Километраж на Голф 3 с подсветка отзад
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- -Maxxx-
- Автомобил:
- Двигател:
Voodoo написа:Някой може ли да даде километражите за голф 3 в корел формат с точните размери?Без значение до колко са разграфени.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=27613
- ivo8181
- Автомобил: MK 4 GTI
- Двигател: 1.8 TURBO
Добре изглежда таблото ти прави ги така но да хвашташ сьс силикон няма никакьв смисал,като правиш самата дупка за диода е пробиваш с по малка бургия за да влиза диода по трудно и няма да слагаш силикон иначе добре се е получило кото го довьршиш пусни някоя снимка да видем за какво става вьпрос окончателно!!! иначе при мене се получи доста ефекно,но снимката не е много добре излезнала

Последна промяна от ivo8181 на Вто 31 окт 2006 13:20, променено общо 22 пъти.
Хвърлете един поглед тук http://www.golf3tacho.de.vu/ и ако ви харесва пробвайте. Кофти е, че трябва да се преведе на Български.
сега следва една относително пипкава работа: вземате 3мм светодиоди, изкривявате крачетата на 90° и запоявате едно съпротивление на анода. След това крачетата се скъсяват и съединените светодиоди се залепват отдолната страна на държача (с горещо лепило*). Същевременно светодиодите се окабеляват едно с друго и след това се свързват(запояват) с електроверигата на нашата монтажна повърхност.
*горещо лепило: силикон на пръчки, който се слага в пистолет, който го разтапя, и след изтиването му втвърдява и става твърдо и здраво......много смотано го обясних ама ми се спи вече и не ми е до мислене
а и вече трябва да сте разбрали, че не ме бива в обясненията

*горещо лепило: силикон на пръчки, който се слага в пистолет, който го разтапя, и след изтиването му втвърдява и става твърдо и здраво......много смотано го обясних ама ми се спи вече и не ми е до мислене

При осветлението на по-малката стрелка трябва да подходим малко по-различно. Тъй като малките позициониращи моторчета се фигурират(управляват) от възвратни пружинки, има много малко място между държачите и позициониращите моторчета (повярвайте ми, изпробвах го). И така двата светодиода се насочват паралелно към стрелката и се залепят на държача.

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://translate.google.com/translate?s ... de%2evu%2f
превод /доста читав/ през гуглето до английски..
превод /доста читав/ през гуглето до английски..
patzo написа:тези работи с диода са ясни, но въпроса ми е дали само от тези 2 (червени) диода стрелките светват така или са използвани други (например подобни на опела.. ) защото нашите са от плътна пластмаса (светлонепропускливи)
Така както гледам са използвани други, които поемат светлината. Мисля, 4е на една от снимките се вижда какви са стрелките, но не знам от какъв автомобил са. Предполагам, че са от голф 4
patzo - беше обещал да ми пратиш едни файл. Ако не си забравил не бих го отказал.