Идея за домашна аларма

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Съб 04 окт 2008 8:05

Само за инфо - шоковия датчик е много лесно програмируем и може да се регулира чувствителността и това не е проблем :)

chcho
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот chcho » Чет 09 окт 2008 19:00

Колеги,аз съм началник на техниците в полицейския СОД-както е известен и според мен и моята практика ще ви кажа че това което си мислите да направите е възможно,но тези модули които се продават и които обсуздате са елементарни и са с фиксиран код. Човек които има дори елемнтарни познания в областта на СОТ може да го изключи. Ще му трябват не повече от 2-3 минути да стои пред вратата. Така че моя съвет е да се обърнете към специалист или ако сами си слагате аларма със сирена прежалете малко повече пари и си купете някоя която се изклю4ва и включва с клавиатура.

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Re: ре

Мнениеот dandan » Чет 09 окт 2008 23:14

chcho написа:Колеги,аз съм началник на техниците в полицейския СОД-както е известен и според мен и моята практика ще ви кажа че това което си мислите да направите е възможно,но тези модули които се продават и които обсуздате са елементарни и са с фиксиран код. Човек които има дори елемнтарни познания в областта на СОТ може да го изключи. Ще му трябват не повече от 2-3 минути да стои пред вратата. Така че моя съвет е да се обърнете към специалист или ако сами си слагате аларма със сирена прежалете малко повече пари и си купете някоя която се изклю4ва и включва с клавиатура.

Колега, ако някой си има понятие от тия неща, ще види сметката и на другата, с клавиатурата. Наистина идеята е да се вижда че има сложено нещо.
Няма такова нещо което да е 100%сигурно. Затова и по нагоре споменах да се включи към СОТ ако има нещо за крадене, ако ще спасява вещи за 1000лева не си струва да дава пари за оборудване и после такси всеки месец(дори и без таксите трябва да се охарчи поне 300лв). В града дето бях имах гараж , наред с още 6. Всички имаха опити да ги отварят (някои успешно,други не), при мен един светодиод който мига ми свърши работа вече 15години

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 09 окт 2008 23:29

Камери е истината, по-скъпо но не пипат! И да пипнат после лошо.... :wink:

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Съб 11 окт 2008 5:18

Tinko написа:Камери е истината, по-скъпо но не пипат! И да пипнат после лошо.... :wink:

Айде сега пък и Биг Брадър :lol:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 11 окт 2008 10:57

Абре друго си е да ги гледаш мамицата им! :twisted:

Потребителски аватар
Apokalypsis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Apokalypsis » Нед 12 окт 2008 8:16

Инвестирай или в CCTV-камера,аларма за колата или просто си купи сериозно куче-около 300-400лв. :D

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 16 окт 2008 21:48

По темата, готов съм да помогна на всеки от форума с идеи,консултации и реализация на абсолютно всичко свързано с охранителния бизнес....от най-елементарните устройства до последния хай-тек ....даже премиера призна преди няколко дни за реализацията на система за охрана без еквивалент до сега в България на която инжинеринга,доставката и реализацията са наши...умишлено няма да споменавам фирма .......

теката
Автомобил:
Двигател:

Re: Идея за домашна аларма

Мнениеот теката » Пет 27 мар 2009 12:37

здравейте имам си два сензора за движение от тези за сота някой може ли да ми каже как да ги свържа към лампа благодаря предврително :)

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 27 мар 2009 22:06

теката написа:здравейте имам си два сензора за движение от тези за сота някой може ли да ми каже как да ги свържа към лампа благодаря предврително :)

какво искаш да прави лампата....(да светва при движение или да гасне)?Каква лампа и колко волта/ампера е лампата

теката
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот теката » Пет 27 мар 2009 23:09

лампата ми е на едни стълби и искам като мина да не си играя да я цъкам и изгасям тя сама да се цъка и изгася пак лампата 220 волта ватовете поне 60

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 27 мар 2009 23:38

10-12 лв е само пир без прожектор с вграден тиристор за 220 в. и товар 1000 вата...с настройка за ниво на осветеност и настройка на времето за светене...с датчик за сот е сложно да го направиш и ще ти излезне по скъпо а и датчик за сот при пряка слънчева светлина на открито не работи както се очаква.....

теката
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот теката » Съб 28 мар 2009 6:49

аз ще сложа часовник да се вклучва вечер и през деня когато пече слънце няма да работи ако знаете схемата на свързване на тея датчици аз другото ще си го оправя
пък знам че със 20 лева ще си взема прожектор със датчим обаче идеята 4е имам тея ми ти датчици и имам и часовник или може да сложа онова как се казваше със едно оченце и като стане тъмно да се включва

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Съб 28 мар 2009 6:49

Аз съм се спрял на този модел http://www.lesi-bg.com/bulkey/bk170.htm. Да имате някакви отзиви за него. Днеска мисля да мина през стройко да го видя на живо.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 28 мар 2009 20:54

на времето правих гимнастиката да монтирам аларма от кола в магазин.проблема беше, че устройството за кола реагира при създаване на връзка(примерно получава '-' и светва плафона в колата).при домашните аларми е необходимо да се задейства при разкъсване на връзката(раздалечаване на магнита).

Върни се в “Направи си сам!”