дайте предложение как да си опазя задната чистачка

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Re: дайте предложение как да си опазя задната чистачка

Мнениеот rahwin » Чет 22 юли 2010 11:17

marto_vw написа:
rahwin написа:щото там си спира от 3 години и всеки знае че това си е неговото място.

Може би точно заради това колега...Вземат 3 за да му направят мръсно...Всеки трябва да спира пред блока си където намери за добре и има свободно място...Това че спира от 3 години не му дава безплатно парко място само за него. :)

При условие че преди 3 години, когато отидохме да живееем там,никой не спираше на това място и едва след като започнахме ние да си паркираме колите там,и другите се сетиха че може,означава,че това място е било ничие.Аз не казвам че щом спира от 3 години не му дава безплатно парко място само за него,но обикновенно дребните золуми се правят точно опради причината че някой си мисли че спираш на неговото място,което в случая не е така и аз това обяснявах.Плюс това не съм съгласен че всеки трябва да спира където завари-много по добре е всеки да си знае мястото и да си спира там.Така хем има места за всеки,хем няма недоволни.На все повече места в Пловдив поне хората го практикуват това и има ред.Дори знам едно място,където всеки си знае къде си спира,циментирал си е мястото,дори тук-там има посадени лози да пазят сянка.Не съм съгласен че в тоя случай може да дойде сульо и пульо и да си паркира бараката там.
Ама стига толкова,че се отклоняваме от темата

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 22 юли 2010 11:27

Единственият начин да си опазиш задната чистачка е, да паркираш колата на друго място, и ако пак ти изчезне, значи не случайно ти крадат чистачката, и ще се налага да спиш в колата и да дебниш крадеца!

aleksbelov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksbelov » Чет 22 юли 2010 11:53

IceHeart написа:Единственият начин да си опазиш задната чистачка е, да паркираш колата на друго място, и ако пак ти изчезне, значи не случайно ти крадат чистачката, и ще се налага да спиш в колата и да дебниш крадеца!

не е заради мястото. имал съм преди голф 2 (със задна чистачка която не изчезна нито веднъж) и венто и са спирани много години на едно и също място...просто на някой като мен сигурно му е трябвала чистачка.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 22 юли 2010 15:08

Какво място, та мен ми откраднаха стъклото на лявото огледало на най-пробитото възможно място пред блока в сняг до коленете... А това с местата е тъпо - няма как да искаш дадено място да е твое, след като не плащаш съответната сума. В малкия град пред къщата да, но пред блока е глупаво.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 22 юли 2010 16:10

rahwin написа:
marto_vw написа:
rahwin написа:щото там си спира от 3 години и всеки знае че това си е неговото място.

Може би точно заради това колега...Вземат 3 за да му направят мръсно...Всеки трябва да спира пред блока си където намери за добре и има свободно място...Това че спира от 3 години не му дава безплатно парко място само за него. :)

При условие че преди 3 години, когато отидохме да живееем там,никой не спираше на това място и едва след като започнахме ние да си паркираме колите там,и другите се сетиха че може,означава,че това място е било ничие.Аз не казвам че щом спира от 3 години не му дава безплатно парко място само за него,но обикновенно дребните золуми се правят точно опради причината че някой си мисли че спираш на неговото място,което в случая не е така и аз това обяснявах.Плюс това не съм съгласен че всеки трябва да спира където завари-много по добре е всеки да си знае мястото и да си спира там.Така хем има места за всеки,хем няма недоволни.На все повече места в Пловдив поне хората го практикуват това и има ред.Дори знам едно място,където всеки си знае къде си спира,циментирал си е мястото,дори тук-там има посадени лози да пазят сянка.Не съм съгласен че в тоя случай може да дойде сульо и пульо и да си паркира бараката там.
Ама стига толкова,че се отклоняваме от темата

Това е тъпо, не мислил ли че отдавна отминаха тия времена когато всеки си беше написал номера на колата на стената на блока или на асфалта?

Потребителски аватар
rahwin

Мнениеот rahwin » Чет 22 юли 2010 16:32

Не е тъпо,при условие че си вложил лични средства и труд,за да си направиш паркомястото удобно за паркиране и изведнъж идва някой от някъде и ти спира там.Но не за това е темата :!:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 22 юли 2010 16:53

Мисля че има, защото се оказва че ако паркирам на "твоето" място може да остана без чистачка, или капачки на вентилите! Не знам при вас как е, но в Ямбол буквално няма къде да се паркира от незаконни гаражи и присвоени парко места!

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пет 23 юли 2010 1:59

Слагаш някоя ръждива и с изпокъсана гума, и си държиш една в колата да върши работа :lol: Сега някой ще каже-ама грозно. Грозно ама има някаква чистачка. Без това отзад не е необходима чак толкоз. Пък има и едни дето са като консуматив, да се сменят през определено време- за лев, два.
Не съм съгласен че в тоя случай може да дойде сульо и пульо и да си паркира бараката там.

Не знам как да нарека този дето си е изсипал цимента там. Няма право и трябва да го накарат да си го изрине ако се наложи... В тоя случай е нещо като: "Имал цимент изсипал го- права няма, щом земята е общинска е на всички...
Ама кво да се прави- българска му работа.

Потребителски аватар
rahwin

Мнениеот rahwin » Пет 23 юли 2010 10:33

Когато общината и държавата не правят нищо,за да ти осигурят къде да паркираш,си го правиш сам.Още повече че (почти) целия блок си е направил паркоместата така-явно хората са се разбрали по съседски.Интересно ми е всички ли ще ги накарат да си махнат бетона?И да оставят какво-разорана кална нива,така ли?Не съм съгласен :!:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 23 юли 2010 10:45

Грешка на общината е че допусна това превземане на чужда собственост (нейната всъщност) , и дано скоро да я оправи и да махнат всички ламаринени гаражи и тем подобни бетонни монументи пригодени за паркиране!

Потребителски аватар
rahwin

Мнениеот rahwin » Пет 23 юли 2010 11:11

Мислиш ли?Аз не! Според мен общината е доволна че някой върши работата,която ТЯ би трябвало да свърши(говоря за циментираните места за паркиране.Незаконните гаражи са друго нещо.)

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Пет 23 юли 2010 11:34

Колега не си прав.Входа примерно има 25 апартамента.По едно парко место на апартамент.....Асвалтира се, разграфява се и примерно пише на всяко място номера на апартамента, но трябва да има й места за свободно паркиране.Или ще се прави както трябва или трябва всички места да са със свободно паркиране.Каква е тази простотия някой да реши и да си направи място за паркиране?!?Тук си направил някой място след 5 метра друг, да незнаеш къде да паркираш защото може да ти счупят нещо или откраднат, защото си спрял на неговото място.А й точно това се случи с мен преди няколко месеца.Ходих на гости и беше към 22ч и съответно спрях там където имаше свободно място...след 5 часа си тръгвам гледам задния ми прозорец строшен със плочка която стои на входа за подпиране на вратата.Това нормално ли е?Аз съм абсолютно против такива индивиди, които си правят каквото си искат.Като си купи мястото, или си плаща данъка на общината да си спира.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 23 юли 2010 11:38

rahwin написа:Мислиш ли?Аз не! Според мен общината е доволна че някой върши работата,която ТЯ би трябвало да свърши(говоря за циментираните места за паркиране.Незаконните гаражи са друго нещо.)

Не знаех че ако си циментирам едно място за паркиране, то става МОЕ, никой може да спира там, а аз имам право да му счупя стъклото с плочка! Евала колега!

Потребителски аватар
rahwin

Мнениеот rahwin » Пет 23 юли 2010 13:00

Ти кога точно ме видя да го казвам това,че не разбрах.Я ми прочети пак мненията и ми покажи...
Колега Марто,а ти откъде знаеш че ти е счупен джама,щото си спрял точно там?И откъде знаеш че хората там примерно наистина не си плащат за паркомястото???Ама нали трябва да спорим.
Сега да кажа,за да няма неразбрали и да не ми слагате думи в устата,които въобще не съм казал и мислил-и аз съм против чупенето и зулумите,но смятам че щом някой си е направил труда да си облагороди мястото за паркиране,защото общината пет пари не дава,че няма къде да се паркира,то трябва да уважаваме труда му и най-малкото да паркираме някъде другаде.Въпрос на малко култура.Друг въпрос е че 99% от българите им липсва и елементарна такава :evil:

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пет 23 юли 2010 13:51

Направо си намери една чистачка, слагай я и се моли да не изчезва.Друг вариант е да я разкараш въобще и да затапиш дупката, трити вариант е да си я слагаш само когато вали, четвърти вариант е да седиш и да си вардиш колата... което ти се стори най-удачно него направи и тва е положението :Mr Green Fun

Върни се в “Направи си сам!”