въпросче за чиповете в ключовете

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Re: въпросче за чиповете в ключовете

Мнениеот x15 » Нед 17 фев 2013 19:11

Bai Sando написа:Колега,когато си правих голфа да пали със старт бутон,понеже нямам ключалки вече никакви и ми беше останал само ключа за палене...та така и така контактния не работеше (и палех от отделен бутон)и реших да го махна изцяло :screwy Всички ме убеждаваха че съм луд,че щяли да е откраднат и т.н.но все пак я направих така.И зада пали понеже и аз имам имобилайзер фабрично,извадих чипчето от ключа и го залепих за оная гривна дето е около конт. ключ и излиза черен кабел от нея.Само
така пали колата.Иначе някво реле цъка и тя гасне след 1 сек :да: Ако си решил да е палиш с дистанционно тва е най лесния начин.... :wink:

Ако чипа е малък, го сложи вътре в дистанционното. После премести бобинката на удобно място където можеш да сложиш/закрепиш дитанционното и си готов!
На някой коли с фабричен старт бутон си е направено така от зовода. Имаш дупка на таблото където слагаш дистанционното с чипа, натискаш старт бутона и излиташ!

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пон 18 фев 2013 16:20

LORD_OF_PAIN написа:така
днес пак се зарових в кабелите. разглобих това онова. не мога със сегашните си знания да изключа или применя функцията на този имобилайзер. има ли колега тук които може да ми помогне със практически съвети? теорията вече ми е ясна.

Колега, Владко и аз ти дадохме насоки как се прави, на практика. Ти искаш да го изключиш- ами по-трудно е отколкото да навиеш 3-4 намотки проводник около ключалката. Тук всяка кола има дистанционно запалване, на моите съм си ги слагал лично. На практика така се прави, на теория може и по друг начин ама явно е по-неизвестен. Може да се консултираш с тия дето крадат коли, но едва ли ще ти кажат.
Ето едно практическо видео: http://www.youtube.com/watch?v=Cmj3ObDH-e0 Твоята част започва на 7.35 мин
Успех

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Вто 02 апр 2013 18:46

имам едно питане ... за дистанционното палене горе долу сичко ми е ясно как става този метод с алармата .... обаче възникват някой въпроси , палиш си колата от блока и слизаш при нея докато позагрее малко , това е много удобно обаче , до колкото познавам алармите в момента на запалването алармата трябва да е деактивирана за да позволи да се запали изобщо двигателя ... това означава че в тоя момент на запалване колата е все едно без аларма и ако някой реши докато си ползваш екстрата лесно може да ти дигне колата, пък даже тя му е и запалена... втория въпрос, какво правиме с вратите, повечето аларми като се деактивират обикновенно автоматично отключват вратите, т.е. тук алармата трябва да е с втори бутон който да отключва и заключва вратите пожелание , което на моменти не е много удобно като функция... и трети въпрос ако колата е с ръчни скорости , каквито са повечето коли пък и се предпочитат според мен повече , кое ще накара да се изключи от скорост че и да вдигне ръчната та чак след това да запали ??? ако се остави на неутрална добре, но трябва да имаш много добра ръчна че да и се довериш да оставиш колата на стръмен наклон да пренощува например и на сутринта да не ти е избягала по нанадолнището .... някакви такива въпросчета ме притесняват повече от колкото самото дистанционно палене

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Вто 02 апр 2013 21:54

Дистанционните паления които съм виждал за да тръгнеш трябва пъхнеш ключа в ключалката, но теоретично може да се направи по различни начини, така че не е задължително да ти отваря вратите или дезактивира алармата. Иначе за ръчни скорости ще ти трябва зрдрава ръчна спирачка и/или едно камИче под гумата :gruebel

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пон 08 апр 2013 23:07

Дистанционното запалване за ръчни скорости е програмирано да се изпълни определена процедура така, че да не може да се остави колата на скорост и да я запалиш после. Общо взето се извършва така:
1. Преди да слезеш се натиска бутон на дистанционното при работещ двигател и изключена от скорост.
2. Натиска се спирачката и се дърпа ръчната спирачка.
3. Вадиш ключа от контакта.
4. Отваряш вратата и излизаш при работещ двигател.
5. Затваряш вратата.
6. Натискаш бутон на дистанционното и двигателя гасне.
7. Съобщава със звуков и светлинен сигнал, че всичко е ОК и е в готовност за дистанционно запалване.
Ако не е изпълнно някое от условията в тази последователност или след това е отворена врата(ако се върнеш за нещо забравено), няма дистанционно запалване(обикновенно го съобщава със специфичен звуков и светлинен сигнал).
Има сигнали за байпас на зона(зони) на съществуващата аларма, но за предпочитане е да се вземе аларма+дистанционно запалване в едно.
Системата изисква сигнал от двигателя че се върти(датчик на хол, комутатор или нещо друго), сигнал от спирачката, ръчната спирачка, контактния ключ и вратите. Не може да работи ако не се подаде необходимия сигнал или има повреден изключвател( проверява дали включва и изключва всеки един от тях в описаната последователност). Например не може да започнеш процедурата по излизане ако не са затворени всички врати. Вратата задължително трябва да се отвори и затвори на т.4 и т.5
При влизане се пъха ключа като начало, иначе гасне след определено време. Също така гасне веднага ако се натисне спирачката или се смъкне ръчната спирачка.
Малко е сложно, но това е безопасния начин да имаш дистанционно запалване на ръчна кутия.

Потребителски аватар
LORD_OF_PAIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LORD_OF_PAIN » Чет 11 апр 2013 14:09

направих я аз колата да пали с дистанционно. даже се получи и един много добър ефект :biggrin без да искам, ако изгасиш колата докато потегляш на гръстовище примерно, моментално се пали сама отново. :biggrin . тъй като е хоум мейд, а на моята кола няма от къде да взема информация дали съм на скорост или не, сега мисля вариант, да не потегли сама ако забравиш на скорост. а иначе против кражба..... ако не сложиш ключа на мястото му, волана се заключва и не знам докъде ще стигне крадеца :mhihi

Върни се в “Направи си сам!”