Как да се предпазим от крадци?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

втнфвкж

Мнениеот Perso » Вто 20 юни 2006 17:01

А за да хванете крадеца пробвайте следното!
Не съм го измислил аз!!!!
На седалката слагате тънка възглавница с рибарски кукички и я връзвате към седалката. Крадеца остава на място :)))))
Обеча е вери деинджър и за собственика!!!!

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Пон 29 яну 2007 2:57

хехе.. това с куки4ките е мн старо но и сигурно наи ефектния на4ин.. ;)
преди 2 седмици на иванов ден си зарязах колата пред входа на приятелката ми и си казах (кои ти караде дне6но време голфове 4е и 2ки) и се ка4их.. на другия ден о6те не съм се събудил и звънят куки.. викат "намерихме ти голфа" и аз у4уден.. слизам да видя.. гофа го няма наистина.. обаждам се аз на куките.. и викат ела еди каде си .. (на една пресе4ка от мястото.. и като отивам .. ме заболя сърцето.. голф4ето ми (макар 4е предвидливо си махнах вси4ко което да е примамливо от колата и ценно.. и я оставих на супер осветена улица до дискотека) 4ее голфа без стъкла.. плеъра(двд) свален барабр със коп4етата около него и панела за вентилацията.. задната кора стро6ена и усилватела от багажника взет,както и 0.5л кола и един 6околад от жапката.. но не свър6ват изненадите до тук.. колата е зарязана след като са я ударили страни4ко в тротоара и джантата 15" и гумата за ни6то не стават.. а моста бе6е така зверски огънат 4е джнатата се е забива в гърлото на резервара... или ина4е казано мн мн грозна гледка :(

ве4е голва е в движение след като смених много не6та по него вклъу4ително нови джанти с гуми.. нов заден мост.. стъкла табло и тн .. колкот да влезе в движение.. тааа вси4ко е станало въпреки 4е колата е със последен модел аларма на кобра + отеделно имобилайзер и няма клю4алки(кофтито е 4е каското тъкмо изте4е и след 2 дни бях се угоеорил да му правя за 2007г..)

идеите ми против крадци са от рода на.. да се направи така 4е когато вади6 плеъра от релси4ката .. по релсата да се пропусне яко напрежение(става мн лесно.. с едно посе6тение на ловнорибарския) друг метод за крадци е да си дърйите някое кръвойдано ку4е в колата ;))))))))))))))))))))))))) но пази боже да ти се ядоса хахаха

надявам се да намеря пове4ко методи за наказване на хюмнетата които барат по колите ни ! успех и дано не ви се слу4ва ;(

Stivi555
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stivi555 » Вто 30 яну 2007 11:05

da taka e otkliu4vat se s pogled pak 6te ti s4upqt stakloto i pak 6te vleznat.a otnosno za drajkite imasi nqkakav 4alam za otvarqne no dosega koito sma pital nikoi ne mi e kazval za6toto mojeli da mi akje znaeli moje da mu vzema kolata :D no ima nqkav 4alam.pak ako ti padne akomulatora barka6 prez emblemata i otvarq6 kapaka.apak ako ve4e nqma6 imblema neznam pak stava no s nqkvo 6ilo ne6to trqbva da braknej.
a i otnosno za krajbite....
ba6tami ima edin priqtel policai toi kaza 4e imali nqkvi kato vazglavni4ki kato tapeceriq ne se zabelqzvali mn mn ta slagaj gi na sedalkata i se varzvat kam alarmata.kato vkliu4i6 alarmata neznam kolko volta tok puskali no takav kadeto te paralezira.bili hvanali 2 4oveka taka.kato sedne6 puska nqkav tok i nemoje6 da stane6 i ostava6 tam i sled tova kofti kato te hvanat nali :D struvalo nqkade kam 300 Euro no neznam otkade da se zakupi ta taka ima i po dobri na4ini da predpazi6 ot krajba :)

Потребителски аватар
Nick_axe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nick_axe » Вто 30 яну 2007 13:26

Пиши на Български :evil:

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Вто 30 яну 2007 13:40

Stivi555 написа:........

"....и един мърмот завива шоколада в станьол..."

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Вто 30 яну 2007 14:09

наи добрия вариант е сам да си скалъпиш някаква аларма дето само ти да си я знаеш и да има самостоятелно захранване (друг акумолатор малък има едни много симпатични дето ги слагат по сотовете) и всичко да е колкото може на по нестандартни места за да е трудно за намиране ;) и наи важното нито дума на никого какво си направил и къде си го сложил :) така е наи сигурно (на теория :P )

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Вто 30 яну 2007 23:22

на един колега му гепиха маздата 323 F със имобилайзер и още 2 скрити копчета където само той си ги знаеше къде са пред районното в студентски град,та какво остава за VW-тата.Според мен спасението е само "автокаско" и то в ДЗИ или БУЛИНС,другите май не са много надеждни,щото на друг колега му гепиха аудито за тва че нямал стикери-и айде пак плащане.ДАНО НА НИКОЙ НЕ СЕ СЛУЧВА!!!

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Сря 31 яну 2007 2:20

BuGmaN написа:Писал съм го преди, но ще ви го напиша пак, защото е уникално, та системата я видях на една Костенурка - руска алармичка, датчика заедно с газов патрон е залепен на предното стъкло, отключва се с магнит опрян на стъклто, влезе ли - бум е започва така да пари на очите, че после само, като види колата и ще бяга... :lol: :wink:

6+ за идеята , супер яко си го измислил :wink:

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Сря 31 яну 2007 13:29

ако ще към алармата да вържете нинджа звездички в купето които да се изтрелват към крадеца с лазарно насочване нищо няма да се постигне.свикваите с мисълта - паркинг и каско.аз лично където и да ходя дори и на кафе паркирам пред невъзможни места-пред КАТ,около постове на СОТ,или някаде където ако пия кафе да мога да я виждам.по кофти е защото може да се наложи да походиш малко поваче или да не пиеш кафе в любимото си заведение ма върши работа.а през останалото време на пракинг.има много места където може да се паркира и да е по-сигуно за колата

Потребителски аватар
firevint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот firevint » Сря 31 яну 2007 19:58

много колеги обсаждат как да направят ключалките да не се отварят, че дори и да се махнат.какво решава това-нищо.стъклото се чупи и CD-то пак го няма :( .истината е каско и това си е.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 31 яну 2007 20:22

nigga написа:ако ще към алармата да вържете нинджа звездички в купето които да се изтрелват към крадеца с лазарно насочване нищо няма да се постигне.свикваите с мисълта - паркинг и каско.аз лично където и да ходя дори и на кафе паркирам пред невъзможни места-пред КАТ,около постове на СОТ,или някаде където ако пия кафе да мога да я виждам.по кофти е защото може да се наложи да походиш малко поваче или да не пиеш кафе в любимото си заведение ма върши работа.а през останалото време на пракинг.има много места където може да се паркира и да е по-сигуно за колата

За каското съм с двете ръце за. Но за останалото не съм съгласен. Ако спирам постоянно на платен паркинг ще давам повече пари отколкото струват нещата които могат да ми вземат. Или пък да ходя пеш за да стои колата на сигурно място. Мисля че не трябва да се превръщам в слуга на колата си.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 31 яну 2007 21:02

С тоя ток и тия патрони най-много да ви съдят после или направо да запалят цялата кола :evil:

Потребителски аватар
Vilik
Автомобил: S4
Двигател:

Мнениеот Vilik » Сря 31 яну 2007 21:28

Winner25 написа:За каското съм с двете ръце за. Но за останалото не съм съгласен. Ако спирам постоянно на платен паркинг ще давам повече пари отколкото струват нещата които могат да ми вземат. Или пък да ходя пеш за да стои колата на сигурно място. Мисля че не трябва да се превръщам в слуга на колата си.

Е добре колеги немислите ли, че ако имаме гараж ,а през другото време колата стои на платен паркинг може криво ляво да се спести каското? :?: :? И до колко сигурни са тези платени паркинги?

Потребителски аватар
sa6o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sa6o » Сря 31 яну 2007 23:34

Дааа добра тема..
Имам един приятел, той си взема чисто нова самара '93г.Радва и се около седмица. После колата изчезва. Преди година му казаха че е намерена в Украина и ако иска да ходи да си я взема.
Преди 8-9 години си взе голф 2, за да я опази направи следното:
1. Гараж с едно бясно куче отвън
2. Едно приспособление с газов патрон вътре за да се обезвреди трябва да се отвори дясната врата първо, ако отвориш лявата гърми. Моя човек още го е яд че само сълзливи патрони има а няма с нервно-паралитичен газ :twisted:
3. Добре изпитаната рецепта с 19 кукички първи номер разкалени и огънати нагоре, в добре оформена възглавничка за седалка

Нарочно си оставя колата от време навреме белким някой се НАНИЖЕ

Потребителски аватар
LEADER_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот LEADER_ » Чет 01 фев 2007 16:10

аз пък затварям от време на време едно огромно и мило ротвайлерче в колата.Много е дружелюбен ама да не си му насреща.Който му стиска нека да си краде.Ама номера с отровна храна не минава защото не е научен да я взема от всеки :D

Върни се в “Направи си сам!”