wow » Сря 02 ное 2011 14:15

pavkata_131 написа:колеги,искам да сменя гадните светлини на копчето за фаровете на голф 3, разглобих и видях какво е,но едно ме вълнува най-много,другото сам измислил, искам да си сложа по готин зелен цвят,но не знам какъв резистор ми трябва за там,защото то си е платка,и гледам там си има разни съпротивления и тн.Ще сам много радостен ако получа това инфо :)

Колега слага се резистор 1 Кило Ом мисля ,че 15 ватов беше абе като отидеш в магазина казваш резистор 1Кило Ом за светодиод. Преди бях сложил на таблото диоди с 470 Ома съпротивление и след 2-3 месеца изгоряха диодите и като сметнах трябва 1 кило ом за да нямаш проблеми :)

Потребителски аватар
-=Maverick=-
Автомобил: Vw Vento
Двигател: AAA

Мнениеот -=Maverick=- » Съб 05 ное 2011 17:55

Колеги писах и в другата тема ама да пиша и тука, обрнах блендите на дисплейте и сложих бели диоди,но много дразни вечерно време как разсейва по целия дисплей а не само цифрите помагайте с някво решение :)

Изображение

Изображение

tero_vw_1988
Автомобил: Golf3
Двигател: TDI AFN

Мнениеот tero_vw_1988 » Съб 05 ное 2011 18:13

-=Maverick=- написа:...но много дразни вечерно време как разсейва по целия дисплей а не само цифрите помагайте с някво решение...

На ключа за фаровете не ти ли работи регулирането за силата на осветлението ???
:talk:

Потребителски аватар
-=Maverick=-
Автомобил: Vw Vento
Двигател: AAA

Мнениеот -=Maverick=- » Съб 05 ное 2011 18:30

Не казвам че свети силно, свети супер просто искам самия дисплеи да си е чисто черен а цифрите зелени/червени или квито и да е/.На снимките изглежда много силно но просто е снимано с тел :)

Потребителски аватар
mastersound
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: 1.9 TDI 1Z

Мнениеот mastersound » Чет 24 ное 2011 21:01

Ето и от мен :)
viewtopic.php?f=11&t=297928

Потребителски аватар
kpuck0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kpuck0o » Чет 24 ное 2011 21:47

Колеги някой може ли да ми каже как точно се сменят диодите на копчето за ел.стъклата,защото от седмица,две го умувам и не мога да измисля... :mrgreen:

Потребителски аватар
suspect79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот suspect79 » Чет 24 ное 2011 22:38

Ами копчето се разглобява лесно, но все пак трябва да си внимателен. Разпояваш зеления диод и запояваш другия .Аз съпротивлението съм си го сложил на кабела от инсталацията ( не можах ме да измислим къде да го съберем в самото копче)пък и така ако ти свети силно по-лесно можеш да сложиш по-голямо съпротивление.Така съм сложил и съпротивленията и на другите копчета. Остана ми само копчето за фаровете,голям зор вече развалих две scare . И сега не си свети :banghead: . За запалката си търсете от Ауди А4 ,на тях си е оригинално червена :)Моята е с климатроник и него съм направил .Смених си и стрелките на километража с червени ,абе червено отвсякъде. По-късно ще кача и снимки .

makcc
Автомобил: VW Passat B3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот makcc » Пет 25 ное 2011 1:13

Мога да ви направя и на копчетата и на врътката за фаровете и на врътките за парното да светят с диоди. Всичко става културно и няма никакви елементи извън копчетата.
Повярвайте ми главоблъсканицата е голяма особено при парното и фаровете. Това специално за голф 3
Пак ще кажа, че също така мога да ви направя уредите (километраж, оборотомер, часовник) да светят отдолу, а не както е оригинално, като на лада, с две (три) крушки отгоре).

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Пет 25 ное 2011 16:20

Да бе колега makcc ама друго си е като си го спретнеш сам,и след многобройните" да ...... мамата " и вземе че светне ... :lol: удоволствието е по голямо от постигнатия резултат!
Според мен най - трудната част беше копчето на шибедаха

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пет 25 ное 2011 19:32

Аз направих всичко в червено, врътките на парното,копчетата на центр.конзола, копчетата за стъклата, сложих запалка от Ауди А4,таблото свети в червено+двата дисплеяс MFAто...стана много културно, но не мога да направя ключа за фаровете ...Даже имам един разглобен,а светловода вътре е споен с основата на ключа и е кофти ...
А ти колега MAKCC щом ги правиш, кажи как :beer При пасатВ4 ключа е почти същия както при Голф3.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 25 ное 2011 19:33

Някой може ли да даде снимка на процеса с обръщане на дисплея.Искам да направя така моят(на Г2),но ме е страх да го правя на сляпо :)

Върни се в “Направи си сам!”