Нови Аеро Чистачки - Aero Wiper Blades

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Re: Нови Аеро Чистачки - Aero Wiper Blades

Мнениеот vaso18 » Съб 19 дек 2009 23:00

един приятел сложи bosch и стържат отвратително моите са такива безраменни от 10 лв едната и съм много доволен нито скърцат нито стържат и чистят доста добре

Потребителски аватар
parabadabal
Автомобил: VW Golf 3 GT
Двигател: AEK
Контакти:

Мнениеот parabadabal » Съб 26 дек 2009 22:29

по ОМВ-тата се продават едни чистачки в зелена кутия. Моите от там ги купих и вече втора зима чистят добре и не скърцат (поне не ги чувам от музиката)

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Нед 27 дек 2009 10:12

Колеги и аз си взех такива от 8лв/бр марка "airloc" нямаха "airо twin" уж по-качествените ментета!
До сега бях със "champion" за 37лв комплекта ако не се лъжа и се разкърцаха потрепваха и рамената даже за няма и една година /иначе си чистеха/
Реших да вида тези прословути безраменни чистачки или както им викат по магазините "банан" за сега чистат перфектно едно такова мазно се движат!
Сега "champion" си седи в кутията и чака да види колко време ще издържат евтинийките, но пък са шукария на външен вид!

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Нед 27 дек 2009 19:58

dinkonikolaev написа:Колега за тези чистачки ли говориш.Ако са тези имам наблюдението че отначало чистят супер но в последствие едната дава фира и не чисти добре и почват да скърцат когато няма много вода или течност за чистачки .....
Изображение

Абе незнам дали е от течността или други неща , но при мен пръскам си и пръскам от течността по стъклото , и си скърцат и скърцат . От 2 седмици неми скърцат , и се надявам да не продължат да скърцат :) Можеби почват да се похабяват , ако има кал по тях и като се изчака повечко да се наплеска и тогава като се пуснат и се прецаква самото перо . Незнам дали е от това , но аз си карам и чаках да се понасъбере повече багаж след което пуснах чистачките и те най-нахално почнаха да си скърцотат ... доста дразнещо . Марка непомня , но бяха за около 18 лв. комплекта (2 бр. )

Ай поздрави :wink:
Део88 !

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Нед 27 дек 2009 20:43

Ех Део ама са си зарибявка нали :D

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 28 дек 2009 8:43

dinkonikolaev написа:Ех Део ама са си зарибявка нали :D

Ба , то нек ти скърца , пък ега я в зарибявката :Mr Green Fun Тук е момента да ги побългарим и вместо перо да сложим гидорийка . Никакво скърцане след това :horror:

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Сря 30 май 2012 11:53

пък да не говорим за силиконовите гуми... ако някой намери качествени гуми да напише марката и да почне търсене

Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Мнениеот Miteto » Сря 30 май 2012 12:29

Аз от МЕТРО си купувам такива чистачки. Средно карат по година и половина преди да започнат да мажат. Никога не са ми скърцали. Мисля, че 10 - 12 лева за двете чистачки на 18 месеца е доста нисък разход, за да може всеки да си го позволи без да прави трудни акробатики. Не пазарувам от бензиностанции, защото съм предубеден.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Сря 30 май 2012 17:08

Аз съм с такива от година:
Изображение
И на баща ми на колата взех наскоро,супер са,супер чистят,не оставят следи,не скърцат дори и на сухо,хубаво притискат прозореца,абе супер са!!!Накупих и на всички познати,казах и на приятели и всички са супер доволни!!!
И перата се сменят,ако се съмнявате за 5лева си вземате 2 чистачки и си слагате ваши пера ;)
По 2.50лв е бройката чистачка във Варна,някой ако иска ще обясня къде се намират :)

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Сря 30 май 2012 19:27

50 кинта дадох за бош........грам не съм доволен.....още от поставянето им...сега ще си купя от тея за 3 лева.....приятел кара втора година с такива....като колата му седи отвън и още си чистят и не скърцат..

Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Мнениеот Miteto » Сря 30 май 2012 19:48

Тези Mitutoyo в София къде могат да се открият. Не съм ги срещал?

Потребителски аватар
Eximpo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Eximpo » Сря 30 май 2012 22:52

Аз си взех аеро чистачки от Кауфланд за около 3лв. бройката и вече около година съм с тях. Смея да кажа, че чистят перфектно, както лято, така и зима. :drunk

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Чет 31 май 2012 1:13

Eximpo написа:Аз си взех аеро чистачки от Кауфланд за около 3лв. бройката и вече около година съм с тях. Смея да кажа, че чистят перфектно, както лято, така и зима. :drunk

От кауфланд си купих гума за чистачки и е пълен боклук ..
Сега съм с чистачки Champion за по 10лв. парчето пак от кауфланд и са супер .. само едната прави черти .. но това е защото една тъпа котка ми се катери по колата и е оставила пясък и не съм видял като съм пуснал чистачките ..... facepalm

Потребителски аватар
Eximpo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Eximpo » Чет 31 май 2012 18:41

BruDoNe написа:
Eximpo написа:Аз си взех аеро чистачки от Кауфланд за около 3лв. бройката и вече около година съм с тях. Смея да кажа, че чистят перфектно, както лято, така и зима. :drunk

От кауфланд си купих гума за чистачки и е пълен боклук ..
Сега съм с чистачки Champion за по 10лв. парчето пак от кауфланд и са супер .. само едната прави черти .. но това е защото една тъпа котка ми се катери по колата и е оставила пясък и не съм видял като съм пуснал чистачките ..... facepalm

Зависи на какво случи човек. Няма гаранция, че най-скъпото и най-хубавото ще издържи дълго време.

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Чет 31 май 2012 22:31

Аз на Сеат-ката също съм с Mitutoyo......много доволен вече година и малко. Скоро смятам да ги подменя пак всичките,поне са по 3лв магазина на Автокомплект Сливен фо БКП-то. Супер чистят,не скърцат и не мажат по стъклото. На предната ми кола(Хонда Сивик) известно време карах със Champion ,като 2-те ми струваха 30 кинта с отстъпката......отврат,дадох ги на баща ми за служебния бус да се радва и пак и сложих китайчета...

Върни се в “Направи си сам!”