зумерче (пищялка) за фаровете да пищи когато са забравени

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Пон 29 дек 2008 21:23

а аз да ви кажа и един тарикатски начин за предупреждаване за забравени фарове... безотказен... само да разбирате малко от автоаларми ;-)
всяка аларма (или повечето) има 2 входа за състоянието на вратите един за минус и един за плюс (когато някоя врата е отворена подава на съответния вход "-" или "+" в зависимост от колата) нас ни интересува входа с "+".... досещате ли се вече.... ами тоя вход "+" връзваме габаритите ;-) .... ефекта: ами като забравиш габаритите (фаровете) алармата предупреждава за "отворена/забравена/ врата" или не се вкючва... или започва да свири... или... (всяка аларма различно реагира) но тъй или иначе не се активира "нормално"

аз се опитах да обясня колкото се може по разбираемо ама ако нещо не разбрахте питайте...

на мойто Г3 съм си го направил така и си работи... ако си забравя габаритите(фаровете) и включа алармата, след 3-4 сек се разсвирва(такав ми е модела аларма) същото се получава и като забравя отворена врата

поздрави и весели празници

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 06 яну 2009 19:24

ivanbl написа:а аз да ви кажа и един тарикатски начин за предупреждаване за забравени фарове... безотказен... само да разбирате малко от автоаларми ;-)
всяка аларма (или повечето) има 2 входа за състоянието на вратите един за минус и един за плюс (когато някоя врата е отворена подава на съответния вход "-" или "+" в зависимост от колата) нас ни интересува входа с "+".... досещате ли се вече.... ами тоя вход "+" връзваме габаритите ;-) .... ефекта: ами като забравиш габаритите (фаровете) алармата предупреждава за "отворена/забравена/ врата" или не се вкючва... или започва да свири... или... (всяка аларма различно реагира) но тъй или иначе не се активира "нормално"

аз се опитах да обясня колкото се може по разбираемо ама ако нещо не разбрахте питайте...

на мойто Г3 съм си го направил така и си работи... ако си забравя габаритите(фаровете) и включа алармата, след 3-4 сек се разсвирва(такав ми е модела аларма) същото се получава и като забравя отворена врата

поздрави и весели празници

не е тарикатско пак да се набираш към колата и да отключваш

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Re: зумерче (пищялка) за фаровете да пищи когато са забравени

Мнениеот Сашо Белята » Вто 20 яну 2009 15:06

голф 2 такава оригинална базикня имат ли ?

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 27 яну 2009 18:51

checheneca написа:голф 2 такава оригинална базикня имат ли ?

5 лв . и става оригиналдЪ :Mr Green Fun

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Вто 27 яну 2009 19:11

как с 5 лева ?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 27 яну 2009 19:16

има доста теми как се свързва зумер, най-евтините обаче свирят
много зле

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Сря 15 апр 2009 20:23

Я кажете кка да го вържа,нещо не разбрах сивочерни кабели,плюсове,а не намирам друга тема,зумерчето е с два кабела червен и черен отзад има някакъв дебилен чертеж.

Ето това ми е схемата на половера.

Върни се в “Направи си сам!”