Как да си направя адаптер за диагностика на колата?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
stoti
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да си направя адаптер за диагностика на колата?

Мнениеот stoti » Чет 01 юли 2010 3:18

а от къде букса за колата ? продават ли се готови имам тук един приятел и мислех да си правя отливка но до сега не видях положителни коментари за леене на пластмаса в домашни условия .

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Чет 01 юли 2010 18:26

за 3-4 жички чак пък букса.... аз съм си запоил по дебели телчета накрая на жичките и си ги вкарвам едно по едно

Потребителски аватар
djmimo89
Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
Двигател: ADZ

Мнениеот djmimo89 » Вто 13 сеп 2011 10:44

Здравейте колеги. Направих си кабел по ето тази схема
Изображение
Пробвах го на VAG-COM 311.2, VAG-COM 409.1, VAG-COM 704.1 и на VCDS 10.6.4. Пробвах на всички портове, но не иска да се свърже с колата. На VAG-COM 311.2 и 409.1 са ми активни всички бутони, но когато се опитам да направя нещо ми казва че няма връзка с интерфейса и ми дава възможните причини. Имам един светодиод, който е вързан по тази схема:
Изображение
Когато сложа на точния сериен порт диода почва да мига. В настойките на програмата има едно бутонче "LEDs", като го натисна диода започва да мига. Но така или иначе колата не иска да се свърже с компютъра. Колата е Голф 3 1.8 ААМ 1992г.

п.п. Забавих да добавя, че колата е с К&L Line 2x2

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Нед 16 окт 2011 12:05

А, колеги някой има ли схема към USB(OBD2 към USB). Става дума за Поло дизел 99г. Идеята ми е да си направя такъв кабел и да видя какво толкова се вижда да този двигател, защото всеки си казва неговите приказки и накрая нищо. Основния въпрос е може ли само от USB с кабелчета да се целят дупките на ОБД буксата и да се види нещо или трябва да се с платка и елементи?

Дано ме разбрахте, че не го написах както трябва.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 22 окт 2011 13:24

grishitu написа:А, колеги някой има ли схема към USB(OBD2 към USB). Става дума за Поло дизел 99г. Идеята ми е да си направя такъв кабел и да видя какво толкова се вижда да този двигател, защото всеки си казва неговите приказки и накрая нищо. Основния въпрос е може ли само от USB с кабелчета да се целят дупките на ОБД буксата и да се види нещо или трябва да се с платка и елементи?

Дано ме разбрахте, че не го написах както трябва.

Ако те разбирам правилно, искаш да вземеш един USB кабел, да го ръгнеш в лаптопа от единия край, а от другия да пъхнеш 4-те пинчета в буксата за диагностика :screwy
Ако това си имал предвид - не може. Трябва да си купиш диагностичен кабел или да си го направиш сам ;)
Има колеги във форума, които продават такива кабели, а от сайтове като dealextreme.com можеш да си поръчаш още по-евтин адаптер, макар и с някои недостатъци спрямо тези, които се продават във форума.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 24 окт 2011 11:58

Да, благодаря за отговора. Това и направих, купих си готов кабел.

Хубав ден на всички.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Вто 25 окт 2011 16:14

А може ли някой да даде схема за преходник от rs232 към usb, за да може да се използват и новите лаптопи на които няма RS232

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 25 окт 2011 16:20

Това и мен ме интересува. Макар че май е по-смислено да си намериш директно схема с USB, отколкото да изпълниш схема за RS232 и след това да правиш преходник.

Върни се в “Направи си сам!”