къде обръщат джанти и ако може снимка

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
stanko_71
Автомобил: Jetta syncro
Двигател:

Re: къде обръщат джанти и ако може снимка

Мнениеот stanko_71 » Чет 21 яну 2010 22:22

:beer

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 21 яну 2010 23:18

lyubeto написа:Към колегата stanko_71 и дургия, който се бори за това, че ет-то се променя, не съм тука, за да се боря с Вас за това, че ЕТ-то не се променя ако искаите вярвайте аз ви казвам, че пред мен човека го прави и ми го обяснява. В този случай не се казва обръщане на джанта и просто разширяване- вътрешния борд на джантата остава със самата шарка на джантата и там където се захващат болтовете, а външния борд се увеличава с допълнителна шина. По-ясно няма как да Ви го кажа, а вие си обяснявайте и мислите каквото поискате! Поздрави

На мен ми е напълно ясно какво прави човека :)
Не мисля да навлизам в безмислени спорове - ако искаш прочети внимателно предишното ми мнение. Ако не ми вярваш прочети от другаде(в нета има информация много) как се мери ЕТ. Сам ще се убедиш че се променя :wink:

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Сря 27 яну 2010 16:03

lyubeto написа:Колега съвсем ясно съм написал, че ЕТ-то остава същото ти не четеш ли какво? Не виждаш ли, че се реже само външния борд на джантата дезнищо друго!!!!!

в грешка си колега,разбира се че се променя ЕТ-то,щом се променя ширината!човека който ти го обяснява така,явно не е наясно!

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Сря 03 фев 2010 12:43

gas написа:
lyubeto написа:Колега съвсем ясно съм написал, че ЕТ-то остава същото ти не четеш ли какво? Не виждаш ли, че се реже само външния борд на джантата дезнищо друго!!!!!

в грешка си колега,разбира се че се променя ЕТ-то,щом се променя ширината!човека който ти го обяснява така,явно не е наясно!

въпрос:
ако не разширяваме джантата , а само я "обърнем" дали се променя ЕТ-то :roll: много се чудя , аз мисля че си остава същито :oops:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 03 фев 2010 19:43

nigga написа:въпрос:
ако не разширяваме джантата , а само я "обърнем" дали се променя ЕТ-то :roll: много се чудя , аз мисля че си остава същито :oops:

:lol: Е колега ти ме разби :lol: И според мен ЕТ си остава същото.....ама да се обръща така джанта не е много здравослосно......Да кажеме че си висок 180см..като си дигнеш единия крак пак си 180см....ама на един крак неможе да се тича :wink:

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Сря 03 фев 2010 21:16

nigga написа:
gas написа:

въпрос:

да,ще се промени!

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Нед 07 фев 2010 9:32

ок мерси :да:
п.п.
ако ме орентира някои как се променя.да речем на една джанта стандартна за МК2 ГТИ 14-ска
има ли някаква формула или само майстора който ги прави може да ме орентира

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Вто 09 фев 2010 9:54

Незнам ама това с тази допълнителна шина за разширяване хич не ми изглежда надежно, знам за смъртни случаи от такива джанти, това при висока скорост ако се разцепи не ми се мисли :|

Потребителски аватар
chochooooo0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chochooooo0 » Пет 10 сеп 2010 22:31

здравеите колеги става да се направи от една джанта една обръща се само оста.

Потребителски аватар
golf3gtivr6
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf3gtivr6 » Чет 16 сеп 2010 19:17

вие си играете с живота . Да може да се обърне , но ако ходиш по тунинг фестивали и искаш да си по нестандартен качваш сваляш само за кефа , а не да караш по софийските улици и да се пребиете някъде

Потребителски аватар
same_man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот same_man » Чет 11 ное 2010 0:25

negodnika написа:Незнам ама това с тази допълнителна шина за разширяване хич не ми изглежда надежно, знам за смъртни случаи от такива джанти, това при висока скорост ако се разцепи не ми се мисли :|

:да: :да: :да: Напално сам сагласен с тебе ... незнам какав е тоз маистор но щом всеобщатата практика не ги е приела като добра алтернатива значи има защто ...представи си една малка грешка на заварчика и то при висока скорост ...няма смисал от игри с живота на хората няма да обедне този които пусна темата ако си вземе нормални широки джанти а и 100% ще изглеждат по добре :) :beer :beer :beer аиде сас здраве и да знаете..... 5 бири и турбото да свири :Mr Green Fun :Mr Green Fun :screwy

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пет 12 ное 2010 12:54

:063: вероятноста да ти се пръсне джанта от заварка е също толкова голяма , колкото да ти падне метеорит на предното стъкло , докато караш с 260 по софийските улици mhihi mhihi Та нали въпросната джанта е обгърната с гума, освен ако някой не кара по джанти..... при дефект най много да спадне рязко гумата и да се изкриви джантето. Аз лично бих предпочел да карам с така направени железни джанти, отколкото с меки Турски , фабрични алуминки :beer

Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koko_GTI » Нед 14 ное 2010 21:07

ето моята грозница , токущо излязла от ремонт . сега започва голямото търкане :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
гледайте и тази тема :
viewtopic.php?f=53&t=30205&start=0

niki991
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki991 » Пон 15 ное 2010 20:12

някой продава ли джанти обарнати 4X100 14 цола

Потребителски аватар
Baspower
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Baspower » Чет 03 фев 2011 21:12

Ето и моя скромен опит с разширени джанти,правил съм и железни и алуминиеви и с борд и в центъра разширени всякъкви !
1-во ЕТ-то е изнесеноста на фланеца на джантата спрямо главината и при правене на външен борд както са повечето джанти тук било 8-9 или 10J НЯМА как да се промени остава си същото !
2-ро ако джантата се направи прецизно и се завари добре баланса ще си е нормален дори и без да се пилят заварките и джантата ще си е здрава и надеждна за каране дори по нашите пътища. Ето снимка на джанта правена от мен заварена с аргон+ добавачен нераждавейка тествана на машина за изправяне с хидравлика 3 тона-джантата става на баничка заварката не мърда !Баланс 25 на 5 със стара гума ! Не си правя реклама не приемам поръчки за направата на такива джанти :wink:
Прикачени файлове
phpnc1tXiAM.jpeg
phpnc1tXiAM.jpeg (45.73 KиБ) Видяна 6000 пъти

Върни се в “Направи си сам!”