Фланци
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- JoRko_TaiSanA
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Фланци
Ми колегата да вземе да се уточни какви фланци иска?Преходни,дистанционарни колко мм желае.Как да направи някой чертеж без тази информация.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Толкова точни размери са дадени в началото, че само дето не са ти ги изработили още колегите. Ако от тая информация "майстора" не може да направи фланци......
1. Мога да чета чертежи донякъде, и стига преходният фланец да позволява "монтиране на джанта с 5 отвора на главина с 4 отвора или обратното, или пък 4 >> 4 но различни разстояния между отворите", то това на чертежа е преходен от втори тип.
2. Според мен неръждавейката не е подходяща за това заради якостните си показатели, освен ако не е със специални примеси, и тогава ще са още по-скъпи тези фланци.
2. Според мен неръждавейката не е подходяща за това заради якостните си показатели, освен ако не е със специални примеси, и тогава ще са още по-скъпи тези фланци.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM

-първия чертеж (този от линк-а) е чертеж на дистанционен фланец и е универсален (говоря за чертежа). По-надолу в темата са дадени основните параметри на джантите за VAG и просто трябва да се съобразят с конкретния автомобил. Не виждам какъв е проблема в изчертаването на фаски-те.... Те са дадени да се знае, че ги има-никъде не са им посочени размерите, което значи че трябва да си ги съобразите. Размерите на чертежа не се взимат като мерите с линийка изчертаното.

-втория чертеж (изобразения на картинка прикачена в мненията) е на преходен фланец за преминаване от междуболтово разстояние 4х130 на 4х100 и дебелина 34мм. При него едните отвори (4х100) са с нарязана резба. Тоест фланеца се закрепва към главина 4х130 с болтове, а джанта 4х100 се закрепва към фланеца, като болтовете и се захващат в самия фланец (а не просто да минават през него). Поради тази причина и тези фланци са по-дебели (защото трябва да скрият цялата глава на едните болтове в себе си. В този случай фланеца освен дистанционен е и преходен -тоест прави преход от размер 4х130 на размер 4х100!

ок н а мен ми трябва дистанционен дебел 50мм нищо не разбрах честно казано от цялата тема айде някой който разбира да обобщи и даде точен чертеж

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Sasio написа:ок н а мен ми трябва дистанционен дебел 50мм нищо не разбрах честно казано от цялата тема айде някой който разбира да обобщи и даде точен чертеж![]()
![]()
Аз обобщих на предната страница

Само че дистанционен 50мм не може

Не може, защото за тези 5 см усилията над болтовете са огромни и
Тоест не може да е просто една плочка, която да повдигне. С резба на фланеца и други дупки, с които фланецът да се хване за главината, може и да останеш жив. Колега, обяснявам ти, без да разбирам много от фланци, понеже гледам че не разбираш, като ти обясняват тези, дето разбират.
А точен чертеж може да си направиш с един шублер.

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Като грам не си в час, просто не се занимавай с глупости, за да не се пребиеш или някой друг да пострада! 

- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Sasio написа:а как да ви обясна че грам не фащам от чертежи и немога![]()
Отиваш при стругара казвая му кво искаш сваляш му една гума и да се оправя !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
чак грам не просто неразбирам от чертежи и ме няма в размерите айде някой да помогне че накрая ще дойдат джантите преди фланците
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
MaRtiNsKi написа:Sasio написа:а как да ви обясна че грам не фащам от чертежи и немога![]()
Отиваш при стругара казвая му кво искаш сваляш му една гума и да се оправя !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
А как да ти обясня,че трябва майстора да го направи тва нещо щом ти неразбираш

п.п 2 страници се пише едно и също

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
За едната аванта ще направиш някоя глупост с тия железа.Иди в магазина има фланци,ако ли не джанти с малко ЕТ