Как да свалим гражданската и прегледа

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да свалим гражданската и прегледа

Мнениеот tarikat89 » Пон 04 яну 2010 19:09

винетка се маха мн лесно като поливаш от външната страна на стъклото с гореща вода и след това леко отлепяш и няма ядове.. аз така някоко пъти си прехвърлям винетката
а за прегледа с ножче от самобръсначка ,но вероятност да се скъса е огромна

Потребителски аватар
VR666
Автомобил: VW Jetta
Двигател: CFFB 2011

Мнениеот VR666 » Пон 04 яну 2010 20:45

При отрицателните температури напоследък дали няма да е фатално
за стъклото това вряло H2O? :012:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 04 яну 2010 20:47

VR666 написа:При отрицателните температури напоследък дали няма да е фатално
за стъклото това вряло H2O? :012:

не, аз си свалях винетката и лепенката за прегледа с гореща вода и нищо не стана.
но тъпото, е че лепенката за прегледа в края има едно знаме и надпис МВР, който са слой над самата лепенка и.. останаха на стъклото, накъса се и .. само сребристата лента се свали лесно

d.kuzmanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d.kuzmanov » Нед 10 яну 2010 14:06

В железириите се продава шабър за боя.Струва около лев и петдесет.С макетен нож е по трудно защото челото му е тъпо.Успех.

Потребителски аватар
miro_800
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro_800 » Пон 11 яну 2010 18:27

stelio_009 написа:Чувал съм че ако преди да залепиш било то винетка или граждаска смазваш съвсем малко със олио от залепващата част и лепиш. После се е сваляло съвсем лесно, но и крадците това чакат сигурно :!:

Аз лично преди да залепя гражданската я провлачвам няколко пъти по седалката или по таблото ако е прашно за да стане по-малко лепкава.Отлепва се много по-лесно.На вноски съм и през 3 месеца трябва да ги сменявам.За винетката не смея защото съм чувал,че някой полицай ги тестват с чоплене да не си ги залепил с временно с плюнка заедна с изрязания целофан ,за да си я менкаш с някой авер/авери:)

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Пон 11 яну 2010 19:45

Малко е извън темата, но пак става въпрос за отлепяне на лепенка от стъклото:
Имам лепенка на задното стъкло, като тя попада и върху единия реотан на нагревателя. Искам да я разлепя, но вариантите с макетно ножче са много опасни. Мисля за нагряване със сешоар от вътрешната страна на стъклото и след това разлепяне, но се притеснявам да не наруша целостта на нагревателя. Не знам колко здраво е захванат за стъклото? Друг вариант за който се сещам е да изчакам лятото, когато слънцето загрява силно стъклото и тогава да се опитам допълнително да я загрея със сешоар.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 11 яну 2010 21:41

При всички положения каквото и да предприемеш пусни предварително подгряването на стъклото за да може лепилото по самите писти да се размекне.Евентуално можеш с макетно или бръснарско ножче да минеш лепенката надлъжно по дължината на пистите и да я разлепяш после на ивици.Виждал съм такива лепенки залепени за реотаните направо овъглени от нагряване.

Върни се в “Направи си сам!”