Явно не си чел скоро ЗДП
Чл.150 ал.1 Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимосста на водача към пътя, както и намаляването на прозрачността им.
ал.2 Ограничаване на видимосста през стъклата на задните врати на л.а, както и намаляването на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Ако имаш две странични огледала ако искаш можеш ламарина да си завариш на зад и никой няма право да те закача. Друг въпрос е какво ще пише в новия ЗДП.
Щора
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- DIABLO 666
- Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
- Двигател:
аз карам вече почти година с щори на задните врати и на задния джам и нямам проблеми с видимостта.а един приател си сложи от гумираните и стана супер от вънка навътре нищо се невижда а отвътре все едно няма щора и мога да ти кажа откъде.ходи до метро в младост и си купи от там.изрежи я и с двойно лепещо я слагаш и става супер.ако иска някой може да му помогна за направата.
- Crazy_hatteR
- Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
- Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP
Никъде в закона не пише - да не ограничаващ видимоста на друг водач ! Аз огледалото в купето не го гледам , освен да видя щерката на задната седалка какво прави . Така съм свикнал - когато съм на камион или бус няма средно огледало ...
Я ми кажете кога видимоста ви е по-ограничена - когато карате зад мен и аз съм със щора на задното стъкло или когато карате зад камион ?
И второ в закона ясно си е написано каква дистанция трябва да се спазва между движещи се автомобили - които ми се е наврял у задницо да е внимавал как кара - при катастрофа ВИНАГИ е виновен този които е отзад !
Я ми кажете кога видимоста ви е по-ограничена - когато карате зад мен и аз съм със щора на задното стъкло или когато карате зад камион ?
И второ в закона ясно си е написано каква дистанция трябва да се спазва между движещи се автомобили - които ми се е наврял у задницо да е внимавал как кара - при катастрофа ВИНАГИ е виновен този които е отзад !
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Crazy_hatteR написа:Никъде в закона не пише - д.....
То и никъде в закона не пише, колко вата трябва да са ми крушките на фаровете нали....
Ама не е приятно да ти облещя 400 вата от 30 метра... у лицето.....
Тук говорим все пак.. за малко колегиалност...
Продължавам да твърдя, че тази щора, не върши почти никаква работа, но за сметка на това пречи...
И да наистина този отзад е виновен... .. ама трябва ли да се стига до там?
Щото от камиона кеф.. гледаш отгоре.. виждаш по-добре... ама с автото е кофти...
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Crazy_hatteR написа:И второ в закона ясно си е написано каква дистанция трябва да се спазва между движещи се автомобили - които ми се е наврял у задницо да е внимавал как кара - при катастрофа ВИНАГИ е виновен този които е отзад !
дистанция?!нима в Пловдив са малки задръстванията?
по-лошо е единствено,когато на този отпред не му работят стоповете