Принципно няма забрана за използване на жълта или оранжава мигаща или проблясваща светлина
Такъв буркан използвах в предната ми работа като придружавахме селскостопански машини
В момента ги гоня тракторите да са с такива постоянно /това е друга тема/
Както сте забелязали весените втора употреба автомобили и микробуси които са използвани за аварийни са със закрепени буркани /Жълт или оранжав/
Има 2 модела едните са с магнит а другите са с видии тези с магнит при висока скорост могат да паднат /строшил съм 2-3 така/
Ако ще е за трайно закрепяне има такива които са със стойки като на таксистата учебните автомобили
и не се купувайте буклуци по 8-15 лв. скапани са....
Сигнални лампи за автомобил
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
Re: Сигнални лампи за автомобил
kojuharov написа:И на мен ми трябва по работа. Колата ще е сервизна. Не ми трябва за да нарушавам правилника, а за да я отлича от останалите участници в движението.
Колега работя в автосервиз и преди години дърпахме коли с колесар и съответно на влачещата кола закачахме такава жълта лампа. Оказа се че само регистрирана в кат сервизна кола с надписи по нея може да ползва такава лампа(това след дълго събеседване с един катаджия м/у 2 села и в последствие свалихме лампата и минахме с 5 лв. за "кафето"

- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Добре де ако си стой на тавана без да е пусната когато няма нужда пак ли сме за глоба???Мисълта ми е дали мога да я сложа още в нас и да я пусна когато започна да водя колоната за някой събор например.Ще съм в нарушение ли когато отивам до колоната с не работещ буркан???
Ето разсъжденията, които ми изглеждат логични:
Не е забранено, значи е разрешено. Това че на някой селски шериф са му свършили джобните за кафе не е никакъв аргумент. Да го покаже в закона и правилника, като е забранено. И понеже не е забранено, а патрулките вече са или скоро ще бъдат снабдени с устройства за запис на видео и звук, нека си отстояваме правата културно, но твърдо. От такива кихачи като колегата, да ме извинява, са се научили така да си искат шерифите. И със стъклочистачите същата работа, нямаше да се пречкат, ако никой не плащаше. Един щях да сгазя (не нарочно), а друг ми изкриви антената (като че ли нарочно), и то пред СУ, язък за камерите.
Не е забранено, значи е разрешено. Това че на някой селски шериф са му свършили джобните за кафе не е никакъв аргумент. Да го покаже в закона и правилника, като е забранено. И понеже не е забранено, а патрулките вече са или скоро ще бъдат снабдени с устройства за запис на видео и звук, нека си отстояваме правата културно, но твърдо. От такива кихачи като колегата, да ме извинява, са се научили така да си искат шерифите. И със стъклочистачите същата работа, нямаше да се пречкат, ако никой не плащаше. Един щях да сгазя (не нарочно), а друг ми изкриви антената (като че ли нарочно), и то пред СУ, язък за камерите.