Надхитри крадеца :)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Re: Надхитри крадеца :)
Дано хайдуците не четат форума. 

airjohn написа:Дано хайдуците не четат форума.
Дано четат. Аз да бях хайдук, след такива идеи чужда кола не бих докоснал, то защитите са на ниво египетска гробница. И то за някви не толкова антични гробници.

Dobromirski написа:Ако не си го изключил, след като дадеш контакт едно зумерче монтирано между таблото и волана писука 10 секунди давайки ти последен шанс за off
Ако се сложи и един брояч да брои на обратно,дали някой ще остане да види какво става след 0

gogomen написа:Dobromirski написа:Ако не си го изключил, след като дадеш контакт едно зумерче монтирано между таблото и волана писука 10 секунди давайки ти последен шанс за off
Ако се сложи и един брояч да брои на обратно,дали някой ще остане да види какво става след 0
Не, едва ли. Но след още 30 сек сигурно ще се върне от любопиство и жажда за плячка, и като го направиш 50 сек след показване на "0" да сработи, ще е не само качествена контузия, но и поднесена с елемент на изненада. Още повече ако имаше и място за едно Т4 (тухла 4, да не се бърка с С4) в бега.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Dobromirski написа:Явно темата се превръща от пасивна в активна защита
В този дух на мисли, предлагам да се сложи едно "имобилайзерче" което да се изключва с магнитче, ключе и тем подобни. Ако не си го изключил, след като дадеш контакт едно зумерче монтирано между таблото и волана писука 10 секунди давайки ти последен шанс за off и после се пуща 12V на шофьорският бег![]()
Мястото на зумерчето е нарочно подбрано и предполагам ще предизвика интереса на неканеният гост
И няма да е лошо да се сложат на видно място бонбони тип "лукче", ... та неканеният гост да се почерпи.
- denito_trg
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото чета мненията ви,най-добре е да имаш скрит ключ някъде който да прекъсва нещо си...
за джантите по един секретен болт,но много хора вече имат такива така,че не е гаранция...
айде пишете по сериозно в темата без излишни размисли и страсти "Ако такова какво ще стане ако ли пък не друго"
без много спам дайте още идеи които наистина да вършат работа а не да си чешим езиците

за джантите по един секретен болт,но много хора вече имат такива така,че не е гаранция...

айде пишете по сериозно в темата без излишни размисли и страсти "Ако такова какво ще стане ако ли пък не друго"

без много спам дайте още идеи които наистина да вършат работа а не да си чешим езиците

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
denito_trg написа:До колкото чета мненията ви,най-добре е да имаш скрит ключ някъде който да прекъсва нещо си...![]()
Да, според мен това е начина. Имайки в предвид, че гнидите вече са въоръжени с всякакви дистанцинии разкодиращи системи за аларми. С две думи ако разчитате на аларма и гнидата я деактивира, колата вече няма никаква защита...
Скритите ключове са правилният път за защита. 10 тина метра кабел, 2 ключета, няколко кабелни обувки и алармата е тип -топ

Четох някъде, че гнидите си носели кабел и захранвали бензиновата помпа директно от стопа ако там е сложен ключ. Но има и други методи които ще ги затруднят особено много. За бензиновите коли:
- ако имат газова уредба - слагате тайно ключе което да прекъсва общото захранване на клапаните (бензинов и газов). Т.е. захранването на ключа от където се сменя режима. Ако няма газова уредба, слагате на бензинопровода (на скрито място - под колата) клапан от газова уредба за бензин, който да се захранва от подаден контакт. Прекъсвате му захранването с таен ключ. Тук ще падне въртене докато има акумулатор...
- слагате втори таен ключ който да прекъсва + на датчика на хол който се намира в делкото (В този датчик влизат 3 кабела: плюс, минус и този който подава импулси, който и да прекъснете ще има ефект). И тук ще има въртене докато падне акумулацията..
- за да има параноя прекъсвате и захранването на бензиновата помпа с 3 ти таен ключ.
Така алармата е тройно ефективна.
- против дърпане на колата слагате електромагнитен шалтер който блокира отпускането на ръчната пак управляван с таен ключ (примерно не позволяващ да се натисне палеца който я освобождава)
- слагате различни секретни болтове на 2 от джантите (така няма да могат да вземат 4 джанти примерно и ще им се обезмисли "труда")
- слагате и аларма, но с много мощна сирена (т.е. действието на алармата да се сведе до: вдигане накрака на целият блок)
- Един ДжиСиЕм с прима да набира номера ви при посегателство, така докато се бори със суперзащитата на колата гнидата бива притиснат от път без изход и насрещна щанга по тиквата.
Правите комбинации от горните методи и гнидата най-много да ви повреди ключалка или счупи стъкло. За сметка на това може да му се случи...

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Най ме кефи обръщението "Гнидата" като някй бос на мафията
Иначе евала за идеите 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Мале мале пропуснал си обаче нещо от суперсвръх яката алармена система
-4 винкела които заваряш два по два за предния и задния мост и бодеш по един анкер 20 санта на 15 мм на всеки винкел за асфалта щото гнидите може да дойдат с платформа или паяк токувиж
.А колкото до супер мощната сирена дето ще вдигне целия блок на крака в периода 0-24 часа може целия блок да дойде и
и после
и докат те няма ти дигнат колата.
А сега сериозно трябва ти един прекъсвач само на каквото ще да е и телефон който те набира при всяко вкл на алармата е не трябва алармата да е с чувствителност "комар"
а прекъсвача ти трябва да ги забави докато ти тичаш към колата си,освен ако гнидата не си е харесала само СД то ти 

А сега сериозно трябва ти един прекъсвач само на каквото ще да е и телефон който те набира при всяко вкл на алармата е не трябва алармата да е с чувствителност "комар"

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Е,че какво слагаш един датчик към алармата зад ЦДто 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Да но докато ти тичаш към колата си той ще тича вече със СД то ти нанякъде.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:Да но докато ти тичаш към колата си той ще тича вече със СД то ти нанякъде.
Освен,ако от сидито не запеее,Сашка Васева

Мисля че темата се изчерпа,няма как да ги спреш,ще спреш едните,ама другите с влекача не.Така че,управия няма

- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ама тая тема още ли е в Направи си сам! Ако беше мойта нямаше да издържи и 1 минута
- chirenski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Mihailov78 - само адмирации за един от най-смислените постове в тая тема
Относно влекача/платформата и т.н. не знам от кой град сте, но във Варна вечерта, пред нас ако някой ми дигне колата с влекач или платформа ще му я платя цялата още веднъж ... какъв влекач то няма от къде да минеш, няма къде да паркираш (или съм на тротоара или плътно м/у две коли). Да не говорим ,че този който е решил да краде с влекач определено няма да рискува и да посегне на 20 годишния ми дрънгел. Според мен идеята на тайните ключета е да накарат наркомана/циганина и всякакви такива дребни риби да се забавят/откажат.

Относно влекача/платформата и т.н. не знам от кой град сте, но във Варна вечерта, пред нас ако някой ми дигне колата с влекач или платформа ще му я платя цялата още веднъж ... какъв влекач то няма от къде да минеш, няма къде да паркираш (или съм на тротоара или плътно м/у две коли). Да не говорим ,че този който е решил да краде с влекач определено няма да рискува и да посегне на 20 годишния ми дрънгел. Според мен идеята на тайните ключета е да накарат наркомана/циганина и всякакви такива дребни риби да се забавят/откажат.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
chirenski написа:Mihailov78 - само адмирации за един от най-смислените постове в тая тема![]()
Колега,адмирации,но тези неща,бяха предложени още в по предишните ми постове.Вместо да се повтарят едни и същи идеи,вземете и измислете нови идеи,няма смисъл от повтаряния