Затъмняване на стъкла - как?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Чет 23 фев 2006 23:45

Golf III :arrow: затъмнени задни врати,5-а врата + сенник на предното стъкло.Най-тъмното фолио.
Вече не се заяждат за прозореца на багажника обаче за сенника ми разказват играта

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Пет 24 фев 2006 0:48

За сенника мисля че имаше някакъв максимум , но точно колко беше :?: Твоя колко см. е ???

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пет 24 фев 2006 9:44

Здравейте колеги. Да чукна на дърво Screwy досега не са ми правили проблем за затъмнените джамове и сенника(25см. широк).Когато си лепих първото фолио го смачках цялото и го изхвърлих, много пипкава работа е това ,побеснях направо. Втория път горе долу се справих но с малко помощ разбирасе.Съвета ми е да ви сложи фолиото човек който се занимава с това , евтиното фолио го лепят за около 20 кинта. Скъпото фолио обаче си е друга работа, наистина не се драска , няма дефекти по самото фолио и освен това е с UV защита, а и 200 кинта не са много за качеството.Освен това и едно балонче да стане отиваш и ти го оправят, все пак пари си дал. :dance: ihaaaaa

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

за фолиото

Мнениеот rudolf » Пет 24 фев 2006 12:32

Ако въпроса е за 200 лева, имам много смътни спомени от края на 90те че някъде в перник тонираха стъкла...предполагам че вече в перник го няма ,но е невъзможно да няма никъде...та идеята е че едва ли 200 лева няма да стигнат за тониране за което нищо няма да ти кажат ако твърдиш че е заводско дори и с малко по голям процент затъмнение.....

не е ли много по истинско?...мисля че идеята на фолиото е да е ефтино, предполагам че и цената му като повечето сносни неща в бг е завишена ( за истинското иде реч),,,,,да не се получава пак, то е евтина алтернатива , а ние тук -щото е страходно да излиза колкото тониране.....

пичове говория наизуст...знае ли някой с тонирането цени и как седи въпроса?

svetlinb
Автомобил:
Двигател:

Re: за фолиото

Мнениеот svetlinb » Пет 24 фев 2006 16:16

rudolf написа:Ако въпроса е за 200 лева, имам много смътни спомени от края на 90те че някъде в перник тонираха стъкла...предполагам че вече в перник го няма ,но е невъзможно да няма никъде...та идеята е че едва ли 200 лева няма да стигнат за тониране за което нищо няма да ти кажат ако твърдиш че е заводско дори и с малко по голям процент затъмнение.....

не е ли много по истинско?...мисля че идеята на фолиото е да е ефтино, предполагам че и цената му като повечето сносни неща в бг е завишена ( за истинското иде реч),,,,,да не се получава пак, то е евтина алтернатива , а ние тук -щото е страходно да излиза колкото тониране.....

пичове говория наизуст...знае ли някой с тонирането цени и как седи въпроса?

Абсолютно си прав колега, тъи като и аз се заинтересувах от затъмняването се поразрових и изнамерих телефон на фирма която тонира. Проблема е че тия дни нямах никакво време да се занимавам и не съм се обаждал. Поне доколкото дочух излизало около 35-40 лв. на стъкло, така че ще ви постна номера на човека, и които има желание нека да звънне и да поразпита за адрес и цени.
Пък нека после да драсне тук информацията.
0889 501 913 Веско /това е номера на тониращата фирма/

Потребителски аватар
delqnskoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delqnskoto » Пет 03 мар 2006 11:07

!фолиото се пръска и от вътрешната страна на стъклото докато се искарват балоните с вода за да не се надраска.Най-добре става с лична карта защото има фолио.

Потребителски аватар
HacpaH
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HacpaH » Чет 30 мар 2006 7:51

Аз като си регистрирах колата куките ми казаха да сваля фолиото на задния джам иначе не минава. за страничните отзад нямаше проблем

Потребителски аватар
MANIAK87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MANIAK87 » Вто 23 май 2006 22:50

да ви кажа колеги че като си слагах 1-то фолио и аз го намачках много но втория път стана само 4е загибих шпаклата и го изглаждах със карти за игра и стана малко на балончета много яко от вътре не си личи но от вън е като небе посрет нош. а и като се разлепва фолиото е добре да се намокря пак.
а за задмия джам е забранено да е затамнен или да има щори а за страничните от зат няма прогмени само да имаш 2 странични огледала.

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Вто 23 май 2006 22:53

за задния е разрешено САМО при наличие на двете странични огледала

zealot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zealot » Сря 24 май 2006 14:36

Значи разрешено е само затъмнението на задните странични прозорци. Лепенето на каквито и да било фолиа и лепенки по другите стъкла които пречат на видимостта е забранено и се наказва с Акт. Информацията е повече от достоверна защото всяка сутрин си пия кафето с катаджии.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Съб 03 юни 2006 10:24

На мене ми взеха 230 лв. за всичките без предното - US фолио, ненадраскващо се, не се отлепя, UV филтър и 20г. гаранция 8) Ако има проблем, то ми го отстраняват безплатно. Мисля, че си заслужават парите!
Някой беше споменал да се тонират за 200 лв. и нямало да има проблем - това не е така. Мен като ме спират им казвам, че е тонирано фабрично понеже не си личи, на ръба е залепено така, че няма как да познаеш фолио, освен ако не пипнеш с нокът.
Отговора е, че ако са правени по поръчка тъмни, то нямам право да карам в България с тях и да си подменя предите стъкла със нормални. Мога да карам с тонирани стъкла, но трябва да съм с чужди номера. Инче срещу 10 лв. всички се навиват да забравят за стъклата ми 8)

Потребителски аватар
LEADER_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот LEADER_ » Съб 03 юни 2006 11:38

имам един авер учи във варна и се занимава точно със затъмняване на стъкла.прави ги прфектно

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Съб 03 юни 2006 12:45

Ся малко хинтове и от мене... Като изкарвате въздуха с "шпатулката" я превържете с меко парцалче, защото евтините фолиа са мног нежни а шпатулката си е твърдичка. Аз си го правих мойто сам и ми излезна 3.50 лв. всичко (цената на фолиото) :twisted: А и се пръска постоянно по шпатулката с парцалчето с препарата (аз ползвам малко Хед едн шоулдърс) щото е невероятно мазен а и миришка хубаво докато бачкаш :twisted: А относно лепенето на сферични прозорци, там вече си е голяма играчка, използвам сешоар и нагрявам стъклото с едната ръка а с другата изкарвам въздуха... Та ето снимчица да видите за 3.50 затъмняване (жалко че нямам по-отблизо снимка)

Изображение

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Съб 03 юни 2006 12:49

Изображение

dichoni
Автомобил:
Двигател:

понеже се занимавам с поставяне на фолио за стъкла

Мнениеот dichoni » Сря 07 мар 2007 8:10

занимавам се с поставяне на фолио върху стъкла и искам да споделя някои неща по темата.
аз поставям фолио на сгради, но съм виждал и знам как е при коли.
за да стане добре, човек трябва да използва пистолет с топъл въздух за задното стъкло, та да прибере прецизно фолиото по гънките. в противен случай след известно време от нагряване и охлаждане фолиото ще се набръчка.
фонокарта е идеална за изтласкването на водата.
във водата слагайте малко шампоан, за да се плъзга фолиото по-добре, докато го наместите.
когато сте положили фолиото и започнете да изтласквате водата, напръскайте повърхността на фолиото от тази страна от която ще го притискате с фонокартата ( така ще има приплъзване и по-ясно ще виждате къде сте минали)
и на мен 200 лв ми звучеше "дръзко", докато не разбрах за какво става въпрос
ако е US фолио (по мое мнение LLumar е едно от най-добрите) си струва парите, понеже при качествено поставяне му дават 15 години гаранция. освен това самото поставяне си е играчка и отнема минимум два часа дори на специалист.
спор няма обаче, че конфорта за пътниците отзад се увеличава.
надявам се, че скоро ще прецизират закона и забраната за фолио няма да е за кои стъкла да и за кои не, а ще става въпрос за процент на затъмнение, съобразен с безопастност за всички в движението.
имайте търпение, ако се заловите сами и най-важното: премислете вашите действия особено в момента в който сте махнали целуфана на фолиото и лепилото му е открито)
знайте, че трябва известно време, докато фолиото "се слее" със стъклото....

Върни се в “Направи си сам!”