Домашно правени вентилирани дискове?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Домашно правени вентилирани дискове?

Мнениеот тръба » Нед 15 фев 2009 15:33

Хайде и от мен една идея. Направо махни дисковете. Това наистина си е пълната гъзария. Няма да има друг като теб. По този начин ще намалиш теглото на автомобила. От тук следва повече вървеж и по-малък разход на гориво. Спестяването на пари време и нерви със стругарите е един голям плюс за идеята ми. Можеш да върнеш дисковете на вторични суровини и с парите от там, да пиеш една бира за добре свършената работа. За предните също съм помислил. Подхода е друг, дори по-лесен. Мажи ги редовно с грес. Износването на дисковете и накладките е в пъти по-малко. :idea: Ако наистина си фен на марката, обичаш гъзарията и колата си, ти предлагам да изрежеш с ъглошлайфа, спирачният диск под формата на трилъчева перка. Резултатът е по-добро охлаждане + по-добра аеродинамика. С блажна боя напиши на дисковете Спарко, ТУРБО, РАЛИ, F18, NINJA...

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 15 фев 2009 16:27

Ще рискуваш да се пребиеш , заради някаква гъзария .... е това не го разбирам :shock Просто само това ще е ефекта , някакъв си вид и огромен риск . Ако искаш нещо по-различно си намери от тези нарязаните Брембо Макс , а не си прави експерименти с безопасноста :beer

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Нед 15 фев 2009 17:00

пазарджиклии, какво да ги правиш. за нас те са като за софиянци - перничаните

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Нед 15 фев 2009 17:10

paagrio написа:пазарджиклии, какво да ги правиш. за нас те са като за софиянци - перничаните

бате проблем ли имаш нещо, какви са тия изкази.
човека ви попита ако можеш му помогни, ако не ти харесва идеята или ти се струва рискована, опитай да му обясниш като на човек равностоен на теб, или се мислиш за повече като отидеш и си вземеш за 50 лева BREMBO MAXX и си мислиш че си сложил спирачки от порш, то толкова е и брембо кое е по-опасно да си сложа дискове менте, или да надупча оригинален. помисли и ми отговори.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 15 фев 2009 17:14

paagrio написа:пазарджиклии, какво да ги правиш. за нас те са като за софиянци - перничаните

spam

Заповадай в Перник да си кажеш тая мисъл на някого . Ще останеш доволен от "топлото посрещане" mhihi :blueeye: :welcomee

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Нед 15 фев 2009 17:17

Ти май сам не знаеш какво искаш
Домашно правени вентилирани дискове

Вентилирани дискове
Изображение

Перфорирани дискове
Изображение

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 15 фев 2009 18:01

независимо перфорирани или вентилирани...
като цяло тъпа идея.
замисли се ако ги засереш колко ще даваш за нови дискове.
хубави.
аз тия дни питах за хубави 239 и цената на комплекта е mhihi :Mr Green Fun :screwy

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 15 фев 2009 18:56

тръба написа:Хайде и от мен една идея. Направо махни дисковете. Това наистина си е пълната гъзария. Няма да има друг като теб. По този начин ще намалиш теглото на автомобила. От тук следва повече вървеж и по-малък разход на гориво. Спестяването на пари време и нерви със стругарите е един голям плюс за идеята ми. Можеш да върнеш дисковете на вторични суровини и с парите от там, да пиеш една бира за добре свършената работа. За предните също съм помислил. Подхода е друг, дори по-лесен. Мажи ги редовно с грес. Износването на дисковете и накладките е в пъти по-малко. :idea: Ако наистина си фен на марката, обичаш гъзарията и колата си, ти предлагам да изрежеш с ъглошлайфа, спирачният диск под формата на трилъчева перка. Резултатът е по-добро охлаждане + по-добра аеродинамика. С блажна боя напиши на дисковете Спарко, ТУРБО, РАЛИ, F18, NINJA...

колега ако имаш някакви комплекси....не и в моита тема :screwy Само питах какво ми е нужно за да се пробият вие Пазрджик,Перник,Грес,Вторични суровини.... :не: когато ги пробия ще сложа снимки до тогава по добре темата да се :lock: Благодаря на колегите които наистина ми дадоха идеи за шаблона :bowdown

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Нед 15 фев 2009 22:37

щом авторът на темата желае катинар - халал да му е, само да не опита да го разпробие mhihi

Върни се в “Направи си сам!”