Надхитри крадеца :)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Re: Надхитри крадеца :)

Мнениеот airjohn » Пет 21 май 2010 8:33

Дано хайдуците не четат форума. :horror:

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пет 21 май 2010 14:13

airjohn написа:Дано хайдуците не четат форума. :horror:

Дано четат. Аз да бях хайдук, след такива идеи чужда кола не бих докоснал, то защитите са на ниво египетска гробница. И то за някви не толкова антични гробници. :063:

gogomen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogomen » Нед 23 май 2010 14:22

Dobromirski написа:Ако не си го изключил, след като дадеш контакт едно зумерче монтирано между таблото и волана писука 10 секунди давайки ти последен шанс за off

Ако се сложи и един брояч да брои на обратно,дали някой ще остане да види какво става след 0 :D

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 23 май 2010 14:41

gogomen написа:
Dobromirski написа:Ако не си го изключил, след като дадеш контакт едно зумерче монтирано между таблото и волана писука 10 секунди давайки ти последен шанс за off

Ако се сложи и един брояч да брои на обратно,дали някой ще остане да види какво става след 0 :D

Не, едва ли. Но след още 30 сек сигурно ще се върне от любопиство и жажда за плячка, и като го направиш 50 сек след показване на "0" да сработи, ще е не само качествена контузия, но и поднесена с елемент на изненада. Още повече ако имаше и място за едно Т4 (тухла 4, да не се бърка с С4) в бега. :D

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Пон 24 май 2010 20:23

Dobromirski написа:Явно темата се превръща от пасивна в активна защита :talk:
В този дух на мисли, предлагам да се сложи едно "имобилайзерче" което да се изключва с магнитче, ключе и тем подобни. Ако не си го изключил, след като дадеш контакт едно зумерче монтирано между таблото и волана писука 10 секунди давайки ти последен шанс за off и после се пуща 12V на шофьорският бег mhihi
Мястото на зумерчето е нарочно подбрано и предполагам ще предизвика интереса на неканеният гост :063:

И няма да е лошо да се сложат на видно място бонбони тип "лукче", ... та неканеният гост да се почерпи.

Потребителски аватар
denito_trg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот denito_trg » Вто 01 юни 2010 0:47

До колкото чета мненията ви,най-добре е да имаш скрит ключ някъде който да прекъсва нещо си... :да:
за джантите по един секретен болт,но много хора вече имат такива така,че не е гаранция... :?

айде пишете по сериозно в темата без излишни размисли и страсти "Ако такова какво ще стане ако ли пък не друго"

:Mr Green Fun

без много спам дайте още идеи които наистина да вършат работа а не да си чешим езиците :012:

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 01 юни 2010 12:44

denito_trg написа:До колкото чета мненията ви,най-добре е да имаш скрит ключ някъде който да прекъсва нещо си... :да:

Да, според мен това е начина. Имайки в предвид, че гнидите вече са въоръжени с всякакви дистанцинии разкодиращи системи за аларми. С две думи ако разчитате на аларма и гнидата я деактивира, колата вече няма никаква защита...

Скритите ключове са правилният път за защита. 10 тина метра кабел, 2 ключета, няколко кабелни обувки и алармата е тип -топ :012:

Четох някъде, че гнидите си носели кабел и захранвали бензиновата помпа директно от стопа ако там е сложен ключ. Но има и други методи които ще ги затруднят особено много. За бензиновите коли:

- ако имат газова уредба - слагате тайно ключе което да прекъсва общото захранване на клапаните (бензинов и газов). Т.е. захранването на ключа от където се сменя режима. Ако няма газова уредба, слагате на бензинопровода (на скрито място - под колата) клапан от газова уредба за бензин, който да се захранва от подаден контакт. Прекъсвате му захранването с таен ключ. Тук ще падне въртене докато има акумулатор...

- слагате втори таен ключ който да прекъсва + на датчика на хол който се намира в делкото (В този датчик влизат 3 кабела: плюс, минус и този който подава импулси, който и да прекъснете ще има ефект). И тук ще има въртене докато падне акумулацията..

- за да има параноя прекъсвате и захранването на бензиновата помпа с 3 ти таен ключ.

Така алармата е тройно ефективна.

- против дърпане на колата слагате електромагнитен шалтер който блокира отпускането на ръчната пак управляван с таен ключ (примерно не позволяващ да се натисне палеца който я освобождава)

- слагате различни секретни болтове на 2 от джантите (така няма да могат да вземат 4 джанти примерно и ще им се обезмисли "труда")

- слагате и аларма, но с много мощна сирена (т.е. действието на алармата да се сведе до: вдигане накрака на целият блок)

- Един ДжиСиЕм с прима да набира номера ви при посегателство, така докато се бори със суперзащитата на колата гнидата бива притиснат от път без изход и насрещна щанга по тиквата.

Правите комбинации от горните методи и гнидата най-много да ви повреди ключалка или счупи стъкло. За сметка на това може да му се случи... death :bishop

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 01 юни 2010 16:39

Най ме кефи обръщението "Гнидата" като някй бос на мафията mhihi mhihi mhihi mhihi Иначе евала за идеите :да:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 01 юни 2010 21:05

Мале мале пропуснал си обаче нещо от суперсвръх яката алармена система mhihi mhihi -4 винкела които заваряш два по два за предния и задния мост и бодеш по един анкер 20 санта на 15 мм на всеки винкел за асфалта щото гнидите може да дойдат с платформа или паяк токувиж :applause: .А колкото до супер мощната сирена дето ще вдигне целия блок на крака в периода 0-24 часа може целия блок да дойде и :076: и после :083: и докат те няма ти дигнат колата.
А сега сериозно трябва ти един прекъсвач само на каквото ще да е и телефон който те набира при всяко вкл на алармата е не трябва алармата да е с чувствителност "комар" mhihi mhihi а прекъсвача ти трябва да ги забави докато ти тичаш към колата си,освен ако гнидата не си е харесала само СД то ти :lol:

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Вто 01 юни 2010 22:07

Е,че какво слагаш един датчик към алармата зад ЦДто mhihi

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 01 юни 2010 22:59

Да но докато ти тичаш към колата си той ще тича вече със СД то ти нанякъде.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 01 юни 2010 23:04

fox_vt написа:Да но докато ти тичаш към колата си той ще тича вече със СД то ти нанякъде.

Освен,ако от сидито не запеее,Сашка Васева :063:
Мисля че темата се изчерпа,няма как да ги спреш,ще спреш едните,ама другите с влекача не.Така че,управия няма :beat_butt2

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Вто 01 юни 2010 23:47

Ама тая тема още ли е в Направи си сам! Ако беше мойта нямаше да издържи и 1 минута

Потребителски аватар
chirenski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chirenski » Сря 02 юни 2010 10:55

Mihailov78 - само адмирации за един от най-смислените постове в тая тема :applause:

Относно влекача/платформата и т.н. не знам от кой град сте, но във Варна вечерта, пред нас ако някой ми дигне колата с влекач или платформа ще му я платя цялата още веднъж ... какъв влекач то няма от къде да минеш, няма къде да паркираш (или съм на тротоара или плътно м/у две коли). Да не говорим ,че този който е решил да краде с влекач определено няма да рискува и да посегне на 20 годишния ми дрънгел. Според мен идеята на тайните ключета е да накарат наркомана/циганина и всякакви такива дребни риби да се забавят/откажат.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 02 юни 2010 11:02

chirenski написа:Mihailov78 - само адмирации за един от най-смислените постове в тая тема :applause:

Относно влекача/платформата и т.н. не знам от кой град сте, но във Варна вечерта, пред нас ако някой ми дигне колата с влекач или платформа ще му я платя цялата още веднъж ... какъв влекач то няма от къде да минеш, няма къде да паркираш (или съм на тротоара или плътно м/у две коли). Да не говорим ,че този който е решил да краде с влекач определено няма да рискува и да посегне на 20 годишния ми дрънгел. Според мен идеята на тайните ключета е да накарат наркомана/циганина и всякакви такива дребни риби да се забавят/откажат.

Колега,адмирации,но тези неща,бяха предложени още в по предишните ми постове.Вместо да се повтарят едни и същи идеи,вземете и измислете нови идеи,няма смисъл от повтаряния :screwy

Върни се в “Направи си сам!”