Въпросче относно страничните лайсни на Г3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
tix0v3
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпросче относно страничните лайсни на Г3

Мнениеот tix0v3 » Пон 21 юни 2010 13:08

icefire написа:
tix0v3 написа:Може ама малко трудно да ми ги дадеш аз съм в Италия в момента. В краина сметка ще опитам да ги боядисам без да ги свалям,ще облепя с хартиени тиксо на всякаде и внимателно ще прасна. :stll think: :hmmmm :hmmmm :drive

Колега, не се страхувай от силикона. При свалянето няма как да не се изпотрошат щипките, но какво от това.. След това си купуваш полиуретанов силикон, залепваш лайсните и вече няма да мръднат. Ако боядисваш без да ги свалиш, т.е. само с облепване, ще си личи според мен както и да облепваш.

Ти си решаваш, но според мен по-малкото зло е да счупиш щипките.

Благодаря колега ще помисля,но май по добрия варянт е да си купя нови щипки че тоз силикон :horror: . Благодаря за съвета. :да: :да:

Потребителски аватар
hashashin_BAC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hashashin_BAC » Пон 21 юни 2010 15:08

Колега и аз си махах мойте лайсни, почти невъзможно е да не шчупиш всички щипки, те са от няква пластмаса дето с времето се изпича и става супер трошлива.

viewtopic.php?f=5&t=201899
Тук има малко инфо за щипките :drunk

поздрави

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 21 юни 2010 16:01

Като боядисваш по-добре ги свали за да ги зашкуриш добре за да хване боята.А като купуваш щипки гледай да не са пъхнати гумичките в щипките че аз си бях взел едни такива напъхах ги ама се поизвадиха лайсните а не ми се правеха селски работи с двойно залепващи ленти да лепя лайсните (пък и с двойно залепващо тиксо бързо падат)нито с болтове, видии или с нитвачка... иначе тея щипки са фалшивички и те много лесно се чупят... успех от мен :wink:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пон 21 юни 2010 16:12

Съгласен съм с колегата, че на всяка цена трябва да ги свалиш. Шкуренето си принадлежи към боядисването, затова не съм го коментирал в предишния пост.

Иначе китайските щипки са по-лошо решение от добро двойно-залепващо. Ако купиш оригинално двойнозалепващо TESA за външна употреба никога няма да паднат. Само че геометрията на лайсните ги прави трудни за залепване с такава лента.

Ако те притеснява дали ще се лепнат здраво със силикон, притесненията ти са безпочвени. По-скоро трябва да те притеснява после как ще ги разлепиш ако се наложи.

Потребителски аватар
tix0v3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tix0v3 » Вто 22 юни 2010 13:25

Благодаря за съветите на всички. В крайна сметка ще си сваля лаисните ще ги исшкуря и ще ги пръсна с шпрей,после ще ги върна пак със щипки.Аз до сега веднаж си свалях лайсната защото беше виснала в единя край, испочупиха се и 5-те и отидох и си намерих за по 2.50лв на щипка :screwy и вече 1 година и половина не е мраднала лайсната(като цяло молбата ми беше как да сваля лайсните без да ми се наложи да давам 20-30лв за щипки,но в случая няма такав варянт) БЛАГОДАРЯ. А междодругото някои може ли да ми препорача някаква добра марка за шпрей, на мене ми трябва сив металик? :beer :да: :да:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 22 юни 2010 18:09

По мое мнение спрейовете на Боди са добри и за тази цел ще свършат работа.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Вто 22 юни 2010 18:42

dupli color според мен :да: като качество, а като цена незнам то повечето им флакончета са малки а не са много евтини 9-10 лв :banghead:

Върни се в “Направи си сам!”