Как да си направя адаптер за диагностика на колата?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Как да си направя адаптер за диагностика на колата?
а от къде букса за колата ? продават ли се готови имам тук един приятел и мислех да си правя отливка но до сега не видях положителни коментари за леене на пластмаса в домашни условия .
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за 3-4 жички чак пък букса.... аз съм си запоил по дебели телчета накрая на жичките и си ги вкарвам едно по едно
- djmimo89
- Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
- Двигател: ADZ
Здравейте колеги. Направих си кабел по ето тази схема

Пробвах го на VAG-COM 311.2, VAG-COM 409.1, VAG-COM 704.1 и на VCDS 10.6.4. Пробвах на всички портове, но не иска да се свърже с колата. На VAG-COM 311.2 и 409.1 са ми активни всички бутони, но когато се опитам да направя нещо ми казва че няма връзка с интерфейса и ми дава възможните причини. Имам един светодиод, който е вързан по тази схема:
Когато сложа на точния сериен порт диода почва да мига. В настойките на програмата има едно бутонче "LEDs", като го натисна диода започва да мига. Но така или иначе колата не иска да се свърже с компютъра. Колата е Голф 3 1.8 ААМ 1992г.
п.п. Забавих да добавя, че колата е с К&L Line 2x2

Пробвах го на VAG-COM 311.2, VAG-COM 409.1, VAG-COM 704.1 и на VCDS 10.6.4. Пробвах на всички портове, но не иска да се свърже с колата. На VAG-COM 311.2 и 409.1 са ми активни всички бутони, но когато се опитам да направя нещо ми казва че няма връзка с интерфейса и ми дава възможните причини. Имам един светодиод, който е вързан по тази схема:

Когато сложа на точния сериен порт диода почва да мига. В настойките на програмата има едно бутонче "LEDs", като го натисна диода започва да мига. Но така или иначе колата не иска да се свърже с компютъра. Колата е Голф 3 1.8 ААМ 1992г.
п.п. Забавих да добавя, че колата е с К&L Line 2x2
-
- Автомобил:
- Двигател:
А, колеги някой има ли схема към USB(OBD2 към USB). Става дума за Поло дизел 99г. Идеята ми е да си направя такъв кабел и да видя какво толкова се вижда да този двигател, защото всеки си казва неговите приказки и накрая нищо. Основния въпрос е може ли само от USB с кабелчета да се целят дупките на ОБД буксата и да се види нещо или трябва да се с платка и елементи?
Дано ме разбрахте, че не го написах както трябва.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
grishitu написа:А, колеги някой има ли схема към USB(OBD2 към USB). Става дума за Поло дизел 99г. Идеята ми е да си направя такъв кабел и да видя какво толкова се вижда да този двигател, защото всеки си казва неговите приказки и накрая нищо. Основния въпрос е може ли само от USB с кабелчета да се целят дупките на ОБД буксата и да се види нещо или трябва да се с платка и елементи?
Ако те разбирам правилно, искаш да вземеш един USB кабел, да го ръгнеш в лаптопа от единия край, а от другия да пъхнеш 4-те пинчета в буксата за диагностика

Ако това си имал предвид - не може. Трябва да си купиш диагностичен кабел или да си го направиш сам

Има колеги във форума, които продават такива кабели, а от сайтове като dealextreme.com можеш да си поръчаш още по-евтин адаптер, макар и с някои недостатъци спрямо тези, които се продават във форума.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, благодаря за отговора. Това и направих, купих си готов кабел.
Хубав ден на всички.
Хубав ден на всички.
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
А може ли някой да даде схема за преходник от rs232 към usb, за да може да се използват и новите лаптопи на които няма RS232
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Това и мен ме интересува. Макар че май е по-смислено да си намериш директно схема с USB, отколкото да изпълниш схема за RS232 и след това да правиш преходник.