Голф 2 готов АБФ тракат повдигачи Готово :)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2 почти готов АБФ

Мнениеот kr1s0 » Пон 02 май 2011 15:55

_NqKoI_ написа:Нямам кантар колега :) :Mr Green Fun :Mr Green Fun

viewtopic.php?f=11&t=231432&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80+%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%B5

Не се заяждам колега,но тук са дадени доста факти с примери и обосновки относно махането на кантара :kissy:

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Пон 02 май 2011 16:12

Ще разгледам темата но аз отдзад на голф 2 нищо не съм пипал и нямам кантар... тръбичките са на една планка и дирекно към тръбичките са маркучите и от маркучите пак тръбички към барабаните :beer

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пон 02 май 2011 19:42

_NqKoI_ написа:Ще разгледам темата но аз отдзад на голф 2 нищо не съм пипал и нямам кантар... тръбичките са на една планка и дирекно към тръбичките са маркучите и от маркучите пак тръбички към барабаните :beer

При монтирането на АБС не ти трябва кантар - вграден си е в АБС-а доколкото си спомням :wink:

berta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berta » Сря 04 май 2011 11:07

брат цепи си без кантар и се не коси,тука разбирачите искам да ги питам сироко и гофл 1 като нямат заводски кантар и абс да не да са се претрепали сиоркаджиите ?

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 04 май 2011 11:11

berta написа:брат цепи си без кантар и се не коси,тука разбирачите искам да ги питам сироко и гофл 1 като нямат заводски кантар и абс да не да са се претрепали сиоркаджиите ?

И като нямат дай и ние да махамее нали mhihi . То едно време колите и колани не са имали..на теб трябват ли ти :roll: mhihi ( това в кръга на шегата ) Сега сериозно ... От кантара има полза..убедих се в това..миналата зима :screwy

berta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berta » Сря 04 май 2011 16:11

Всеки сам си прави сметката,и преди е имало доста караници за тоя кантар, който иска кара със, който иска кара без.Аз заради кантар съм катастрофирвал след това си го махнах и ми е много по добре без него,само че има едно НО,ако шофиора е от тея дето са тип паника и стане нещо на пътя се метат на спирачките и държат до последно по добре да не си махат кантара... без кантар само ако си с абс или си сигурен че си владееш колата и не си паника да държиш спирачките че да завлачват

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 04 май 2011 16:18

berta написа:НО,ако шофиора е от тея дето са тип паника и стане нещо на пътя се метат на спирачките и държат до последно по добре да не си махат кантара...

:да: Принципно на мокър път върши работа... за сняг не мога да каже понеже цялата зима я изкарах с вратите настрани ,единствено ако си с барабани отзад не мисля че ще имаш проблеми.Вече ако си с дискове става малко по-сложно

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Сря 04 май 2011 18:28

Работата е следната колеги... Сложих си стария серво апарат работата горе доло се оправи но заваля утре ще се обезвъздуши на ново но при запален двигател да видя ще има ли разлика... И днескаа когато свалих другя сервоусевател с АБС и го огледах има на него две пишки за обезвъздушаване :banghead: :banghead: и сега ако пак го кача нз... налях на тая кола 10 литра спирачна течност :Mr Green Fun .И все още съм със барабани отдзад

berta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berta » Сря 04 май 2011 20:18

Мини на дискове и не се разправяй

Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

Мнениеот chefo_ » Сря 04 май 2011 21:07

има вариант да караш с барабани.само 4е трябва да знаеш 4е колата трябва да има истински спира4ки отпред.последната самоделка на която не бяха пипнали спира4ките свърши в една нива след едно раздаване на гаста!

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Сря 04 май 2011 21:22

Е аз не карам колата защото не ми харесват спирачките :) ... искам да я поткарам с читави спирачки както е в момента със барабани... и преди да сменя двигателя отдзад са сменени накладките :) и да изкарам поне месец и нещо по полека със спирачките но да спира :) и после да се захващам като има пари със смяна да махам барабаните и да слагам дискове отдзад , а отпред със смяна на по-големи дискове и нови накладки и дискове нови естествено

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 04 май 2011 21:23

Това, което смяташ да правиш, колега, е меко казано несериозно. И докато събереш пари ще я караш полекинка без да й даваш газ така ли? :063:

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Сря 04 май 2011 21:28

stefan4o написа:Това, което смяташ да правиш, колега, е меко казано несериозно. И докато събереш пари ще я караш полекинка без да й даваш газ така ли? :063:

Ми така си е колега пак ти се смей :drunk като има липса на пари :) какво да се прави. И пък преживях няколко катастрофи та имам едно на ум с рязането :) и дори да не са били с моята кола :bowdown Затова докато не направя спирачките като хората никакви резачки на колата

Потребителски аватар
albena_sladurana
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: PB

Мнениеот albena_sladurana » Чет 05 май 2011 7:44

По добре не я карай докато не направиш всичко както трябва :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 05 май 2011 11:07

_NqKoI_ написа:
stefan4o написа:Това, което смяташ да правиш, колега, е меко казано несериозно. И докато събереш пари ще я караш полекинка без да й даваш газ така ли? :063:

Ми така си е колега пак ти се смей :drunk като има липса на пари :) какво да се прави. И пък преживях няколко катастрофи та имам едно на ум с рязането :) и дори да не са били с моята кола :bowdown Затова докато не направя спирачките като хората никакви резачки на колата

Смея се, щото аз смених 55к.с. с такъв 75к.с., а ти скачаш на 150 к.с. Та колкото ми е смешно, толкоз и сериозно ти казвам - не я карай тази кола с такива спирачки с тоя двигател, после да не пускаш други теми в раздел "Общи".... Знам какво е да се качиш от един на друг автомобил (респ. слаб към силен двигател), затова ти ги казвам тези неща. :beer Приеми го като приятелски съвет, не като заяждане или присмех :012: Човешката емоция не е плод на разума (учил съм 3 вида психология в университета, това бяха от малкото изпити, на които съм чел наистина) и е твърде възможно да се поддадеш на нея и съответно да стане беля... :012:

Върни се в “Направи си сам!”