Как да сменим маслото на скоростна кутия тип 020 . . .

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Re: Как да сменим маслото на скоростна кутия тип 020 . . .

Мнениеот apolon » Пон 28 юли 2014 18:23

Посоченото с червената стрелка е фиксатора на избирача за скоростите.Не е желателно да се развива ,щото ако нещо се размести... :banghead .Е,ако скоростите ти сега влизат нормално-значи няма проблеми.Желателно е доливането да се извършва през отдушката(отляво-заградената със сиво гумена тапа).Тогава при доливането е желателно да се мести лоста за скоростите за да се смаже механизма на избирача.Докато в твоя случай е нежелателно за да не се промени мястото на фиксатора.Маслото е влязло в кутията-споко.Що се отнася до пружината на семерината-желателно е да е на мястото си за да обира пепеляка по оста влизаща в избирача(т.е.да предотврати замърсяване вътре в механизма).Маслото от кутията няма как да излезе от там-това е най-високото място.Безаварийно и :beer

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 28 юли 2014 19:09

Първо пробвах през отдушника,ама няма от къде да взима въздуха и не искаше да слиза маслото на долу.После развих тоя големия болт,обаче като видях че има съчма на края и се сетих,че е не трябва да се шава избирача.
Иначе днес взех нов семеринг понеже пак си сълзеше и като извадих този който смених онзи ден и видях,че се е деформирал,понеже пружинката му е била на половина извадена.
Днескашния семеринг обаче му мацнах малко силикон по пружинката да я фиксира и да не излиза докато го слагам.
Влезе много лесно и ме съмняваше,че ще изпуска но покарах малко из квартала със много ръчкане на скоростите,нарочно но беше сухо.Иначе предишния семеринг взе да си връща нормалната форма и мисля да си го пазя,за резервен.
Поне разбрах,че с малко силикон по пружинката тя не се вади и си стои там където трябва да е. :biggrin

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Сря 06 авг 2014 10:34

На мен майстор ми смени маслото в скоростите. Източи старото и зави пробката от долу. След това от страничната, където е за наливане сипа 1 литър като пойзчака малко. После още половин и от пробката излезе пак масло. От 2-та литра ми остана към 400мл, въпреки ,че се изотчи старото масло доста добре?? Това според мен не е редно, защото скоростите събират 2 литра ... 020 е типа на скоростите. Сипаното масло беше Motul 75w90. Няма виене от скоростите но 2 месеца след смяната му ми се счупи зъб на задна скорост. Лесно ли се сваля задна скорост :gruebel

Потребителски аватар
boar
Автомобил: Golf III
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот boar » Чет 10 ное 2016 16:52

Здравейте колеги. Споделете от къде да закупя въпросният семеринг за избирача на скоростите, че питах на 2-3 места и удрям все на камък? А и до колкото разбрах са няколко размера!
Кутията е тип 020 голф 3 1.8 90к.с.

Върни се в “Направи си сам!”