Как да си направя/поставя оборотомер
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Re: Как да си направя/поставя оборотомер
За оборотомера реших направо таблото да сменя.Дали бих имал проблеми ако поставя табло от ГТИ с километраж до 240 примерно. Или ако сложа табло на което километража започва от 0 км/ч понеже моят километраж започва от 20км/ч дали ще имам някакви проблеми като грешно показване на км и т.н. 

- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Мисля, че не би трябвало да е проблем, моя оборотомер е от GTI, скоростомера беше с прецакана пружинка на стрелката и не можах да го тествам. Самото му управление е на самия блок на скоростомера /чипа и платките отзад/, затова си мисля, че спокойно може да го смениш ако искаш, но с това си заминават и твоите км, ще останат тези на новия скоростомер.
- G-HELL
- Двигател:
Един вид няма да показва примерно 181 000 и нещо км ами нещо друго така лида го разбирам или няма да отчита правилно скоростта с която се движа това малко не разбрах
защото един приятел ми каза, че километрите на които е колата няма как да изчезнат и примерно да показва километрите на друга кола (от която е взето това табло) и аз така мисля. Притеснява ме само това как ще отчита скоростомера километрите в час с които се движа 

- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Да, хилядарките ще изчезнат и ще са активни на новия скоростомер /мисля, че паметта им е на самия модул, а не на платката на таблото, това го четох и от "препатил"/, дано не се/те лъжа. За отчитането на скоростта мисля трябва да е коректно. Това може да се засече, пр. от някой със същия двг да ти каже на коя предавка, при колко оборота каква е скоростта, или просто с твоя стария скоростомер, или с GPS...
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
G-HELL написа:За оборотомера реших направо таблото да сменя.Дали бих имал проблеми ако поставя табло от ГТИ с километраж до 240 примерно. Или ако сложа табло на което километража започва от 0 км/ч понеже моят километраж започва от 20км/ч дали ще имам някакви проблеми като грешно показване на км и т.н.
Ето тук го има отговора, ама няма кой да чете.
Няма да има проблем, сваляш твоето, слагаш новото и готово. От всички 4-цилиндрови бензинови мотори става. Даже и от СЕАТ.
Проблем може да имаш ако новото е с МФА или от дизел, или от VR6. За МФА-то няма да ти работят функциите за температура и разход, а с дизеловото табло и това от VR6 - оборотомера няма да е верен.
- G-HELL
- Двигател:
С МФА не ми е необходимо
е то ВР6 е 6 цилиндъра предполагам заради това няма да отчита оборотомера правилно, колкото до дизела той е до по-малко обороти, а и предполагам принципа на му на отчитане на връзване ли де да знам е по-различен. Както и да е решено е вече ще се търси табло от Венто, Голф, Сеат т.н. (бензин, 4 цилиндъра)кот ми падне
Благодаря

- speedvw
- Автомобил: VW GOLF 3 Dark Grey
- Двигател: ABD-AAV-RP 1992
Намерих си табло от gti до 240 със оборотомер и MFA.Понеже беше много прашасало го разглобих за почистване.И разбрах че всичките уреди се вадят.Та въпросът ми е може ли от таблото на gti-то да взема оборотомера и да го сложа на мястото на часовника?И дали ще проработи?И какво трябва да сменя за да си останат моите изминати километри?
- speedvw
Днес със разтреперани ръце махнах старото табло със часовника.И поставих товото от gti със оборотомер.След проба показва си нивото на горивото.Температурата на охладителната течност.Оборотомера работи.Километража също.Остава да се засече дали показва вярно километрите в движение. 

- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
speedvw написа:Днес със разтреперани ръце махнах старото табло със часовника.И поставих товото от gti със оборотомер.След проба показва си нивото на горивото.Температурата на охладителната течност.Оборотомера работи.Километража също.Остава да се засече дали показва вярно километрите в движение.
Интересно ми дали ще показва температурата на маслото и моментния разход?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За темп. на маслото си има датчик. Без него ще покаже... чушки
За разхода - друг да каже 

- speedvw
Може ли да сложа на таблото от 2е километража от абд-то.И тогава сигурно ли е че ще показва реалната скорост на движение?
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз имам един малко тъп въпрос... искам на моя дизел да махна 0-220 и да сложа скоростомера само 0-260 ... дали ще съвпаднат данните и дали ще се получи нещо? Някой, който е правил такава трансформация или има евентуална информация ако може да сподели