Ръчна чистачка за огледалата

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Re: Ръчна чистачка за огледалата

Мнениеот mirkata 4020 » Съб 06 фев 2010 11:57

аз вярвам,че колегата suba приема присърце и по веселите коментари :D ,и е факт,че човека пуска темата за да бъде полезен.Трябва да се уважават хората който споделят опит а не стискат поуката от личните си грешки или неудачи само и само да злобеят когато някой повтори тяхната.Все пак това е форум,а самият превод на думичката от гръцки(тук цитирам многоуважаваният от мен Председател на клуба Добрин :bowdown )значи място където се пресичат няколко пътя,а в такъв момент се раждат решенията на много проблеми,с който много от нас ще се сблъскат.
То се получи като доклад за пред европейският съюз :D

insert
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот insert » Съб 06 фев 2010 13:22

Не мога да разбера какво толкова има в това да одрежеш половин чистачка да си отваряш прозореца докато караш.Да не забравяне че вали дъжд защото това изобретение е измислено точно за такова време ,нямали да се намокриш.Аз тъпата чистачка ли ще държа волана ли ще държа или пътя да гледам.Тази система как точно работи за дясното огледало.Обяснете ми.
По безполезно нещо небях виждал в целия си живот.
Това е все едно зимата да проваш сладолед на плажа.
Аз съм сигорен че точно такива като Вас хора ще си купят.
Понеже е сладолед от плажа през зимата.Вижте ме кой съм.
Една пъта салфетка върши същата работа.Или да спреш да си свършиш работата на бензинстанцията хем има кофи с вода и четки и дори салфетки който няма ,а и пари не ти искат.

И последно нека някой ме обеди че това найстина си заслужава да се ползва.
Аз нямам нищо против никой но све пак.
Топлата вода е измислена вече за съжаление.
Колегата който го е измислил да вземе да пусне един патент във фолксваген.Ще стане богат и известен българин.

Успех на всички.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Съб 06 фев 2010 13:40

Упурито си създание insert. Първо - не мисля че колегата ще бърши прозорец в движение (как вообще можа да помислиш за този номер) :063: . Второ - има коли без подгряващи огледада (ако не си знаел) и не всеки може да си позволи да сложи подгряващи огледада. Трето - според мен чистачката може да се използва в случая когато колата ти спи пред блока и сутрента ще бъди много по лесно е с едно движение да махнеш капчици вода с такава честачка от колкото всяка сутрин излизаш с салфетка в ръка. Всичко си е до навик. Четвърто - раздела се казва Направи си сам, ако прочетеш някой теми повече ще разбереш че тук хора прояваяват изобритетелност и някви определени умения. Извенете за оффа, още веднъж браво на колегата scuba :да:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 06 фев 2010 13:58

колегата философ insert тази чистачка не се ползва по време на движение ако ти е толкова трудно да се сетиш я забележи дали в движение ти стават така огледалата ,май не си чел внимателно колегата пише че го дразни(както и мене) когато вали дъж или като мие колата да има после капчици по огледалата и трудно се гледа на тях с чистачката не се замазва а със салфетката се замазва както предлагаш ти
insert написа:Една пъта салфетка върши същата работа.
а ти ако си каскадиор може по време на движение даже със 140 да си отвориш дясния прозорец и да си почистиш огледалото,никой не ти е казал че по време на движенше ще го чистш, ако те сърбят пръстите не ги чеши поклавиатурата с малоумните мнения,по добре да беше похвалил колегата защотто той се е сетил и това да направи а на тебе и през ум не ти е минало за такова нещо ама важното е да се правим на остроумни и да обиждаме другите
mirkata 4020 написа:факт,че човека пуска темата за да бъде полезен.Трябва да се уважават хората който споделят опит а не стискат поуката от личните си грешки или неудачи само и само да злобеят когато някой повтори тяхната.Все пак това е форум
:да: :да: :да: е някой хора мислят умно

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Съб 06 фев 2010 16:21

Колега insert бих се обърнал към Вас и по собствено име ако го знаех,но в една тема която е публично достояние,и в нея взимат участие колеги който поне се уважават един друг,използването на думи като;тъпа чистачка;тъпа салфетка;иронизиране на труда на някой е просто меко казано просташко,изв.се за спама но според мен темата е за :lock:

Mihail_Dimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mihail_Dimov » Съб 06 фев 2010 16:26

Да дам една идея. Като го видях това приспособление веднага се сетих за едно време как на пишещите машини се натискаше копче че да се върнем в началото на листа. Ако го измислиш, може и да го патентоваш heavy metal zork

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Съб 06 фев 2010 19:06

Много хубаво се е сетил колегата-свалям му шапка!Моите огледала не са с подгряване,имам запазени стари чистачки и ще се позанимая.
А що се отнася до колегата insert,най-учтиво ще го помоля да престане с глупавите си изказвания и заядливия тон!Мисля че всеки е тук по собствено желание и никой не го кара на сила да чете и коментира труда на някои от нас.
mirkata 4020 написа:според мен темата е за :lock:

Моето мнение е,че тази тема не е за ключ!Защо заради единичен елемент,на когото света му е крив,ще заключват тема.Изказването му по този начин е и в други теми!
Ще помоля и господата модератори да обърнат внимание на въпросния колега insert!

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Съб 06 фев 2010 19:57

:applause: българина какво ли не измисля вече..
още утре я правя :applause:

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Съб 06 фев 2010 20:18

Благодарско за колегялната подкрепа колеги.Свалям ви шяпка. :beer

Жялко,че някои хора не оценяват революцията в автомобилостроенето която съм постигнал,но идейте изпреварели времето си винаги са критикувани :lol: :wink:
Сега някой да не реши,че си вярвам и говоря сериозно.Всеки си има мнение и има правото да го изказва.А и не съм пуснал темата за да показвам колко съм хитър или какъв газар съм,че имам чистачка за огледалото, а да споделя идеята си с вас.Защото мисля,че този форум е точно за това,да си правим живота по-лек.

И :
.... като вали дъжд,огледалата трябва да са като котлони за да изпарят капките.Иначе подгряването е доста ефективно срещу замръзване и изпотяване.

В противен случай нямаше да слагат чистачки на комбитата отзад,а само пръскалка да измива мръсотията.

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Нед 07 фев 2010 19:54

Mihail_Dimov написа:Да дам една идея. Като го видях това приспособление веднага се сетих за едно време как на пишещите машини се натискаше копче че да се върнем в началото на листа. Ако го измислиш, може и да го патентоваш heavy metal zork

Имаш в предвид приспособление подобно на това да задвижва чистачката? Може да се измислят малки релсички с ръчно жило и пружина! Но определено има възможност за творене! :да:

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 09 фев 2010 6:22

insert написа:Не мога да разбера какво толкова има в това да одрежеш половин чистачка да си отваряш прозореца докато караш.Да не забравяне че вали дъжд защото това изобретение е измислено точно за такова време ,нямали да се намокриш.Аз тъпата чистачка ли ще държа волана ли ще държа или пътя да гледам.Тази система как точно работи за дясното огледало.Обяснете ми.
Една пъта салфетка върши същата работа.Или да спреш да си свършиш работата на бензинстанцията хем има кофи с вода и четки и дори салфетки който няма ,а и пари не ти искат.

Колегата който го е измислил да вземе да пусне един патент във фолксваген.Ще стане богат и известен българин.

Успех на всички.

...Няма нищо сложно в изобретението....но да завиждаш че не си го измислил ТИ...това е друга работа
Браво на колегата за идеята :applause:

insert
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот insert » Вто 09 фев 2010 8:41

drago_tr написа:
insert написа:Не мога да разбера какво толкова има в това да одрежеш половин чистачка да си отваряш прозореца докато караш.Да не забравяне че вали дъжд защото това изобретение е измислено точно за такова време ,нямали да се намокриш.Аз тъпата чистачка ли ще държа волана ли ще държа или пътя да гледам.Тази система как точно работи за дясното огледало.Обяснете ми.

Успех на всички.

...Няма нищо сложно в изобретението....но да завиждаш че не си го измислил ТИ...това е друга работа
Браво на колегата за идеята :applause:

Да точно за това най-много завиждам.
Тук има много малко хора ама много малко хора ,който са в час с нещата.Ама найстина в час.Другите са така наречените "Набедени шофьори".
Аре сега завиждам ела да видиш.Започнал съм серийно производство и варвят като топъл хляб.Още малко и ще стана богат а после може би и "депутат".

Успех на всички.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 09 фев 2010 11:41

Мир братя :beer

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Вто 09 фев 2010 16:36

drago_tr написа:Мир братя :beer

:да:

Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Мнениеот rahwin » Сря 17 фев 2010 10:48

Евала на колегата за изобретението :drunk -при първа възможност разглобявам старата чистачка,че как ме дразнят сутрин тея капчици...
А за колегата insert кво да кажа-човечето не е виновно че спада към така наречената група хейтъри,дето смисъла на живота им е да се заяждат с някой.Не го плюите,колеги,тя Природата го е наказала.

Върни се в “Направи си сам!”