къде обръщат джанти и ако може снимка
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: къде обръщат джанти и ако може снимка
lyubeto написа:Към колегата stanko_71 и дургия, който се бори за това, че ет-то се променя, не съм тука, за да се боря с Вас за това, че ЕТ-то не се променя ако искаите вярвайте аз ви казвам, че пред мен човека го прави и ми го обяснява. В този случай не се казва обръщане на джанта и просто разширяване- вътрешния борд на джантата остава със самата шарка на джантата и там където се захващат болтовете, а външния борд се увеличава с допълнителна шина. По-ясно няма как да Ви го кажа, а вие си обяснявайте и мислите каквото поискате! Поздрави
На мен ми е напълно ясно какво прави човека

Не мисля да навлизам в безмислени спорове - ако искаш прочети внимателно предишното ми мнение. Ако не ми вярваш прочети от другаде(в нета има информация много) как се мери ЕТ. Сам ще се убедиш че се променя

- gas
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lyubeto написа:Колега съвсем ясно съм написал, че ЕТ-то остава същото ти не четеш ли какво? Не виждаш ли, че се реже само външния борд на джантата дезнищо друго!!!!!
в грешка си колега,разбира се че се променя ЕТ-то,щом се променя ширината!човека който ти го обяснява така,явно не е наясно!
gas написа:lyubeto написа:Колега съвсем ясно съм написал, че ЕТ-то остава същото ти не четеш ли какво? Не виждаш ли, че се реже само външния борд на джантата дезнищо друго!!!!!
в грешка си колега,разбира се че се променя ЕТ-то,щом се променя ширината!човека който ти го обяснява така,явно не е наясно!
въпрос:
ако не разширяваме джантата , а само я "обърнем" дали се променя ЕТ-то

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
nigga написа:въпрос:
ако не разширяваме джантата , а само я "обърнем" дали се променя ЕТ-томного се чудя , аз мисля че си остава същито

- gas
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nigga написа:gas написа:lyubeto написа:Колега съвсем ясно съм написал, че ЕТ-то остава същото ти не четеш ли какво? Не виждаш ли, че се реже само външния борд на джантата дезнищо друго!!!!!
въпрос:
ако не разширяваме джантата , а само я "обърнем" дали се променя ЕТ-томного се чудя , аз мисля че си остава същито
да,ще се промени!
ок мерси
п.п.
ако ме орентира някои как се променя.да речем на една джанта стандартна за МК2 ГТИ 14-ска
има ли някаква формула или само майстора който ги прави може да ме орентира

п.п.
ако ме орентира някои как се променя.да речем на една джанта стандартна за МК2 ГТИ 14-ска
има ли някаква формула или само майстора който ги прави може да ме орентира
- negodnika
- Автомобил: Golf MK II GTI+GL
- Двигател: PB+EZ
- Контакти:
Незнам ама това с тази допълнителна шина за разширяване хич не ми изглежда надежно, знам за смъртни случаи от такива джанти, това при висока скорост ако се разцепи не ми се мисли 

- chochooooo0
- Автомобил:
- Двигател:
здравеите колеги става да се направи от една джанта една обръща се само оста.
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
вие си играете с живота . Да може да се обърне , но ако ходиш по тунинг фестивали и искаш да си по нестандартен качваш сваляш само за кефа , а не да караш по софийските улици и да се пребиете някъде
- same_man
- Автомобил:
- Двигател:
negodnika написа:Незнам ама това с тази допълнителна шина за разширяване хич не ми изглежда надежно, знам за смъртни случаи от такива джанти, това при висока скорост ако се разцепи не ми се мисли

- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:

- koko_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ето моята грозница , токущо излязла от ремонт . сега започва голямото търкане 

гледайте и тази тема :
viewtopic.php?f=53&t=30205&start=0

гледайте и тази тема :
viewtopic.php?f=53&t=30205&start=0
-
- Автомобил:
- Двигател:
някой продава ли джанти обарнати 4X100 14 цола
- Baspower
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето и моя скромен опит с разширени джанти,правил съм и железни и алуминиеви и с борд и в центъра разширени всякъкви !
1-во ЕТ-то е изнесеноста на фланеца на джантата спрямо главината и при правене на външен борд както са повечето джанти тук било 8-9 или 10J НЯМА как да се промени остава си същото !
2-ро ако джантата се направи прецизно и се завари добре баланса ще си е нормален дори и без да се пилят заварките и джантата ще си е здрава и надеждна за каране дори по нашите пътища. Ето снимка на джанта правена от мен заварена с аргон+ добавачен нераждавейка тествана на машина за изправяне с хидравлика 3 тона-джантата става на баничка заварката не мърда !Баланс 25 на 5 със стара гума ! Не си правя реклама не приемам поръчки за направата на такива джанти
1-во ЕТ-то е изнесеноста на фланеца на джантата спрямо главината и при правене на външен борд както са повечето джанти тук било 8-9 или 10J НЯМА как да се промени остава си същото !
2-ро ако джантата се направи прецизно и се завари добре баланса ще си е нормален дори и без да се пилят заварките и джантата ще си е здрава и надеждна за каране дори по нашите пътища. Ето снимка на джанта правена от мен заварена с аргон+ добавачен нераждавейка тествана на машина за изправяне с хидравлика 3 тона-джантата става на баничка заварката не мърда !Баланс 25 на 5 със стара гума ! Не си правя реклама не приемам поръчки за направата на такива джанти

- Прикачени файлове
-
- phpnc1tXiAM.jpeg (45.73 KиБ) Видяна 6000 пъти