винетка се маха мн лесно като поливаш от външната страна на стъклото с гореща вода и след това леко отлепяш и няма ядове.. аз така някоко пъти си прехвърлям винетката
а за прегледа с ножче от самобръсначка ,но вероятност да се скъса е огромна
Как да свалим гражданската и прегледа
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- VR666
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: CFFB 2011
Re: Как да свалим гражданската и прегледа
При отрицателните температури напоследък дали няма да е фатално
за стъклото това вряло H2O?

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VR666 написа:При отрицателните температури напоследък дали няма да е фатално
не, аз си свалях винетката и лепенката за прегледа с гореща вода и нищо не стана.
но тъпото, е че лепенката за прегледа в края има едно знаме и надпис МВР, който са слой над самата лепенка и.. останаха на стъклото, накъса се и .. само сребристата лента се свали лесно
-
- Автомобил:
- Двигател:
В железириите се продава шабър за боя.Струва около лев и петдесет.С макетен нож е по трудно защото челото му е тъпо.Успех.
stelio_009 написа:Чувал съм че ако преди да залепиш било то винетка или граждаска смазваш съвсем малко със олио от залепващата част и лепиш. После се е сваляло съвсем лесно, но и крадците това чакат сигурно
Аз лично преди да залепя гражданската я провлачвам няколко пъти по седалката или по таблото ако е прашно за да стане по-малко лепкава.Отлепва се много по-лесно.На вноски съм и през 3 месеца трябва да ги сменявам.За винетката не смея защото съм чувал,че някой полицай ги тестват с чоплене да не си ги залепил с временно с плюнка заедна с изрязания целофан ,за да си я менкаш с някой авер/авери:)
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Малко е извън темата, но пак става въпрос за отлепяне на лепенка от стъклото:
Имам лепенка на задното стъкло, като тя попада и върху единия реотан на нагревателя. Искам да я разлепя, но вариантите с макетно ножче са много опасни. Мисля за нагряване със сешоар от вътрешната страна на стъклото и след това разлепяне, но се притеснявам да не наруша целостта на нагревателя. Не знам колко здраво е захванат за стъклото? Друг вариант за който се сещам е да изчакам лятото, когато слънцето загрява силно стъклото и тогава да се опитам допълнително да я загрея със сешоар.
Имам лепенка на задното стъкло, като тя попада и върху единия реотан на нагревателя. Искам да я разлепя, но вариантите с макетно ножче са много опасни. Мисля за нагряване със сешоар от вътрешната страна на стъклото и след това разлепяне, но се притеснявам да не наруша целостта на нагревателя. Не знам колко здраво е захванат за стъклото? Друг вариант за който се сещам е да изчакам лятото, когато слънцето загрява силно стъклото и тогава да се опитам допълнително да я загрея със сешоар.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
При всички положения каквото и да предприемеш пусни предварително подгряването на стъклото за да може лепилото по самите писти да се размекне.Евентуално можеш с макетно или бръснарско ножче да минеш лепенката надлъжно по дължината на пистите и да я разлепяш после на ивици.Виждал съм такива лепенки залепени за реотаните направо овъглени от нагряване.