Направи си сам:Диодни мигачи.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Re: Направи си сам:Диодни мигачи.

Мнениеот ZeroCool » Пон 12 юли 2010 22:40

tupalka написа:просто боядисай стойката в черно и няма да се вижда, диодоте нека се виждат, нищо грозно няма в това.Ако сложиш фолио ще намалее светлината и ще се изгуби ефекта от диодите. :applause: :applause: :applause:

Може това да направиш...най-лесно и бързо е...аз бих сложин някакво фолио или хартия в зависимост дали искаш да са тъмни или бели.....и да изрежа дупки само за диодите и да го залепя върху платката...другото което е, че ако аз си ги правя щях да натъпча колкото се може повече диоди...но гледам че тея платки са готови и това е нямало как да го направиш.

Иначе е супер...като намеря време и аз ще ги направя така...но ще си купя някви мигачи от моргата или нещо такова...необичам да развалям стокови части :)

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Вто 13 юли 2010 8:18

Според мен добре се е получило,защо не потъмниш всичко покрай платката включително и планките за захващането :applause:

Потребителски аватар
juve1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот juve1 » Вто 13 юли 2010 9:12

Според мен точно за това са форумите,не се обиждам на никого!В крайна сметка го правя така че да ми хареса на мен и като стигна това ниво ще си ги оставя такано просто в момента и мен ме дразни.Благодаря за идеите в момента се преработват-по идеята на enigma79 боядисах задната част с черен матов спрей,сега ще боядисам стойката (без платката,тя ще остане сива) и вътрешната част на мигача без стъклото пак в черно и мисля че ще се слеят и няма да се виждат толкова.Нека се има в предвид че развалих 2 мигача докато направя тези така че ... А историята сама казва-първите модели винаги имат дефекти и бъгове :)
Just N-joy

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 13 юли 2010 13:07

juve1 написа:За съжаление нямам в момента "чиста" снимка на мигачите отпред след като са затворени.Ще кача довечера като се прибера и ги снимам , но се вижда стойчицата и платката,което ме дразни и се чудя дали да не ги затъмня малко но по мнение на няколко приятели така било яко :?
Ето видеото http://vbox7.com/play:3d71de29

баси колко хора тря са го гледали за да е в квалитетни клипове за деня..

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 13 юли 2010 13:44

juve1 написа:Според мен точно за това са форумите,не се обиждам на никого!В крайна сметка го правя така че да ми хареса на мен и като стигна това ниво ще си ги оставя такано просто в момента и мен ме дразни.Благодаря за идеите в момента се преработват-по идеята на enigma79 боядисах задната част с черен матов спрей,сега ще боядисам стойката (без платката,тя ще остане сива) и вътрешната част на мигача без стъклото пак в черно и мисля че ще се слеят и няма да се виждат толкова.Нека се има в предвид че развалих 2 мигача докато направя тези така че ... А историята сама казва-първите модели винаги имат дефекти и бъгове :)
Just N-joy

Дано да съм дал правилен съвет :oops: Чакам да видя ефекта колега и дано този път да има успех :да:

Потребителски аватар
juve1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот juve1 » Вто 13 юли 2010 20:25

Колега не правилен-Идеален!!Трянва да те черпя една бира :) Стана перфектно,и все пак отново очаквам вашите мнения.
Сега чак съм на вълна - да затъмня ли и платката и да оставя само диодчетата разбира се да се виждат зада може да светят.
Забравх да снимам но облепих стъклото с хартиено тиско като го нагяках в ъгълчетата хубаво и със спрея.
Снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 13 юли 2010 21:05

Ами опитай с фолио,колкото да предобиеш представа и ако ти харесва с затъмняването,направи го за постояно.Всичко става с доста опити,на принципа проба и грешка,но чувството и ефекта накрая,когато ти хареса е ненадминат :да:

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Вто 13 юли 2010 22:35

Неси ли мислил това сиво фолио да го замениш с черно или да го боядишеш ???

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Вто 13 юли 2010 23:13

Deo88 написа:Неси ли мислил това сиво фолио да го замениш с черно или да го боядишеш ???

+1

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Сря 14 юли 2010 0:35

toshara написа:
Deo88 написа:Неси ли мислил това сиво фолио да го замениш с черно или да го боядишеш ???

+1

И аз съм за черна платка

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Сря 14 юли 2010 6:22

Според мвн върни оранжевата бленда върху диодите, пак ще е добре, иначе е супер, ще ми се да видя как ще са стоповете. :beer

Потребителски аватар
xaxo666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxo666 » Сря 14 юли 2010 16:17

Zerga3GT написа:
toshara написа:

+1

И аз съм за черна платка

И Още един глас за черна платка (дори и обвита в черен изолирбан ще свърши работа)

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Сря 14 юли 2010 21:19

Съвет пробвай докато не си ги затворил за постоянно, черни.....червени...квото можеш пробвай...и накрая което най ти хареса оставяш запояваш ги и си ти..чакам снимки на колата така както са черни

Потребителски аватар
didyss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didyss » Сря 14 юли 2010 21:34

станало е мн добре, браво на колегата, яд ме е само за п....ските коментари под клипчето на колегата, но така е, винаги ще има злобари ! Здраве да е
Браво на колегата !

Потребителски аватар
juve1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот juve1 » Чет 15 юли 2010 9:19

Поради неблагориятно развитие на обстоятелствата не можах да поработя тези дни върху мигачите,и снощи късно залепих черно фолио на голямата открита площ и останаха само ветрикално 3 линий, и мисля че това е финалната фаза на мигача.Забравих да снимам-снимки ще кача довечера ако всичко е ОК и как светят и как стоят на колата.Идеи много варианти също.
ПС:За коментарите във в-бок-са аз коментар нямам.Нали демокрацията е точно това -всеки е свободен да казва и прави каквото иска-ОСВЕН ако не нарушва правата на другите...Какво да говорим

Върни се в “Направи си сам!”