Фарове и зумер?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
FLAIR
Автомобил: Golf IV
Двигател: SR 1999

Мнениеот FLAIR » Чет 16 ное 2006 20:11

drago_tr написа:От бутона на шофьорската вратата има 2 кабела. Кой да срежа и да сложа диода.

Така както си го направил е добре... почти. Просто запои двата кафяви кабела на едно както са в момента. Двата диода все едно са успоредни. Не пречат. Даже по-добре. Ако правилно разчитам, диодът е 1N4007, с 1А ток в права посока. Т.е. с двата стават 2А...

След като го направиш, провери дали лампата в купето се задейства от всички врати, тествай алармата и зумера. :да:

По описаната от мен схема с двата диода съм сложил лампа за багажника, която да не свети като се отварят вратите, а багажникът все още задейства алармата, ако (да не се случва) се наложи.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Чет 16 ное 2006 20:18

На зазоряване започвам да дерзая. Благодаря за уточненията. :beer

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Re: Вижте това ...

Мнениеот Insect » Чет 16 ное 2006 20:48

Mega написа:http://www.rodipex.hit.bg/

Измисли някаква такава фирмичка във Варна и ще те черпя бира :)

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 17 ное 2006 16:30

:uuoooh: .....най-накрая..... стана........Готово. тенк-ю :heeeavy metal

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Мнениеот lubo007 » Пет 17 ное 2006 22:16

нещо не ми се получава на мен тази схема. като сваржа по твоят начин- 6том загася двигателя, пищи дори при затворена врата :( помогни ми ако можеш
DVD написа:казвам на желаещите да си сложат ЗУМЕР , че това което е написал vaskoto1 нито 1 нито 2 няма смисъл да го правите. Казвам начина по който да си го вържите
икарвате ключ от къде се вкючват фаровете и плафона на лампата, която е на тавана. Буксата където влиза в плафона на нея има черна с бяло жица(краина лява се пада)- тук вързжате "-" или синята жица, а от буксата на фаровете на първия ред от горна страна на буксат от зад на клю4а, от където се вкючват фаровете пак в кайно ляво (жицата е пак черна с бяло )- тук вързвате "+". И така вси4ко е готово не ви трябват разни диоди схеми и т.н.
когато са светнати фаровете и двигателя работи , отвори ли се вратата ЗУМЕРА не звъни, звъни само при огасен двигател и отворена врата.
ТОВА Е ИСТИНАТА вси4ко друго е голяма и ненужна играчка.
( всичко това е за GOLF III, за другите незнам, но предполагам е по същия начин)
:drive
: vw fen
:roll:

dazdan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dazdan » Пет 17 ное 2006 22:43

Имам си зумерче. Купих си едно руско реленце 90.3747. Казаха ми че е универсално. На него има пет крачета с номера - 85,86,87,88,30. Някой може ли да ми каже нещо за него? Как е нормално затворен контакта и как мога да го вържа по обясненията на vaskoto1, защото много ме дразни когато дрънчи при работещ двигател.

Потребителски аватар
FLAIR

Мнениеот FLAIR » Съб 18 ное 2006 10:17

lubo007 написа:нещо не ми се получава на мен тази схема. като сваржа по твоят начин- 6том загася двигателя, пищи дори при затворена врата :( помогни ми ако можеш

Какво е зумерчето? Как си го вързал?
Сложи един диод на края, който отива към ключето на вратата или:

dazdan написа:Имам си зумерче. Купих си едно руско реленце 90.3747. Казаха ми че е универсално. На него има пет крачета с номера - 85,86,87,88,30. Някой може ли да ми каже нещо за него? Как е нормално затворен контакта и как мога да го вържа по обясненията на vaskoto1, защото много ме дразни когато дрънчи при работещ двигател.

Изображение

На ключа на фаровете имаш всичко необходимо за да ги свържеш. Единствено трябва да пуснеш един кабел до ключето на вратата.

DVD написа:Казвам начина по който да си го вържите
икарвате ключ от къде се вкючват фаровете и плафона на лампата, която е на тавана. Буксата където влиза в плафона на нея има черна с бяло жица(краина лява се пада)- тук вързжате "-" или синята жица, а от буксата на фаровете на първия ред от горна страна на буксат от зад на клю4а, от където се вкючват фаровете пак в кайно ляво (жицата е пак черна с бяло )- тук вързвате "+". И така вси4ко е готово не ви трябват разни диоди схеми и т.н.
когато са светнати фаровете и двигателя работи , отвори ли се вратата ЗУМЕРА не звъни, звъни само при огасен двигател и отворена врата.
ТОВА Е ИСТИНАТА вси4ко друго е голяма и ненужна играчка.

Aбсолютно вярно, но с малки забележки:
1. зумерът пищи само ако лампата е здрава
2. зумерът пищи само ако лампата не изключена по някаква причина
3. не знам колко от вас са пускали кабел до лампата в купето... досадна работа
4. зумерът ще работи по описания начин само ако е с + и -. Ако е тип реле, ще пищи при изгасяне на двигателя на затворена врата.

Колкото до диодите, целта им е да пищи тази гадория само като се отвори шофьорската врата и ако зуметър е тип реле да се обажда само когато наистина трябва.

Стига толкоз...

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Съб 18 ное 2006 17:44

FLAIR написа:4. зумерът ще работи по описания начин само ако е с + и -. Ако е тип реле, ще пищи при изгасяне на двигателя на затворена врата.

въпроса е това как да се избегне?Че това с диода не го схващам

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 19 ное 2006 20:40

CCCP_FAN не пробва ли с зумер с + и - прочетох че не ти сработило нещо, в такъв случай пробвай поред на кои бушони ще работи при желаните обстоятелства. Другото с прокарване на нови кабелчета много игра според мен :lol:

Потребителски аватар
sa6o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sa6o » Нед 19 ное 2006 21:48

Моя зумер като го направих имах подобен проблем, свиреше като затворя вратата и изгася светлините...
Сложих му един диот (показан е на схемата по долу), само не го знам какъв номер беше (не съм наясно с тези тоци), ама трябвало да се свърже с чертичката нарисувана на диода към прекъсвача на вратата, стана прекрасно...
един е недостатъка (за мен не е), свири и при запалена кола..

Изображение

Последна промяна от sa6o на Пон 20 ное 2006 22:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Мнениеот lubo007 » Нед 19 ное 2006 23:25

:P ще пробвам още утре!

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Пон 20 ное 2006 0:45

начи днеска се изривих по всички начини да го пробвам, и не се получава и това е, а със диодче от плафона давам - през диода на зумера затварям вратата диода свети пала фаровете диода гасне, отварям вратата на запалени фарове нищо???Аз се отказвам за сега и ше го мисля по натам а на гнездо 9 за голфовете идва само 1 + когато е на контакт

Потребителски аватар
FLAIR

Мнениеот FLAIR » Пон 20 ное 2006 8:45

CCCP_FAN написа:начи днеска се изривих по всички начини да го пробвам, и не се получава и това е, а със диодче от плафона давам - през диода на зумера затварям вратата диода свети пала фаровете диода гасне, отварям вратата на запалени фарове нищо???Аз се отказвам за сега и ше го мисля по натам а на гнездо 9 за голфовете идва само 1 + когато е на контакт

Мале... мале... мале...

Кой тук изобщо е споменавал светодиод?

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Пон 20 ное 2006 10:34

ми аз под диод разбирам само свето ама иначе диодите кви се и за 12 в имали ???

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 20 ное 2006 14:39

Светодиода е диод който излъчва светлина или служи като приемник на сигнал.Използва се най-често за индикация.
Диода е елемент който служи за пропускане на напрежение в права или обратна посока :)

Върни се в “Направи си сам!”