Добавяне габарит за мъгла към стоп светлина - Г3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: Добавяне габарит за мъгла към стоп светлина - Г3

Мнениеот L&R » Чет 11 юни 2009 12:03

Колеги запазете темата в чистият и технически вид за раздела направи си сам, страсти от типа защо ти е...оставете за оффтопика.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Чет 11 юни 2009 18:49

това реших да сиго направя , поради простата причина , че ... Светлината за мъгла така и така нея използвам , така че по-добре да сложа още по една крушка и на двата стопа и да ги свържа . Поне сега ще се използват всичките 5 крушки на стоп по предназначение ( макар и тази за мъглата да се използва като стоп светлина ) :)

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Нед 21 юни 2009 12:07

Идеята е добра, но представи си че караш зад такъв голф вечерта. Като светнат и двете крушки за мъглата и са челно в теб....?!?!
Едно, че ще те дразни, друго е че при всяко натискане на стопа ще те заслепява. На петото светване ще искаш да го изпревариш.
Все едно ти свети с фенерче в очите.

Ако ще го караш така, сложи по-слаби крушки за да не дразни толкова.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 21 юни 2009 12:15

По добре допълнителнте крушки които ще се монтират да са по 10W така хем ще се забелязват по добре стоповете,хем няма да кьорат тоя дето е от зад :wink:

ivayloat
Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
Двигател: 1.9 SDI

Мнениеот ivayloat » Сря 26 авг 2009 22:23

колеги и аз си го направих на голфа както пише тук стана много яко аз сложих 10 ватови крушки и мога да гарантирам че не заслепявам никого и за мен на голфа наистина стоповете не се виждат много така че сега стана перфектно
Изображение
Изображение
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 27 авг 2009 10:50

ivayloat написа:колеги и аз си го направих на голфа както пише тук стана много яко аз сложих 10 ватови крушки и мога да гарантирам че не заслепявам никого и за мен на голфа наистина стоповете не се виждат много така че сега стана перфектно

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

сложи и на стопа 10 ватови, и би ли ми обяснил какво точно си направил,освен че си си преебал светлината за мъгла.
стопа ти е с 21в за да привлича вниманието на тоя зад теб, това за мъглата се връзва да ти осигури демек, двойно повече привличане на вниманието.
П.П. какво се случва сега като пуснеш светлината за мъгла?

ivayloat
Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
Двигател: 1.9 SDI

Мнениеот ivayloat » Чет 27 авг 2009 16:34

еми какво става нищо свети си само тя от дясно сварзах +совете с диод който пропуска тока само от стоп към мъгла назад не.
пробвах тези за мъглата и с 21 ватови крушки ама става прекалено силно дори дразнещо ако си от зад. На мен лично много ми харесва резултата апак и този габарит за мъгла за 2години не бях го пускал дори веднъж

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 05 сеп 2009 20:46

здравейте колеги. да се похваля от няколко дни и моите фарове за мъгла ги направих да светвт със стоп светлината наистина яко светят напълно еднакво, обаче не ги направих с диоди а с реленца тока които(+) е от стопа го връзвам към бобинката на реленцето,подавам и маса на бобинката а на входа на ключа пак подавам ток от(+) на стопа така че като натисна спирачка се затваря релето и преминава ток през ключа на релето към фара за мъгла, а като пусна фара за мъгла не свети стпа понеже релето не е затворено, единстевния недостатък е 4е на таблото ми светва озна4ението 4е работи фара за мъгла оба4е понеже не свети слилно даже много слаби4ко и не ме дразни дано съм помогнал на някого

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 27 сеп 2009 21:55

Това с вързването на светлините за ниска видимост със стоповете е толкова умно,колкото да си вържеш клаксона с подаването на мигач!

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Чет 01 окт 2009 12:23

И сега какво стана....
1.като се свърже светлината за намалена видимост към стопа с 21в крушка,тоя зад вас направо умира от кеф и се наслаждава на красотата изваждаща му очите
2.за да не дразним този зад нас,слагаме 10в крушка.Чудесно,ама като се наложи да използваме светлината по предназначение,кво става...?Все едно я нямаме
Затова темата наистина е безсмислена,една трета стоп светлина решава този казус по доста по практичен и полезен начин. :beer

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 01 окт 2009 15:42

katcko написа:И сега какво стана....
1.като се свърже светлината за намалена видимост към стопа с 21в крушка,тоя зад вас направо умира от кеф и се наслаждава на красотата изваждаща му очите
2.за да не дразним този зад нас,слагаме 10в крушка.Чудесно,ама като се наложи да използваме светлината по предназначение,кво става...?Все едно я нямаме
Затова темата наистина е безсмислена,една трета стоп светлина решава този казус по доста по практичен и полезен начин. :beer
колега мойте светят напълно еднакво а като пусна фара за мъгла свти по силно

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Пет 02 окт 2009 18:58

габарит Изображение Изображение
стоповете са целия долен ред ама нямах задна

Потребителски аватар
parabadabal
Автомобил: VW Golf 3 GT
Двигател: AEK
Контакти:

Мнениеот parabadabal » Вто 19 яну 2010 14:59

колеги само не разбрах кой е захранващия кабел за светлината за мъгла, за да му сложа диод и на него. как да го позная кой е ?

Потребителски аватар
yidz07
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yidz07 » Сря 20 яну 2010 19:53

Възможно ли е да се направи светлините за мъгла да светят като стоп, а стандартната позиция на стопа да свети като габарит заедно със стандартния габарит. Гледах един US голф 3 беше реализиран така.
Някакви идеи ?

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Сря 20 яну 2010 23:20

parabadabal написа:колеги само не разбрах кой е захранващия кабел за светлината за мъгла, за да му сложа диод и на него. как да го позная кой е ?

Ами гледаш пластината на крушката за мъгла към кой кабел на буксата отива, с мултицет става още по лесно.

Върни се в “Направи си сам!”